Welcome to the good life


Olympiska Spelen

2010-02-21 22:41 | 2298 Visningar | Kommentera

OS på tv och sport hela nätterna, helt underbart! Hade ju dock varit bättre om det bara var kvällarna, så man slipper vara trött hela dagarna. Men vafan, är det OS så är det. Det man vill titta på, tittar man på, tid på dygnet spelar mindre roll. Imorgon blir det hyfsat tidigt då Sverige ska se till att spöa Finland 06.00 svensk tid.

Jag har fått ett trevligt besked. I förra inlägget, som visserligen var rätt länge sedan berättade jag att jag väntade två besked, teoriprovet och jobbansökan. Jag har nu fått besked om teoriprovet och det var positivt. Mycket trevligt besked måste jag säga. Så nu är det träning som gäller. Ska försöka köra så många kvällsskidåkningar som jag pallar. Med början imorgon i VM8an, om vädret tillåter. För just det, vädret är ju inte det bästa för tillfället. I helgen har vädergudarna inte varit med oss alls. -20 och tokvind. Vilket gav oss en köldeffekt på -42 i dal, och minst -60 på topp. Pistörernas köldeffektskala går till -60 och den räckte inte riktigt till. Så. Ja. Kyligt det har vi.

Idag gjorde jag klart SLAO lavin 1. Gick kursen för två helger sedan, men då jag slarvade (och med en viss okunskap) ledde detta till att jag failade vägvals-examen och den fick jag göra idag istället. Idag gick det bättre och nu har jag lavin 1. Nu är det bara hoppas på snöfall så man får ut och lära sig ännu mer om snön och terrängen.

Vad tycker jag om OS då?

Ja, vad ska jag säga. Våra absolut största guld-favoriter har väl inte presterat som jag hade räknat med. Men däremot har ju underdogsen gått in, tagit sitt ansvar och plockat hem lite medaljer. Bra. Tyvärr ligger vi väl efter Norge i medaljfighten. Och det ogillas starkt. Men över lag, helt okej. Vi är ju trots allt bara 9 miljoner invånare, och vi måste ligga ganska bra till i den inofficiella medaljstriden: Medaljer/invånare. Men även där är ju Norge lite bättre. Ajdå.

Har sökt lite fler jobb nu med. Igår satte jag mig framför datorn och slängde ihop tre ansökningar till skidskolor i Nya Zeeland. Sökte dessutom lite lagerjobb i Norge. Nu är det bara vänta och hoppas.

I övrigt så hade vi det grymt bra i Hemsedal men tyvärr verkade vi missa den bästa veckan i Åre på flera år, men smällar man får ta. Den pudern ska jag hinna ta igen innan livet är över. Fast fan, puder är inget man kan ta igen. Det är bara något man kan missa. Fan. En vecka har gått sedan vi kom hem från Hemsedal och i veckan har jag kört Skistar Experience. Vilket är lite mer guidning än skidskolan. Jag har kört Kids offpist och Teen offpist. Vilket är ungefär samma sak fast olika åldrar. Riktigt roliga guidningar förutom att vädret ställde till det lite för mig i fredags. Men det löste sig bra till slut ändå. Veckan som väntar ska bli rolig. Sportloven börjar på riktigt nu, det kommer bli mycket att göra och jag ska ha Fräsare (bästa barnen 7-11 år), Smygare (mindre duktiga barn 7-11 år), Snögubbar (mindre duktiga barn 4-6 år) och Svart bälte ( Bästa vuxna, level 4). Ser mest fram emot Svart bälte och Fräsare, brukar bli mycket rolig åkning då. Tror veckan kommer gå riktigt bra. I gotta feeling!

Nu blir det sängen, tidig morgon som sagt. Kom igen nu Sverige.

Peace


Hemsedal!

2010-02-09 18:53 | 2383 Visningar | 2 kommentarer

Efter mycket om och men, efter många felkörningar och vändningar, efter ett par tankningar, både bensin och mat, så anlände vi igår morse till Hemsedal. Det tog ett par timmar längre än vad vi beräknat, men nu är vi här och det är gött som fan!

Lite information om Norge och Hemsedal då. Norge är sämst i världen på att skylta, vägarna är mycket små och det är svårt som fan att hitta. Men tack vare Killers fantastiska vägbeskrivning på runt 50 ord, så kom vi fram, som sagt, ett par timmar senare än beräknat. Men ändå.  Vi lämnade Åre ungefär vid 18-tiden i söndagskväll. Stokade som satan. Bilen var väl ett par kilo tyngre bilens bästa. Fjädringarna i botten. Bilen fylld med skidor, pjäxor, kläder, öl och fyra taggade killar. X timmar senare. PANG, vi va framme. Eftersom jag var dels driver, och dels co-driver, så blev det ingen sömn för min del. Så väl framme i Hemsedal la jag mig i soffan och sov 7 timmar. Välbehövligt. Men idag var det i alla fall dags att bränna lite lagg. Som vi gjorde det.

Vi ställde klockan på 8-tiden, åt en ordentlig frukost, och sedan in i bilen som tog oss upp till Hemsedal Skisenter. Och sen körde vi bara, behöver inte säga så mycket, men vi försökte åka så lite som möjligt i pisten. Vi körde Tott-fältet, eller vad det kan kallas. Sen körde vi tindenskogen, och ett åk genom parken.  Nu, några timmar senare, sitter vi i soffan och chillar. Det lagas lite mat och inom en snar framtid ska väl ölen öppnas också. Fan va det är skönt att vara på semester.

Vad kan vi säga mer om Hemsedal då. Ja, det ligger ju i Norge, men det är inga norrmän här. Det är väl i runda tal upp emot 80% danskar. Danskar är alltid lika roliga. Sämre människor på skidor får man väl leta efter.

Fick ju såklart höra i morse att det kommit runt 30 cm i Åre i natt, vet inte hur bra den källan var dock, enligt skistar.com hade det väl dumpat runt 12 cm, men ändå. Här dumpar för tillfället ingen snö alls. Och visst, det kan väl på ett sätt kännas jävligt segt att lämna byn när det faller vitt guld ifrån himmeln. Det känns konstigt i magen på något sätt. Men, det kommer ett Men. Men, hade vi varit kvar i Åre, så hade vi endast fått se nysnön, vi hade inte fått utnyttja den på det sätt vi velat. För vi hade haft skidskola hela dagarna, och det hade väl varit mer frustrerande antar jag. Så det känns inte så illa trots allt.

När vi kommer hem från hemsedal väntar sportlovsveckorna, och då kommer jag antagligen vara fullbokad hela tiden, i runt 4-5 veckors tid. Vilket innebär minimalt med egenåkning. Så då får man passa på att åka kvällar och helger så mycket som man orkar. Det är bara leta snö. För det är snön jag vill hitta. Det är den snön jag vill känna slå emot knäna, gärna högre upp. Ju högre upp desto bättre.

Vill hela tiden ha bättre åkning, är aldrig helt nöjd. Visst, en dag i Åre kan vara helt magisk, och jag har upplevt några sånna dagar. Men, man kan aldrig vara helt nöjd. Det kan alltid bli bättre. Och det är just det, bättre än magiskt, som jag vill uppleva.

Just nu går jag och väntar på två besked, Teoriprovet från examen, och jobbansökan i Australien. Självklart hoppas jag på två positiva svar. hade varit awesome!!

Nu ska jag chilla lite i soffan, sen får vi se vad som händer!

Dagens filmtips: Spread (L.A Gigolo)

Take Care

Peace

Jon.


Polarbear

2010-02-03 20:05 | 2406 Visningar | Kommentera

"Vi har fått 20 centimeter snö" skrev morsan till mig nu. Vilket gör att småländska Hestra har ungefär 50 cm i naturen. Själv är jag i Åre och här har vi 47 cm (enligt skistars hemsida, men jag vet inte vart dom har mätt, inte där jag varit i alla fall)

Åre känns som det enda stället i hela världen där det inte snöar denna vintern. Jag känner mig som Steve Addington i Surfer, dude. Killen som är surfproffs får gå ungefär 60 dagar utan vågor, och han blir lite smått galen över detta. Så känns det nästan nu, visst det kom ett par centimeter, men jag vill ha mer än så. Det börjar bli lite frustrerande.

Nu ska jag inte vara bitter. I onsdags, eller om det var i torsdags, hur som helst. Då snöade det faktiskt ett par centimeter, det blev väl runt 10 cm som kom under två dygn. Riktigt fin snö lämnade himmeln och landade på vår käre jord. -17 vid snöfall och snön var fluffig som något riktigt fluffigt. Före detta snöfallet kom det ett par centimeter med 0-graders snö. Så totalt fick vi väl i runda slängar 13 cm på 4 dygn. I vilket fall som helst bidrog detta till en riktigt skön fredag i backen. Jag hade inga lektioner under förmiddagen och tog mig ut för att få åka lite orört. Åkningen var, ja jag ska inte säga magisk, men den var riktigt grym! knädjupt på flera ställen och som sagt, snön var hur lätt som helst. Så även att folk hade åkt tidigare, och man fick freshtracks ibland och korsade ett och annat spår på vägen ned, så vart snön inte packad, utan bara fluffade runt. Körde väl en 3-4 åk och skidglädjen var total. Mer sånt tack. Mer snö framför allt. Lätt snö.

Sitter och laddar lite inför helgen, ska gå lavin 1an med Mårten på Åre Lavincenter. Ska bli grymt kul. Är riktigt fascinerad av laviner. Samtidigt har jag stor repsekt för snön. Det är dels därför jag vill gå utbildningen. Men även för att få köra offpistguidningar i vinter. Det får vi inte göra om vi inte har lavinutbildning. Så det känns jäkligt gött.

Kursen slutar på söndag, och det är samma söndag som vi lämnar Åre för att finna lite snö. Snön tänkte vi hitta i Hemsedal hoss grabbarna, Pepe, Lars, Påg och Killer. Ser fram emot veckan grymt mycket. Slänger ner B-squaden och hoppas på att få använda dom maximalt. Sjukt stoked!

I måndags skickade jag iväg min ansökan till Australien. Har sökt jobb som skidlärare där nere. Vore ball att få jobb och kunna köra skidlärare året runt. Fast fötterna pallar nog inte det så länge, men en sommar eller två får dom klara av. Så nu är det bara att invänta ett förhoppningsvis positivt svar. Allt annat än ett ja måste ses som en besvikelse.

Sitter också här i dagarna och inväntar ett annat besked. Ett besked där allt annat än godkänd måste ses som en besvikelse. Det är alltså resultatet från Skidlärarexamens teoriprov. Vet inte alls hur det gick. Så svaret kan vara både ickegodkänd eller godkänd. Jag hoppas, och ni förhoppningsvis, på det senare.

Nu ska äta.

Peace.