St Anton 16/17


Dålig uppdatering!

2017-03-22 12:05 | 4077 Visningar | Kommentera

Vi har återigen blivit dåliga på att uppdatera bloggen. Det har mycket med att göra att skidåkningen för tillfället är ytterst begränsad till att smiska pist dagarna i ända. Det enda som har varit spännande och som har stuckit ut från vår vardag här nere är natten då vi gjorde en moon hike. En moon hike är, för de som inte vet, när man turar upp för bergert på natten under fullmånen och sedan sätter sig på toppen för att avnjuta en välförtjänt fika och den fantastiska soluppgången som färgar himlen rödare än det socialdemokratiska partiemblemet.

Idag kommer vår gode vän Marcus och hälsar på för andra året i rad. Det kan därför innebära att det kommer konsumeras en och annan öl under de närmaste dagarna. 

En trött Maja 

På väg ner kl 07:15Livets bästa skiddag!

2017-03-09 16:39 | 4397 Visningar | 1 kommentar

Den senaste veckan har det vita, fluffiga täcket återigen lagt sig över dalen och de närliggande kullarna. Veckan började med flera mindre dump vilket resulterade i nysnö på uppåt 20 cm. Överlyckliga över den fallna snön och den lovande väderprognosen gjorde att alla var taggade och inte hade något problem med att gå upp tidigt på morgonen. Eller, ska vi vara ärliga så har vissa det lite tyngre på morgnarna än andra men det viktigaste är ju att man kommer upp och hinner med bussen. Oavsett vilket morgonhumör man än är på...

I tisdags fick vi äntligen uppleva den dag som vädersajternas prognoser hade stoltserat med. Det hade snöat minst 50 centimeter under natten och det var kall och torr snö hela vägen från dalen till toppen. En dag som denna var det givet att det var liftöpping vid Galzigbahn, ungefär lika givet som att ölen är kall. Vi började tisdagen med att åka Maienwasen och Jungbrunntobel ett par gågner och vi tjöt av lycka. Det var faceshots efter faceshots och självklart la vi de första spåren. Efter att vi hade lagt några åk på den här sidan av berget styrde vi skidspetsarna mot berget Kapall som precis hade öppnat för att testa på Schöngraben. Just Schöngraben är ett av våra favoritåk här i området. Det är finns branta rännor, gles skog och öppna fällt vilket ger en goda möjligheter att sätta upp ett varierande och roligt åk.  När vi väl kom till Schöngraben möttes vi av ett paradis täckt med midjedjupt puder och återigen så var åket orört. Efter att vi hade åkt första åket i Schöngraben sa alla att det var den djupaste snön som någon av oss hade upplevt. Efter det första åket var det bara att ta sig tillbaka till Nasserein, vilket för dagen var en relativt behaglig uppgift då det var snö på vägen vilket möjligjorde att man kunde åka hela vägen till liften utan att behöva ta av sig skidorna och gå sista biten. Efter att vi upptäckt hur bra Schöngraben var bestämde vi oss för att åka där hela dagen. Till sist blev det åtta åk i Schöngraben och vi åkte orört hela dagen tackvare att vi chansade och upptäckte lite ny terräng. Terräng som innhöll pillows och faceshots i mängder tillräckligt för att trötta ut ett gäng svenska säsongares ben så att dem inte kunde gå på afterski.  Men allt handlar ju om prioriteringar. Jag tror att jag talar för alla i vår lägenhet när jag säger att snö går före fest.

I onsdags var det bluebird och 25-40 centimeter nysnö. Ni kan ju ana vilket humör vi alla var på. Vi började med att åka Maienwasen igen vilket var fantastiskt. Därefter tog vi oss till Mattun vilket var ett bra beslut då det var 40 centimeter nysnö som till en början var väldigt torr och bra men ju närmare botten av dalen vi kom så blev snön tyngre till en följd av solen som tryckte på ordentligt.

Efter att vi åkt några åk i St anton tog vi oss bort mot Stuben för att åka Langenskogen. Det visade sig vara ett fantastiskt beslut då vi möttes av orörda åk och pillows i överflöd. Vart är alla pulverjaeger???

Tyvärr så har torsdagen inte varit den bästa dagen vädermässigt. 07:15 möttes vi av regn och en fryspunkt på 1800 meter vilket har resulterat i slask och blöta kläder. Det är väldigt synd att det är så varmt för enligt YR.NO så hade de lovat ca 50 mm nederbörd idag. Förhoppnignsvis så är snön torr uppe på högre altituder men de topparna har vart stängda de senaste dagarna pga den höga lavinrisken.

Vi har alla haft den bästa skidveckan i våra liv och vi njuter av varje sekund här nere. 
 


Trasiga skidor

2017-02-25 07:51 | 4766 Visningar | Kommentera

De senaste veckorna har vi utforskat pudret som finns att hitta på Rendl. Återigen har vi fått klart för oss varför Rendl kallas för "Rocky-Rendl" men det hindrar oss inte från att jaga det vita guldet. Vi har minst sagt utmanat ödet och det hela har resulterat i två par helt trasiga skidor - men det är helt klart värt att riskera lite när man inte längre orkar med pisterna. Trots detta har vi fått några fina åk i den lekfulla terrängen och vi har stillat det ständiga puderbegäret en gnutta.

Under torsdagen gav vi oss ut på en tur med tanken att ta oss ner till Pettneu. Tyvärr blev det inte ritkigt som vi tänkt då vi hamnade lite fel vilket slutade med att vi i stället fick ett fint men stressigt åk ner mot Massbahn. Skulle vi inte haft turen på vår sida skulle vi missat sista liften upp i systemet och behövt tura upp för hela backen vilket ingen av oss va sugna på alls eftersom vi alla redan hade blodsmak i munnen. Som tur var lyckades vi hinna till sista liften endast en minut innan den stängde. Ungefär vid denna tiden hade hela gänget på grund av utmattning tappat talförmågan och vi tog oss ner för den sista backen på otroligt darriga ben. 

Numera har Bach-huset fyllts på med ytterligare en riktig sender från förra året vid namn Axel. Nu är vi ett sabilt gäng på sju personer som förhoppningsvis kommer få åka extrema mängder puder ett tag framöver. 

Seck vid ingången på ett drop

Oskar

Joppe visar hela byn hur man tar sig an en nosebutter


Photo session

2017-02-12 21:01 | 5318 Visningar | Kommentera

Igår bestämde vi oss för att lägga lite tid på att fota då åkningen inte är allt för spännande för tillfället. Alex, Maja och Oskar fick i uppdrag att klättra upp på en kam för att sedan bli fotade av Niclas som stog ett par hundra meter bort och fotade med teleobjektiv. Förhoppningarna om att vi skulle få några fina bilder var stora då snön såg ut att vara helt okej. Det skulle visa sig att snön istället var väldigt förrädisk och det slutade i ett antal krascher. Även fast snön var lite lurig så fick vi några fina bilder från dagen.

Oskar droppade även en väldigt stor klippa vilket resulterade i en kanonbild. 
Vädret har vart kanonsoligt den senaste veckan vilket har resulterat i rediga goggelbrännor på oss alla. Nu är det återigen dags för dokumentärfilm. Imorgon är det åkning i lech som står på schemat.


Shitfuck conditions

2017-02-03 17:03 | 5675 Visningar | Kommentera

Under måndagskvällen byggde vi alla upp både förhoppningar och förväntningar om att äntligen få en riktig puderdag igen. Snöfallet på toppen såg lovande ut och vi beslutade oss för ett första åk i Mainwasser där vi alla tog två fina svängar för att sen sätta oss i baksätet hos SANKTE PER. Ett 20 cm tjockt lager av snö täkte ett två veckors gammalt is-underlag och det var en riktig benbrytarsnö som vi möttes av. Redan efter första åket var crewet så blöta att man kunde tro att vi befann oss i regnet på de brittiska öarna för så blöta var vi...  Vi var alla ense om att det var det värsta förhållandet vi upplevt under våra dryga 20 miserabla år på skidor. (Efter ett åk i backen var samtliga i crewet lika blöta som den söta hunden Lassie i alla Lassie filmer)

Med tanke på att snön förvandlades till ösregn och förstörde all förväntan och stoke som alla skid- och brädåkare byggt upp så blev det som att byn tog en stor suck och alla bara la sig i dvala. Istället för att åka puder blev det till att åka runt i pisterna och skicka det för boysen. Både gampen och rendelpisterna har en lekfull terräng som är bra för att skicka stort. Chalet bach är just nu lite skadedrabbat och många har lite skavanker i framförallt nacke och axelparitet efter lite för mycket satsande på hoppen men det hindrar ingen av oss att slira runt lite i byn.

Det har börjat slipas lite på en säsongsedit men än är det långt kvar.......

Ha d gött

Bach 

 

Alla inser att det kommer bli en ren pina att ta sig ner sista biten..

Stresstur

2017-01-29 22:23 | 6083 Visningar | Kommentera

Idag var det återigen dags för en tur. Johanna, Leo, Maja och Niclas var ute och turade på Rendl för att fly alla nyanlända turister. Vi började knata strax efter tolv och hade verkligen solgudarna med oss - dagens väder skulle lätt kunna förväxlas med en solig bluebird-dag i slutet av mars. Den gassande solen resulterade i värre googlebränna än innan och sjukt lökiga underställ. Som Niclas uttryckte sig efter turen, "Leo var som ett barn i en godisbutik på att tura", och mycket riktigt sprang han nästintill uppför medan vi andra kämpade förbrilt att hänga med i hans tempo.

Tur från förra veckan i Trittkopfområdet 

Turen varade i ungefär 2,5 timmar innan vi insåg att tiden var knapp till att hinna med sista liften tillbaka in i systemet och ingen av oss var särskillt sugen på att tura hela vägen tillbaka igen. Åket ner till dalen var så kallde shit-fuck-conditions vilket fick oss att längta ännu mer till morgondagens förväntade dump. 


Maja turar och Niclas blir fotad 

Johanna svänger höger 


Mastodontpister

2017-01-28 23:50 | 6287 Visningar | Kommentera

Den senaste veckan har varit fylld utav flertalet bluebirddagar och vi har lekt runt i pisterna över hela systemt. Då det inte funnits något puder har vi passat på att åka på lite utflykter för att variera piståkningen. Ena dagen tog vi oss till Sonnenkopf som är en pärla här i området. Systemet ligger på  en nordsida och pisterna är enbart gjorda av natursnö. Gondolen som sträcker sig upp till topparna är omodern och passar inte våra breda puderskidor som vi envisar oss att åka runt med även fast det inte finns någon färsk snö. Liften är även väldigt trång och man tvingas vika sig dubbelt för att få plats. Väl uppe, omringade av berg, finns det ett fåtal liftar och mysiga pister som utgör systemet. All offpist är liftnära och lätttilgänglig och vi drömmer oss bort till en dag under förra säsongen som etsat sig fast i hjärnan när förhålladena var sådär magiska som de bara kan bli på skidfilm. 

I torsdags åkte vi återigen iväg då vi tog oss till Lech och Warth- Schröcken. Efter inhandling av lunch på Spar i lech, som förövrigt är det bästa Spar i området (enligt oss...) tog vi gondolen över till Warth som visade sig på sin bästa sida med i stort sett tomma pister med fantastisk snö. När vi lämnade Warth sent på eftermiddagen fanns det fortfarande inte spår av några pucklar. BIG UP till Warth. 

Men efter en vecka med piståkning och bluebird börjar alla i huset bli less och hoppas att ett snöoväder står runt hörnet. Dock ser prognosen inte speciellt ljus ut. Om man gillar snö vill säga. Nu ska vi köra en snödans och hoppas på ett seriöst dump i skidfilmsklass, men det blir efter att vi sett klart på Planet earth 2. Mäktigt med sådanna mastodontvyer. Over and out.

Bach

       


Recap

2017-01-21 22:12 | 6510 Visningar | Kommentera

I Torsdags var vi äntligen ute på vår premiärtur. Vi turade i Zürs i närheten kring berget Trittkopf, det var en fin tur som tog ca 1,5 timme. Längs vägen mötte vi en bergsguide som kom ner vägen vi turade upp och han förvarnade oss om den dåliga snön som vi tyvärr hade framför oss. Snön var väldigt vindpackad vilket gjorde åkning begränsad. Under turen hade vi sällskap av flera bergsgetter så därför tyckte vi det var lämpligt att döpa turen till getturen.  

Vädret för turen var perfekt, solsken och några minusgrader. 

Palm spanar efter Getter.

Nu är det dags att se på en dokumentär och ta det lite lugnt. Imorgon kanske vi åker till Sonnekopf för att känna på backarna där. « Föregående Nästa »