Christoffer Aabol


Ny säsong, ny kontinent.

2016-09-06 18:45 | 2024 Visningar | Kommentera

Denna säsong ska jag tillbringa i Steamboat Springs, Colorado för att plugga ski and snowboard business, åka så mycket lagg som möjligt och gå på tur! Förhoppningsvis blir det en liten tur på svenska fjällen över jullovet. Bilder utlovas i mängder och texter och information om skidåkningen i Colorado, det berömda champagnepudret.


Vår shred

2016-04-11 16:35 | 2364 Visningar | Kommentera

En liten edit från dagen. 3e sista dagen skidåkning för säsongen, snart Bali!


Sunset powder!

2016-03-30 10:22 | 2628 Visningar | Kommentera

För en dryg vecka sedan bestämde Matthias och jag oss för att gå upp på Sulspitze, en topp mittemot Rendl, ganska sent. 950 fallhöjdsmeter och 3h senare stod vi på toppen vid 16.20. En underbar känsla att titta ut över Rendl och inte se en enda kotte! För att sedan njuta av ett orört puder åk ner samtidigt som solen började gå ner bakom bergen. Det var nog en av mina bästa skiddagar allmänt!

Mina föräldrar har varit här nu en vecka, och jag lyckades ramla hårt i pisten första dagen med dom, så det har inte blivit så mycket skidor nu den senaste veckan. Men nu när det bara är dryga 2 veckor kvar tills man lämnar alperna så kommer det bli en slutrush med turer, klätterstigar och glassig solåkning! Och då börjar det bli dags att lämna sin älskade utrustning för ex antal tusen i källaren. Är du däremot som jag och bor i lägenhet med extremt begränsat utrymme, samt mycket utrustning, är Pelican Self Storage ett hett tips! Dom erbjuder utmärkt förvaring i olika storlekar beroende på behov, väldigt smidigt och enkelt. Finns på olika ställen mestadels runtom i Stockholm.

 

Matthias Karthäuser

Matthias Karthäuser

Fotografen själv

Matthias Karthäuser

st. Anton sedd från toppen

Matthias Karthäuser

 

 


På tur, aldrig sur. Puder finns fortfarande!

2016-03-15 16:46 | 2886 Visningar | Kommentera

Igår var en grym dag. Matthias och jag hade siktat in oss på ett av projekten i år, couloiren på motsidan Rendl. Vi började hajka och ju längre vi kom desto mer sugen blev jag att gå upp på toppen och sedan ner till couloiren, Väderprognosen var solig, men det stämde ej. Det var världens molntäcke och planen att gå till toppen såg mörkare och mörkare ut. Men till slut sprack det upp och vi bestämde oss för att köra på det. Och vi ångrade oss inte. Vi hade rekat ut en najs line på en liten spine och hittat perfekta fotostället. Påvägen upp längs ryggen insåg Matte att snön låg mycket bättre på andra sidan berget, så vi ändrade planer. Drog ner på andra sidan genom 2 rännor, där vi hittade drömpuder mer än 1 vecka efter snöfall! Till slut kom vi ner till Verwall och längdskidspåret där, så vi avslutade dagen och en hajk på 3h med att åka längdskidor 1,5 km på ett par Nocta 125 i midjan. 

Den uttänkta planen.

 

Allt annat än sol på vägen upp, trots det ser vi ut som 2 röda pandor i ansiktet.

 

Matthias claimar berget den dagen.

Matthias hittar det goda, när alla andra åker slask!
 

 


One of those days

2016-03-11 13:05 | 3027 Visningar | Kommentera

Nu har Ullr återigen välsignat oss med snö, förra veckan kräkdumpade det ett par dagar vilket resulterade i ren glädje. Riktig blower snö samt bra väder! Strålande sol och bluebird dom senaste dagarna. Det resulterar ju självklart i en kortare tur till en av mina favorittoppar, Kaffekopf (egen döpt), för ett go åk med Matthias. Fick även min Candid, Houdini skaljacka för några dagar sedan, vilken jag vann i en tävling och tvungen att testa. Mer än godkänt! Deras nya membran är helt återvinningsbart samt andas helt grymt! Perfekt val för vilken skidåkare som helst!

 

 

 Åkare: Matthias Karthäuser 

Åkare: Matthias Karthäuser 

Åkare: Matthias Karthäuser 

 Åkare: Matthias Karthäuser

Åkare: Matthias Karthäuser 


Val av doktor vid skada i st. Anton

2016-03-05 16:46 | 3265 Visningar | Kommentera

Turister hör inte hemma i skidorter. Framförallt inte dom som inte har någon kontroll och åker alldeles för fort i pisterna. För en vecka sedan var det just en sån idiot som kom med full fart på bräda och bromsade precis framför min flickvän, vilket resulterade i att Jenny fick åka helikopter pga. korsband av, innerleband av, och blödningar i benet fick vi sagt av den extremt oproffsiga Doktor Josef Knierzinger vid turistinformationen i st. Anton. Han kunde inte ens sätta sig ner en halv minut och förklara läget, dom ryckte och drog i Jennys knä när hon grät av smärta och frågade "Oj, har du så ont?". Det kan vara den otrevligaste doktor jag någonsin mött. Så igår fick hon åka hem. Idag däremot var hon hos ortopeden i Varberg, som konstaterade att det inte alls var blödningar som herr Idiot hade sagt här nere, utan frakturer, nån spricka, en avrbuten benbit samt att ena miniskeln var lite skadad. Dessutom var dom förvånade över att hon bara skulle ta 1 tablett 3 gånger dagligen, som inte ens var smärtstillande, utan inflammationshämmande. Här hemma hade dom skrivit ut 2 alvedon 3 gånger dagligen. Kontentan av denna tragiska historia är en varning för folk som far ner till st. Anton, om ni skadar er eller blir sjuka, undvik dr. Knierzinger vid turistinformationen till varje pris! Han är så otrevlig, oproffsig och bryr sig bara om pengar. Vill man ha riktig vård ska men bege sig till dr. Sprenger som finns vid kyrkan. 

 

 

Lite gladare nyheter är att jag fick fira min födelsedag med grymt puder och goda vänner! Dessutom vann jag min första fototävling, med Houdini. Ett valfritt plagg, så en av deras nya skaljackor är påväg ner! Och dessutom så bara vräker det ner snö!

 

Soluppgång från toppen av Galzig.

Åkare: Pontus Lindahl Rosén 

Åkare: Viktor Edeblom 

Åkare: Klas Wilhelmsson


Lavinfaran är inte nådig!

2016-02-21 08:02 | 3544 Visningar | Kommentera

Moder natur slår till igen med en rejäl luring! Igår vräkte det ner hela gårdagen och natten. När jag gick till jobbet igår vid 17.30 låg det redan en god 15cm utanför dörren. Man blev rejält taggad på morgondagen (trots att jag visste att det skulle bli varmare). I mitten på jobbet började det regna. Sen efteråt när kollegan och jag gick hem var det översvämmning i centrum, rondellen var under vatten, det var som Niagarafallen i backen upp till Mooserkreuz. Dom har sprängt konstant sedan tidig morgon och fortsätter nu. På låg höjd är det idag en 3:a och en 4:a på hög höjd, av 5. Detta suger ju. Dom har skrivit på sina lavinpapper vid Galzig att snön börjat stabilisera sig, att den svetsats ihop bra med äldre snöglager. Och så kommer detta. Några turer blir det inte på et bra tag!...... Så håll er borta från all "lössnö" på ett tag!  


Rejäl fotosession!

2016-02-17 23:32 | 3698 Visningar | Kommentera

Denna dagen har varit en enda stor fotosession! Inte många åk, men 300 bilder lyckades man samla på sig! Elin har nämligen skrivit en artikell åt en tidning och behövde lite olika bilder. En fruktansvärt rolig dag med åkning på alla typer av underlag!

 

 

Viktor lyckas med sin hand drag.

 

 

 

 « Föregående Nästa »