ABS återkallar stålpatroner

Lavinsäkerhetsföretagetet ABS meddelar att de återkallar stålpatroner från sina ryggsäckar, fyllda mellan den 1 september 2008 och den 15 april 2010.

ABS (Avalanche Airbag System) bygger på att man vid en lavin drar i ett handtag som utlöser två luftkuddar som sitter fastmonterade i ryggsäcken. Airbagsen ska sen hålla kroppen flytande ovanpå lavinen vilket minskar risken att bli begravd.

ABS meddelar i ett pressmeddelande att de arbetar kontinuerlig med kvalitetskontroller så att alla detaljer är uppdaterade och kontrollerade, men mellan 1 september 2008 och den 15 april 2010 kan företaget inte utesluta att deras auktoriserade leverantör har satt i två penetreringsdiskar under påfyllningsprocessen av ett mindre antal stålpatroner.

Det misstänkta felet kan leda till att stålpatronen inte punkteras vilket i sin tur resulterar i att aktiveringen av systemet inte fungerar.

Fyllningsdatum hittas tillsammans med vikten på en rund vit etikett. ABS har redan ändrat produktions- och påfyllningsprocessen
och återkallningen påverkar inte deras karbonpatroner. 

Återkallningsprocess:
Innan patronerna returneras måste de tömmas. Detta innebär normal aktivering av lavinryggsäcken. Tom stålpatron (och handtag) returneras direkt till importören på nedanstående adress.

Vänligen uppge:
Namn, returadress, telefon och mailadress.

Klingheim AB
Styrmansgatan 5
291 54 Kristianstad

Vid frågor kontakta Magnus på 0733 355 895 alt. magnus[at]klingheim.se.

Text: Redaktionen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
 • Gilla0   Kommentera (3)
 • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
 • KATEGORIER:
 • TAGGAR: , ,
Logga in för att kommentera
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook

 1. Nojlas
  0
  Nojlas | 2011-10-17 14:49          

  Jippiiiie! ska blåsa upp ryggan på bussen :)

 2. oscarius
  0
  oscarius | 2011-10-17 13:50          

  Åh, gratis påfyllning