Anna Dunér


Chamonix

2015-02-13 14:02 | 1630 Visningar | Kommentera

Förra helgen bar det av till tävling i Chamonix! Likt föregående år kördes tävlingen på, i svenskmun, hotelfacet, som ligger på sydostlig sida i Breventsystemet. Senaste megasnöfallet knappt en vecka tidigare, plus några dagars solbakning, gjorde snön ganska så stökig. Detta medförde en överhängande olycksrisk, och utgången blev som förväntad. Tre personer skadade sig så pass illa att helikopterhämting blev nödvändig och det var många av åkarna som tomahawkade och startade skidbutik i backen. Väntetiden uppe på start blev lång. Jag som hade startnummer 30 fick stå och trampa i runt två timmar, vilket inte är bästa peppet. För att väga upp det pluggade jag in lurarna och försökte att inte tappa fokus. Men det blir svårare när hungern tränger sig på och det peppet som jag hade precis efter hajken börjar plana ut. Hade tryckt i mig all choklad och lunchmackan innan starten väl gick av, men energinivån hade sjunkit lågt.

När jag väl kom till droppen jag hae tänkt att ta, kände jag i benen att jag förmodligen inte hade kunnat stå landningen och planerade i alla hast om under själva åket. Det var ju trots allt här jag totalkvaddade knät för två år sedan och jag hade verkligen ingen lust att få någon repris på det. I slutändan hamnade jag sjua och kände väl att det var värt att sejfa eftersom jag kunde få lite kul åkning efter tävlingen den här gången :)

Gillar verkligen Chamonix. Det är en så ball stad mitt i alperna med Europas högsta berg precis ovanför. Känslan av att blandas in bland hurtiga alpinister med isyxan medtagen på afterskin, glada skidentusiaster, säsongare, veckisar och spritbummare är fantastisk. Synd bara att jag inte kan prata franska.

 

Jag och Ebba hänger i målgången

 

Tågresan hem igenom Schweiz och Genevesjön är sällan en besvikelse!

Ebba hittade en skön lift på hotellet innan prisutdelningen

Väl hemma i Engelberg var jag ute med Jorge och fick några sköna svängar :)

 

 


Alagna

2015-02-03 10:28 | 1762 Visningar | Kommentera


Blev en avstickare till Alagna förra helgen med Jesper Molin och Linus Archibald för att fota Helly Hansens nya freeride-ställ, Ullr. Xtravel såg till att vi fick tak över huvuet på ett sjukt najs ställe som heter Indren. Vi själva slussade runt oss i pudersvängar, några välpreppade pister och mysiga bergsrestauranger. Lasagne blev tydligen något tema eftersom jag åt det 4 dagar av 5, haha. Den bästa finns på bergsrestaurangen Jolanda, som också är den restaurangen som jag starkast kan rekommendera överlag med sin utsikt och inredning utöver själva maten. 

Vi prisade vår lyckliga stjärna över att vi tjänar våra pengar i schweiziska Engelberg med tanke på att växelkursen EUR/CHF helt kaosat ur balans. Maten som ligger på 10-12 EUR per lunch är ju då bara en spottstyger, eftersom man lätt får punga ut det dubbla i Schweiz. Itaniensk matfrossa kan man beskriva det som :)

 


Fotograf för bilderna ovan: Linus Archibald

Sist men långt ifrån minst vill jag lovorda en öl som fanns på vinbaren i Alagna. "Super" heter den och den är en av flera i en serie öl som såg dagens ljus så sent som förra året. Super serveras iskall i ett speciellt sorts vinglas, fast för öl då :) Låt inte priset på 17 EUR avskräcka er, för den är verkligen värd att provas! 

 


Hej Verpan!

2015-01-20 20:16 | 1897 Visningar | Kommentera

Känslan av att komma hem började infinna sig när Willes lilla bil började känpa sig upp genom hårnälskurvorna upp till solplatån 1500 meter över hollan... eeh havet menade jag. Fyra säsonger i den här byn gör sitt och det är med nostalgisk glädje, men även nyfikenhet, som jag stiger ur bilen. Blev inkvarterad hos min syster Malin gör sin första säsong här i år, och det var kul att få bo som en bummare igen :)

Hit kom jag främst för att tävla FWQ-veckan, men det är ju såklart alltid kul att komma "hem" och se gamla ansikten och lära känna nya. Laddhatten tror jag dessvärre jag råkade lämna hemma i Engelberg så några särskilda prestationer kan jag inte skryta med. Dock kan jag räsligt säga att jag hade sjukt kul och är taggad på nästa tävling i Chamonix! Men nu närmast har jag Alagna att se fram emot till helgen :)

 

 


Back on track!

2014-12-12 12:30 | 2127 Visningar | Kommentera

Sådärja, bara typ ett och ett halvt år sedan jag gjorde ett inlägg här sist, men det ska det bli ändring på! För att göra en liten recap kan jag med glädje tala om att knät mår prima. Inte långt efter årebesöket och de mycket ostadiga svängarna med ett knä som då, enligt magnetröntgenbilder, saknade korsband, hade ett trasigt inre ledband, sprucken menisk och krossat brosk, så begav jag mig upp till NM i Riksgränsen. Jag hade såklart inte för avsikt att tävla själv utan dit åkte jag för att det helt enkelt är den självklara avslutningen på en vinter, med eller utan helt knä.

Knäoperationen blev av i början av juli och efter det påbörjade ett enträgent rehabbande. Kommande vintern ändrade jag basen från Verbier till Engelberg och är här än idag. Vintern bjöd väl inte på de där spektakulära fantasimängderna av snö man har hört talas om att det ska dumpa ner här. Vindrarna som normalt för med sig snön är de som kommer norrifrån, och förra året valde vädergudarna att köra en stabil söderoffensiv, så att de tunga molnen kunde lasta av sig sin feta börda på andra sidan Gotthardpasset. Kul för Ticinoregionen och Airolo. Mindre kul för oss. Exta påtagligt blev det den dagen då vi tog oss bort dit, då vi lämnade barmarken i Kanton Uri och 12 minuter senare, på andra sidan tunneln, möttes av 3-4 meter snö... Håller tummarna för nordliga vindar i år! :)

Säsongen avslutades med en veckas turande i Lyngen och efter det NM i Riksgräsen. Där blev det en 11:e plats för mig, vilket känns sådär. Men det blir förhoppningsvis revansch i vår!

Efter midsommar i Dalarnas Leksand åkte jag tillbaka till Engelberg och har träningsmässigt spenderat den med vandring, klättring, tennis, vitae parkour, downhillcykling och löpning. Så när första snön kom kände jag mig mer redo än någonsin att ta de första svängarna. Här kommer årets vinterpeppbilder!

 

Årets liftöppning den 15 november presenterades i samarbete med Arla gräddfil och Santa Marias grovpeppar. Många stenar fick chansen att göra ett avtryck som ett fin gest till minne av öppningen.

 

Lite senare kom första riktiga dumpet och Linus kunde lägga en välplanerad fotosväng hehe

 

En tur upp på titlis har det blivit också

 

När föhnen visade sin allra bångstyrigaste sida och tvingade Titlis Bergbahnen att hålla liftarna stängda hela dagen, passade vi på att väcka liv i FC Engelberg med säsongens första fotbollsmatch. En milt sagt stjänspäckad startgrupp som lade ribban högt!

 

Nu börjar vi närma oss dagens datum. Snön kom lagom till det att helgisarna lämnat berget och vi kunde ostört fluffa runt på det som nordvindarna dumpat åt oss i tisdags :D

 


Skiing again! Reversed skutskjut

2013-04-22 17:43 | 3150 Visningar | Kommentera

After over 2 months living in Verbier without skiing because of my brokened knee, I decided to give it a try in spring slush snow in Åre. Yesterday me and Mangus Engström went tourning up to the start of Skutskjutet and skied the blue ski run down. So stoked haha! Gave it another try today as well. After touring up to Tvärovalvet we went down to vm6an. Quite a struggle in the hard wind, and I know now for sure that Åre isn't my place to stay for a season. Pretty much the only place I know where you have to push yourself downhill on a fairly steep piste to get anywhere beacuse of the wind most time of the year haha


daytime disco

2013-03-07 19:56 | 3331 Visningar | Kommentera

André Larsson got one year older and celebreated with putting together beer and a kicker in the sunshine. Great success!

Photo by Marcus Olsson


Red Bull crashed ice

2013-03-07 19:51 | 3331 Visningar | Kommentera

Luckily there are other things to do than skiing while spending time by the foot of the mountain in Verbier. Me, Harry, Ebba, Johan and Emelile went to Lausanne last week to watch red Bull crashed ice. Amazing event. We met Micke Andersson there, who did best of the five swedes competing (congrats!) and cheek-kissed a Kaj Zachrisson-look alike (having dreads made them similar haha) by the finishline! Nice place, Lausanne, btw. Really beautiful by the geneva lake!

  

 

 

 


IKEA

2013-02-25 20:17 | 3525 Visningar | Kommentera

Well, at some point during te season you cannot resist it any more. You have had denied cravings since you were leaving the swedish boarder. Kept on telling yourself that you'll be fine wihtout the swedish swedeness such as reading "TINDRA", "MYSA" on random furniture, see the photo of a hot dog - swedish style, glide around between the shelves in the food store filled with lingonbeyy jam, kalles, sill, knäckebröd... DAT feeling. After that getting a deserved lunch of meatballs for the struggle to get out of the seasonaire bubble. Yum yum. Just to later on find out that they're made of my little pony. 

Confession bear...still yumyum« Föregående Nästa »