St Anton 16/17


Photo session

2017-02-12 21:01 | 423 Visningar | Kommentera

Igår bestämde vi oss för att lägga lite tid på att fota då åkningen inte är allt för spännande för tillfället. Alex, Maja och Oskar fick i uppdrag att klättra upp på en kam för att sedan bli fotade av Niclas som stog ett par hundra meter bort och fotade med teleobjektiv. Förhoppningarna om att vi skulle få några fina bilder var stora då snön såg ut att vara helt okej. Det skulle visa sig att snön istället var väldigt förrädisk och det slutade i ett antal krascher. Även fast snön var lite lurig så fick vi några fina bilder från dagen.

Oskar droppade även en väldigt stor klippa vilket resulterade i en kanonbild. 
Vädret har vart kanonsoligt den senaste veckan vilket har resulterat i rediga goggelbrännor på oss alla. Nu är det återigen dags för dokumentärfilm. Imorgon är det åkning i lech som står på schemat.


Shitfuck conditions

2017-02-03 17:03 | 780 Visningar | Kommentera

Under måndagskvällen byggde vi alla upp både förhoppningar och förväntningar om att äntligen få en riktig puderdag igen. Snöfallet på toppen såg lovande ut och vi beslutade oss för ett första åk i Mainwasser där vi alla tog två fina svängar för att sen sätta oss i baksätet hos SANKTE PER. Ett 20 cm tjockt lager av snö täkte ett två veckors gammalt is-underlag och det var en riktig benbrytarsnö som vi möttes av. Redan efter första åket var crewet så blöta att man kunde tro att vi befann oss i regnet på de brittiska öarna för så blöta var vi...  Vi var alla ense om att det var det värsta förhållandet vi upplevt under våra dryga 20 miserabla år på skidor. (Efter ett åk i backen var samtliga i crewet lika blöta som den söta hunden Lassie i alla Lassie filmer)

Med tanke på att snön förvandlades till ösregn och förstörde all förväntan och stoke som alla skid- och brädåkare byggt upp så blev det som att byn tog en stor suck och alla bara la sig i dvala. Istället för att åka puder blev det till att åka runt i pisterna och skicka det för boysen. Både gampen och rendelpisterna har en lekfull terräng som är bra för att skicka stort. Chalet bach är just nu lite skadedrabbat och många har lite skavanker i framförallt nacke och axelparitet efter lite för mycket satsande på hoppen men det hindrar ingen av oss att slira runt lite i byn.

Det har börjat slipas lite på en säsongsedit men än är det långt kvar.......

Ha d gött

Bach 

 

Alla inser att det kommer bli en ren pina att ta sig ner sista biten..

Stresstur

2017-01-29 22:23 | 1088 Visningar | Kommentera

Idag var det återigen dags för en tur. Johanna, Leo, Maja och Niclas var ute och turade på Rendl för att fly alla nyanlända turister. Vi började knata strax efter tolv och hade verkligen solgudarna med oss - dagens väder skulle lätt kunna förväxlas med en solig bluebird-dag i slutet av mars. Den gassande solen resulterade i värre googlebränna än innan och sjukt lökiga underställ. Som Niclas uttryckte sig efter turen, "Leo var som ett barn i en godisbutik på att tura", och mycket riktigt sprang han nästintill uppför medan vi andra kämpade förbrilt att hänga med i hans tempo.

Tur från förra veckan i Trittkopfområdet 

Turen varade i ungefär 2,5 timmar innan vi insåg att tiden var knapp till att hinna med sista liften tillbaka in i systemet och ingen av oss var särskillt sugen på att tura hela vägen tillbaka igen. Åket ner till dalen var så kallde shit-fuck-conditions vilket fick oss att längta ännu mer till morgondagens förväntade dump. 


Maja turar och Niclas blir fotad 

Johanna svänger höger 


Mastodontpister

2017-01-28 23:50 | 1292 Visningar | Kommentera

Den senaste veckan har varit fylld utav flertalet bluebirddagar och vi har lekt runt i pisterna över hela systemt. Då det inte funnits något puder har vi passat på att åka på lite utflykter för att variera piståkningen. Ena dagen tog vi oss till Sonnenkopf som är en pärla här i området. Systemet ligger på  en nordsida och pisterna är enbart gjorda av natursnö. Gondolen som sträcker sig upp till topparna är omodern och passar inte våra breda puderskidor som vi envisar oss att åka runt med även fast det inte finns någon färsk snö. Liften är även väldigt trång och man tvingas vika sig dubbelt för att få plats. Väl uppe, omringade av berg, finns det ett fåtal liftar och mysiga pister som utgör systemet. All offpist är liftnära och lätttilgänglig och vi drömmer oss bort till en dag under förra säsongen som etsat sig fast i hjärnan när förhålladena var sådär magiska som de bara kan bli på skidfilm. 

I torsdags åkte vi återigen iväg då vi tog oss till Lech och Warth- Schröcken. Efter inhandling av lunch på Spar i lech, som förövrigt är det bästa Spar i området (enligt oss...) tog vi gondolen över till Warth som visade sig på sin bästa sida med i stort sett tomma pister med fantastisk snö. När vi lämnade Warth sent på eftermiddagen fanns det fortfarande inte spår av några pucklar. BIG UP till Warth. 

Men efter en vecka med piståkning och bluebird börjar alla i huset bli less och hoppas att ett snöoväder står runt hörnet. Dock ser prognosen inte speciellt ljus ut. Om man gillar snö vill säga. Nu ska vi köra en snödans och hoppas på ett seriöst dump i skidfilmsklass, men det blir efter att vi sett klart på Planet earth 2. Mäktigt med sådanna mastodontvyer. Over and out.

Bach

       


Recap

2017-01-21 22:12 | 1516 Visningar | Kommentera

I Torsdags var vi äntligen ute på vår premiärtur. Vi turade i Zürs i närheten kring berget Trittkopf, det var en fin tur som tog ca 1,5 timme. Längs vägen mötte vi en bergsguide som kom ner vägen vi turade upp och han förvarnade oss om den dåliga snön som vi tyvärr hade framför oss. Snön var väldigt vindpackad vilket gjorde åkning begränsad. Under turen hade vi sällskap av flera bergsgetter så därför tyckte vi det var lämpligt att döpa turen till getturen.  

Vädret för turen var perfekt, solsken och några minusgrader. 

Palm spanar efter Getter.

Nu är det dags att se på en dokumentär och ta det lite lugnt. Imorgon kanske vi åker till Sonnekopf för att känna på backarna där. 


Kallt!

2017-01-17 15:28 | 1652 Visningar | Kommentera

Idag har det vart kallt och blåsigt vilket man har kännt av i fötter och händer. Pisterna är för tillfället fantastiska här i St Anton vilket är trevligt nu när den liftnära offpisten har blivit ordentligt uppkörd. Nu är det snart dags för oss att göra vår första tur när lavinrisken har sänkts från en 4:a till en 3:a. Vart vi ska tura har vi inte bestämt än men Zürs ser intressant ut. 

Sach i Mattunjoch 

Maja har haft problem med sina pjäxor och var tvungen att köpa nya. Även de pjäxorna strulade och hon var tvungen att gå tillbaka till Jennewein för att fixa till dem. Customer servicen var fantastisk och hon fick tillslut helt nya pjäxor som dessutom var dyrare och slapp betala något extra för dem. Big up till Jennewein!! 

Maja i Maienwassen


Trötta ben

2017-01-16 16:44 | 1855 Visningar | Kommentera

Idag har vi haft en ganska så kort skiddag men vi hann ändå med ett par väldigt fina åk i St Christoph, Rendl och på Schindler som öppnade kring lucnh för första gången på ett par dagar. Anledningen till den korta dagen är just de trötta benen efter några mastodontdagar på berget tidigare i veckan. 

Leo hittar snorkeldjupt i Stuben igår! 

Joppe droppar en hängdriva i Mattunjoch 
Här har fotografen missat fokusen totalt... Oskar i Schöngraben 


SNORKELDJUPT

2017-01-14 22:31 | 1984 Visningar | Kommentera

Vi har haft väldigt bra skidåkning de senaste dagarna men idag kom så äntligen dagen vi alla har drömt om. Idag har det vart så djupt att det ibland har vart jobbigt att andas och vi har verkligen fått kämpa för att se linjen mellan svängarna. Man lyckades inte alltid se sin linje utan det hände titt som tätt att man kraschade med granar och buskar... 

Idag började vi åka alla åken runt Galzig. Vi fick de första spåren i Maienwasen och gjorde sedan en hel drös åk där för att sedan röra oss mot andra sidan berget för att köra Bach site. Snön i Bach site var extremt djup och terrängen där är väldigt rolig med flera små dropp och rännor att åka i. 

Efter en snabb Tyrloer till lunch på Gampen hade vi turen att tajma öppningen av Kapall-liften som tog oss till dagens åk i Schöngraben. Återigen fick vi de första spåren och vi störtade igenom skogen i det djupaste pudret någon av oss någonsin har upplevt. Tanken var att det åket skulle bli det sista för dagen eftersom åket slutar ca 150 meter från vår lägenhet men förhållandena var alldeles för bra så det blev tre åk till i Schöngraben vilket resulterade i otroligt stumma ben.

Oskar i Mattunjoch för ett par dagar sedan

Dagens STAVFEL går till Joppe då han välte Niclas och Oskar i offpisten när han skulle stanna. Det var nära att ett par knän gick där men allt gick bra tillslut. Så grattis Joppe för dagens skratt!

  Niclas i Schöngraben idag « Föregående Nästa »