Welcome to the good life

The great white north

Jag tar ett svenskt blogginlägg så här i början på min resa. Anledningen är att jag satt och skrev i ungefär en halvtime, hade skrivit om hela resan och första dagen på skidor, laddat upp alla bilder, och sedan skulle jag bara byta flik och kolla en sak. Råkade klicka bort fliken. Tungt!  Skriver lite fortare på svenska så därför får det bli på svenska nu.

Resan började mycket tidigt i torsdags då klockan ringde redan 4.30. En timme senare satt vi i bilen på väg mot landvetter. Vi var lite nervösa inför incheckningen då vi hade övervikt på vårt bagage. Men kvinnan bakom disken var både snäll och hade dåligt med koll, så därför kom vi billigt och smidigt undan. För 310 kronor fick jag med min resväska på 23,6 kg och mitt skidfodral på närmare 25 kilo. Glada och laddade gick vi igenom säkerhetskontrollen utan problem. Laddade upp med en frukost och sedan var det dags att hoppa på planet. Mindre än två timmar senare landade vi i frankfurt. En helt sjukt stor flygplats som kan jämföras med en mindre stad. Imponerande att allt fungerar. Lite skidfilm, McDonald's och att hitta till gaten tog de tre timmar vi hade på oss och sen var det dags för den tio timmar långa flygningen till Calgary. Den lilla skärmen som man har framför sig erbjöd bra filmer och tv-serier. Men även en karta där man kan se hur planet tar sig fram och efter två timmar hade vi knappt kommit någonstans, det var någon gång då jag insåg hur långt det är. Men med lite käk, en timmes sömn och Lejonkungen gick det ganska snabbt till slut. Allt flöt på oroväckande bra och vi började misstänka att detta vill slå tillbaka på oss. Varför inte i tullen?

Kvinnan som jag fick prata med var allt annat än glad. Hennes blick var helt svart. Hon frågade efter passet och när hon öppnade det fick hon se mitt arbetsvisum som jag hade förra året. Hon blev genast misstänksam. Flertalet gånger frågade hon om jag skulle jobba och varje gång svarade jag nej. Hon klargjorde för mig att dom kommer att ta mig om jag jobbar, och att dom har cevilklädda officerer ute, och åter igen, att dom kommer ta mig om jag jobbar. Jag förklarade för henne att jag ska semestra och att jobba inte är intressant. Hon ville där efter veta hur jag hade råd med detta, vad jag jobbade med, vad jag jobbade med förra vintern, var jag skulle bo, samtidigt som hon kollade mitt pass tre gånger och stirrade mig i ögonen med en blick som sa något i stil med "Fan vad du kommer åka dit om du jobbar..". Till slut fick jag komma in i landet. Lättnad. Glädje. Pepp!

Vi träffade en kille på flygplatsen och delade en taxi till bussterminalen. Nu väntade en sex timmars bussfärd mot bergen och snön. Tyvärr var det mörkt och även att vi satt längs fram såg vi inte så mycket av bergen. Vilket jag tycker var synd, mest för Eriks skull. Jag har sett det innan och vet hur vackert där är. Vägen in i och igenom bergen är riktigt fin och det var tråkigt att Erik inte fick se det. Tre minuter i midnatt hoppade vi av på busshållplatsen i Revy där Carro väntade med bil och vi åkte till huset där vi ska spendera vintern. 29 timmar dörr till dörr är segt. Det är tur att jag inte gör det så ofta.

Idag hade vi första dagen i backen. Riktigt skönt. Eller nu ljuger jag. Fötterna gör ont och jag har klagat lite väl mycket, får skärpa mig och bita ihop nu. Föret är inte det bästa, snön är packad och det var länge sedan det dumpade. Väderprognosen säger snö i en vecka framåt. Inga mängder men ändå så att det blir mjukt och skönt. Dagen avslutades med en sen lunch på McDonald's och en bra stund i badtunnan med en kall öl. Sämre kan man ha det.

Tidsskillnaden börjar kännas nu och även fast klockan bara är halv nio väntar sängen ganska snart. Ska dock försöka hålla mig vaken ett tag till för att komma in i det.

Nu kommer det lite bilder från resan och första dagen i backen. 

Erik checkar in och betalar för extra bagaget.

Erik letar. Det fanns några gates att välja bland.

Vi hittade rätt och äntligen var vi i luften!

Calgary

Erik och vårt bagage på bussterminalen i Calgary

En glad, men mörkredigerad, Erik första dagen på kanadensisk snö

En rätt nöjd Erik

Erik och Jocke lägger några svängar i pisten