St Anton 16/17


Kallt!

2017-01-17 15:28 | 125 Visningar | Kommentera

Idag har det vart kallt och blåsigt vilket man har kännt av i fötter och händer. Pisterna är för tillfället fantastiska här i St Anton vilket är trevligt nu när den liftnära offpisten har blivit ordentligt uppkörd. Nu är det snart dags för oss att göra vår första tur när lavinrisken har sänkts från en 4:a till en 3:a. Vart vi ska tura har vi inte bestämt än men Zürs ser intressant ut. 

Sach i Mattunjoch 

Maja har haft problem med sina pjäxor och var tvungen att köpa nya. Även de pjäxorna strulade och hon var tvungen att gå tillbaka till Jennewein för att fixa till dem. Customer servicen var fantastisk och hon fick tillslut helt nya pjäxor som dessutom var dyrare och slapp betala något extra för dem. Big up till Jennewein!! 

Maja i Maienwassen


Trötta ben

2017-01-16 16:44 | 328 Visningar | Kommentera

Idag har vi haft en ganska så kort skiddag men vi hann ändå med ett par väldigt fina åk i St Christoph, Rendl och på Schindler som öppnade kring lucnh för första gången på ett par dagar. Anledningen till den korta dagen är just de trötta benen efter några mastodontdagar på berget tidigare i veckan. 

Leo hittar snorkeldjupt i Stuben igår! 

Joppe droppar en hängdriva i Mattunjoch 
Här har fotografen missat fokusen totalt... Oskar i Schöngraben 


SNORKELDJUPT

2017-01-14 22:31 | 457 Visningar | Kommentera

Vi har haft väldigt bra skidåkning de senaste dagarna men idag kom så äntligen dagen vi alla har drömt om. Idag har det vart så djupt att det ibland har vart jobbigt att andas och vi har verkligen fått kämpa för att se linjen mellan svängarna. Man lyckades inte alltid se sin linje utan det hände titt som tätt att man kraschade med granar och buskar... 

Idag började vi åka alla åken runt Galzig. Vi fick de första spåren i Maienwasen och gjorde sedan en hel drös åk där för att sedan röra oss mot andra sidan berget för att köra Bach site. Snön i Bach site var extremt djup och terrängen där är väldigt rolig med flera små dropp och rännor att åka i. 

Efter en snabb Tyrloer till lunch på Gampen hade vi turen att tajma öppningen av Kapall-liften som tog oss till dagens åk i Schöngraben. Återigen fick vi de första spåren och vi störtade igenom skogen i det djupaste pudret någon av oss någonsin har upplevt. Tanken var att det åket skulle bli det sista för dagen eftersom åket slutar ca 150 meter från vår lägenhet men förhållandena var alldeles för bra så det blev tre åk till i Schöngraben vilket resulterade i otroligt stumma ben.

Oskar i Mattunjoch för ett par dagar sedan

Dagens STAVFEL går till Joppe då han välte Niclas och Oskar i offpisten när han skulle stanna. Det var nära att ett par knän gick där men allt gick bra tillslut. Så grattis Joppe för dagens skratt!

  Niclas i Schöngraben idag 


Alla är här!

2017-01-10 20:36 | 689 Visningar | Kommentera

Idag var det Joppes första skiddag och moder jord bjöd oss återigen på ett fantastiskt väder med strålande sol och åtta minusgrader. Pisterna är i ett fantastiskt skick och det blir aldrig några jobbiga pucklar i backarna vilket gör att man kan få väldigt bra och rolig piståkning under hela dagen. Detta fenomen kommer nog att försvinna inom några veckor när de stora turistveckorna kickar igång och det återigen blir trångt i backarna.

Leo hittar en härlig sten att hoppa i pudret i Mattunjoch när det var -17 grader kallt och strålande solsken för ett par dagar sedan. 

Vi har börjat att prata om att göra lite olika turer inom de kommande dagarna om vädret tilllåter för att hitta lite mer orörd snö. Vi har tittat mycket på skidsystemet Zürs där vi vet att det finns nästintill oändlig terräng som lämpar sig för offpiståkning och som inte kräver en allt för lång tur innan man får styra skidspetsarna ner mot dalen igen. Vi alla är väldigt sugna på att röra oss allt längre ut i back countryn för att upptäcka nya delar av det massiva skidsystemet som vi åker i. 

Oskar i Schöngraben under säsongens kanske djupaste dag! 


Puder!

2017-01-09 19:16 | 742 Visningar | Kommentera

Efter många om och men är nu vår blogg uppe! Anledningen till att det dröjt så pass länge är att vi har varvat långa dagar på berget med ännu längre dagar på jobbet. 

De senaste dagarna har St Anton visat sig från sin absolut bästa sida med flera tunga snöfall som fyllt den tidigare snöfattiga dalen. Den nya snön som har kommit har hållt absolut högsta klass, torr och djup. Det enda problem vi upplevt är att det saknas någon grund att åka på så man får titt som tätt markkänning vilket har resulterat i flera djupa och sorgliga repor i skidorna. 

Idag har vi åkt i stort sätt hela dagen i St christoph där det finns en väldigt rolig och lekfull terräng. Vi har hittat orörd nysnö och loggat åk efter åk medans alla andra har trängts uppe på Schindler och slagits om den snön som kommit. 

Johanna lägger några fina svängar 
Niclas kör lite puder Oskar droppar i St Christoph