Welcome to the good life


long time no see.

2008-11-28 20:52 | 1246 Visningar | Kommentera

Länge sen sist, men har haft mycket att göra, men inte så mycket att blogga om.

fast klart, lite finns det ju att berätta...

Förra helgen var vi nere i stockholm (vi= jag, 2xgurra, jaik, cilla, malin, my, phiffan och Erik). Det var LG Winterjam på Stockholms stadion som fick oss att åka ner till huvudstaden. Helgen blev som jag förväntade mig. Riktigt kul. De 8 timmarna i bil ner gick fort, de 8 timmarna hem tog lite längre tid..inte tidsmässigt, men det uppfattades som det. Men det var lätt värt. På stadion var det tjockt med folk, tält, pappersutdelare, kändisar och ett stort hopp. Dom räknade med att det var ungefär 20 000 pers på tävlingen. Riktigt nice. Vinnaren i Peak Performance King of Style (tävlingen heter så) blev Norsken PK Hunder. På andraplats hade vi svensken Jon Olsson. Trean är från Canada (tror jag) och heter Phil Casabon. Alla tre, men även de övriga som åkte bjöd på riktig show. Många sköna snurrar och flips. Nere i Stockholm besökte vi även HESTRA butiken som öppnade för ungefär en månad sen. Där inne jobbar Janette Hargin (kändis ;) butiken var riktigt nice, kändes som att komma hem nästan. På kvällen blev det fest hos Killer (Gurra). Han hade bjudit hem lite polare med, kul att träffa nytt folk.

Annars har det inte hänt så mkt, vi har haft vår sista lektion i järpen. Eller ja, vi kommer ju tillbaka dit i maj, men det tänker vi inte på nu, nu är det bara skidåkning!

Just nu har jag praktik, den gör jag på Extrem. Första två dagarna fick jag vara med Extrems designer Isabella, fick hjälpa henne att packa upp lite schyssta prylar, även inreda i deras nya kontor. Idag gjorde jag min första dag i extrems butik som ligger uppe vid torget typ. Ska vara där hela helgen. Riktigt kul, packade upp Dragon googles och fick även stå i kassan och så, så de va nice.

Det som kommer vara lite segt är väl att jag missar skidåkningen denna helgen. Imorgon öppnar vm6an och hummeln. Så det blir rätt schysst åkning jag missar, men men. Det lär ju bli fler tillfällen. På måndag börjar vår utbildningsvecka med SLAO och pistörerna. Ska bli både intressant och lärorikt.

Nu ska jag ut och hoppa. Vi har byggt ett hopp utanför huset, med skönt inrun och hela kalaset. Ska försöka få bild på det, men det är för mörkt för att fota ikväll. och så kommer det vara hela helgen då jag jobbar till 6. Men kanske kan bli någon bild nästa vecka. 

So check in my blog later så får ni se vad vi har åstadkommit.

Och alla som läser detta, kolla ut genom fönstret...ser ni också 40 cm snö? ;)

Har ni dessutom -12,3 grader ? kallt. men så lovely

Nu är det "later" så att säga, vi har varit ute några timmar och filat på hoppet och även hoppat lite. Det blev riktigt bra faktiskt. Dock slänger alla bilar på hel-ljusen när vi är uppe vid E14. Det känns i ögonen, speciellt när lastbilarna slänger på sina strålkastare, man blir ju fan blind i en kvart! please stop fucking with us when we're trying to skii.

By the way. näst-nästa helg är det Lucia. då händer det fett mycket i byn. Free radicals nya film, Satisfaction Guaranteed har premiärvisning på Holiday Club, någon har biljett dit, jo just det, I do. Timbuktu är på bygget. Olympialiften (vm8an) har öppet 54 timmar i sträck. Vid midnatt mellan 12-13 är det Freeride Lucia Night Session i Olympia området. En tävling med rails och bigjumps. Ska bli kul att titta på. Ser fram emot den helgen. Men jag längtar inte allt för mycket trots allt. Då har det ju redan gått två veckor på en säsong som ska bli deijlig!

peace out.

c.


Snön och kylan har kommit till Åre

2008-11-18 00:09 | 1232 Visningar | 1 kommentar

Sanning!  Veckan har varit kall, det har varit halt på vägarna, frusna rutor (vilket resulterat i rut-skrapning, men mindre för oss som har motorvärmare) Lördagen var dock varm så det blev slask.

På fredagen tog vi Bettan ( Jackes bil) bort till Olympia och hämtade snö. Kylan gjorde att kanonerna hade gått några dagar, så det var bara att fylla upp bilen med snö, för att kunna köra lite rails på baksidan av Nybo. Jag, killer och Jacke lastade i snön i sopsäckar, sedan hem och byggde kick. Meeen eftersom lördagen var varm försvann ganska mycket av det vi hade byggt. tråkigt. Allt försvann inte så idag när kylan tog till igen var det bara ut och köra. Riktigt kul faktiskt. okej, det resulterade i en lårkaka, men det kan man leva med.

Det tråkiga vädret på lördagen fick oss att gå till Holiday Club för att använda våra fribiljetter i badet. Sauna world var cool. Det är som det låter. Ett bastu "land". Där finns det vanlig bastu, som har runt 50-60 grader, en varmare bastu där det ligger på runt 80-85 degrees. Vi hittade isbastun som är -10 grader kall, man står inne i ett rum som är is, fötterna tog mest stryk då man fick stå på snö. Finsk arombastu och ångbastu hade vi också tillgång till. Tyvärr var Isvaken under construction så den fick vi inte testa. Det får bli nästa gång. På vägen till HC träffade jag Anna, och sedan Annie och Matilda. trevligt. Efter badet tog vi grabbar tag i matlagningen vilket innebar tacos. Riktigt gott. Kanske inte den ultimata studentmaten, men med tanke på att vi inte var ute denna helgen unnade vi oss lite extra på käk-fronten. På fredagen hade vi Cheesburger tema. även då va det grabbgänget. riktigt gott!

Hela söndagen gick åt till att plugga, eller ja, det var meningen att den skulle göra det. Men eftersom det var snö ute så var jag tvungen att åka lite. Men det blev en hel del pluggande i alla fall. 

En vecka kvar i skolbänken nu, en ganska tuff vecka. Efter denna veckan blir det praktik, då kommer jag vara på Extrem. Ser fram emot det riktigt mycket. ska bli kul! Efter praktikveckan har vi den så kallade "säkerhetsveckan" så vi kommer hänga med SLAO och Åres pistörer för att få lite utbildning och se hur det går till vid skidskador. Mycket intressant!

Den tuffa veckan som står framför oss nu innerhåller följande:

Måndag: anläggning och organisationsprov. Jag står för matlagningen på kvällen

Tisdag:Förhoppningsvis ska vi få se Make My Day i skolan. Secondhands nya skidfilm, Ola har hyrt biosalongen i Järpen, hans argument "Ska man se skidfilmspremiär ska man se det på riktigt" och han har så rätt! (detta ingår inte i "den tuffa veckan" Sen blir det plugg hela kvällen.

Onsdag: plugg hela kvällen

Torsdag: Humanbiologiprov. plugg hela kvällen

Fredag: Muntlig redovisning. Mitt ämne: utrustning.

Helgen: Då bär det antagligen ner till stockholm för Winterjam på Stockholms stadion. Hoppas att det blir av. kommer bli fett kul! (ingår inte i "den tuffa veckan")

Give me some snow, give me some white gold, some white magic.

A snowflakes falls into my cheek, as I wake up from a distance sleep.

over. 

Claar, Jonathan


Första dagen på snö i Åre

2008-11-06 21:56 | 1227 Visningar | Kommentera

klockan 7 ringde klockan idag, som vanligt inför en skoldag. Men dagens skoldag var inte som alla andra hittills. Istället för att ta bilen till järpen som vi gjort varje vardag sedan slutet av augusti (bortsett från några veckor då vi varit i Österrike och Norge) så tog vi bilen upp till fjällgården. På med pjäxorna, och upp med laggen på axeln. Sen gick vi ungefär 5 minuter upp till snön där hoppet låg. Efter lite snack med Fripps (en av lärarna på skolan) började vi hoppa. och sen höll vi på till typ halv 11, sen kom Freestyle gymnasiet och visade hur man gjorde. Och dom började bra. De fyra första som körde drog backflips, sen var det en kille som slängde upp dom andra på läktaren när han plockade upp en D-spin 720 ur bakfickan och slängde ut för hoppet. sicken kille, han satte den utan problem.

Men nog om Freestyle-laget. Vi i SSLL var nästan lika duktiga, nåja, det blev några snurrar iaf :)

Även riktigt kul att se tjejerna i klassen dra över hoppet som om det vore en liten kulle. Riktigt kul! Creds till brudarna. Detta var årets första hoppdag i Åre, men aldrig att det var den sista. Fett taggad inför säsongen nu. Jag och Gurra har satt upp målet. Hoppas hans axel löser sig bara. Han faceplantade en 3a och axeln tog stryk. Men "the Killer" som han även kallas viker inte ner sig, så fort snön är här så kommer ska vi trigga varandra till svårare och svårare tricks. Vinter, Kom nu!!!

 

Lite bilder från dagen. Creds till Annelie som tagit några av bilderna.

alt

Claar (jag) mitt i en 3a.

alt

Peter pannben in action.

alt

Jakke mitt uppe i en Twist

 alt

 Freestyle-teamet kom och visade hur man gör.

alt

Någon kör en Dspin 7a

alt

Skön bild, måste varit en grym fotograf.

 

 

Riktigt skön dag i plugget. hoppas fler dagar blir som denna.

Take care.

c.j.


Kaprun / Zell Am Zee

2008-11-02 15:43 | 1208 Visningar | Kommentera

alt

 

Oi Oi!

Igår kom vi till Åre efter 40 timmars bussresa nere från Kaprun. Kan tänkas segt med 40 timmar i en buss, men, det var det utan tvekan värt. Har idag (den 2a November) redan 10 skiddagar denna säsongen. Känns riktigt bra måste jag säga.

Kaprun är en liten by som ligger i Österrike. Glaciären som ligger i kaprun heter Kitzteinhorn och har en topp på drygt 3200 meter. Liften som går högst är Kabinen som går upp till 3029 meter över havet. Jag kan säga att det märks att det är lite högre än de berg jag åkt på tidigare, efter bara några svängar var jag helt slut. Sen att det kanske beror på att jag är lite dåligt tränad, nejdå, det försöker jag förtränga, klart det beror på höjden.

 Resan började för min del i Jönköping, där jag hoppade på bussen. Då väntade ungefär 24 timmars bussresa ner mot Kaprun. När vi efter många långa timmar anlände till hotellet var det faktiskt jäkligt skönt. Hotellet var riktigt schysst, utsikten från balkongen kan man inte klaga på. Det var vita bergstoppar så långt man kunde se. Och på en av dom skulle vi åka på. Vi tog bussen ungefär 20 minuter. Då va vi på 911 meters höjd, sen tog vi två gondoler som tog oss upp till 2450 meter. Där uppe fanns det en sittlift som man tog upp till huvudbackarna. När inte sittliften var öppen på grund av vind så tog vi kabinen upp. Kabinen har en liftstolpe som vid byggandet världens högsta liftstolpe, 113,6 meter hög. Det kändes när man åkte kabinen kan jag säga.

Skidåkningen då, den var grym. Riktigt bra underlag, och vädret kan vi absolut inte klaga på. Enligt planeringen skulle vi få 6 skiddagar, men det får man i princip aldrig, vädret säger ofta nej till några dagar. vi fick totalt 4,5 dagar i backen. Varav en var heeelt magisk. Natten mellan onsdagen och torsdagen fick vi ett dump på 20-25 cm. Så då fick vi åka puder hela dagen. heelt galet kul! Jag, Jaik och Karin åkte några gånger upp med sittliften innan Kabinen öppnade, sen drog vi kabinen upp på 3000 meter, och sen hade vi orörd puder framför oss, svårt att klaga då kan jag lova! 

Tisdagens och onsdagens åkning blev oxå lite annorlunda än vad vi hade väntat. När vi kom fram till Österrike stod det 26 splitter nya HEAD-skidor och väntade på oss, skitest! Så hela tisdagen gick åt till att prova skidor. fett kul asså.

Nu väntar jag på att Åres backar ska öppna, dom har sprutat i både Åre och Duved, idag är det dock tö-väder. Men det blir förhoppningsvis bättre till veckan. Imorgon väntar skolbänken, lite lagom sugen nu efter 5 dagar i backen. Men det är bara 4 veckor tills vi går på snö, så det kan man ju lätt stå ut med.

Lite bilder från veckan i Österrike!

alt

alt

alt

alt

alt

Over. 

 

Claar