Gustavs blogg


Half Time

2011-03-03 23:13 | 2176 Visningar | Kommentera

Ungefär nu så har det gått halvtid på säsongen och det blir bara roligare och roligare. Vädret blir bättre och varmare. Det är redan mars och vecka 9 är snart slut. Imorgon är det fredag och då tar jämtarnas sportlov vid och ett jävla halabaloo drar igång.

Jag har blivit helt friställd från liften som jag skrev sist för några veckor sen... bloggtorka... Så nu arbetar jag bara som "pistör" och det är superroligt. Man vet aldrig vad man ska göra. Som igår t.ex. tänkte jag sluta vid 16-tiden för att äta lite middag med Kattis innan hon började vid 18-tiden. Men nä, då fick man laga lift istället. Det började vi med vid 16.30. Så ja, man vet som sagt aldrig vad som ska hända. Men men, jag gillar det.

Min far gav mig en idé redan innan säsongen att jag skulle göra en fotodokumentär om livet här uppe och jag måste säga att

 

det är roligt att fota vanliga saker... som här nedan lite after ski med Ständut blakk:

Eller här, ett rejält puderåk:
Säsongen är i full gång

2011-01-10 22:35 | 2287 Visningar | Kommentera

Nu har säsongen varit igång i ca 3 veckor och alla jul- och nyårsgäster har åkt hem. Så även gumman min. Hon åkte hem igår söndag och kommer tillbaka den 29 januari så det är inte så jättemånga dagar kvar som tur är. Redan innan säsongen började så visste jag att jag inte skulle stå i liften så mycket men att det var min huvudsakliga uppgift. Men nu har det visat sig att från och med nu inte behöver stå i liften alls. Som det verkar nu i alla fall. Här uppe vet man aldrig vad man ska göra förens man gjort klart. Har man planerat en sak så brukar det bli något helt annat. Jag har med andra ord blivit någon slags halvpistör. Ganska roligt faktiskt. Och lite mallig får jag nog allt vara.

 

Men nu är klockan mycke, eller ganska mycket i alla fall så jag tror jag ska lägga mig. Såg just Tone på fyrans väder och det verkar inte bli så kallt imorgon. -6 grader är helt ok.

 

God natt


Denna natt

2010-12-08 02:57 | 2417 Visningar | Kommentera

Så sitter man ännu en natt och vaktar snökanonerna. Inatt är det dock inte så kallt ute så man behöver inte vara jätteorolig att något går på tok. Men man ska aldrig säga aldrig. Det är bara -6 grader. Nästa gång jag ska ut och titta till dom är vid 4-tiden, om ungefär en timme. Och sen har vi hela dagen imorgon att jobba också. Jag tror att vi ska försöka laga en signallina på en lift som har gått av. Hoppas på det i alla fall så det blir nåt gjort i dalen.

 

Segt... Ni som får sova ska vara glada!

 

Och nu när jag skulle spara och publicera detta inlägg visar det dig att rubriken "Ännu en natt" tydligen innehåller ogiltiga tecken. Prövar med en annan


Ibland undrar man...

2010-11-23 05:36 | 2572 Visningar | Kommentera

... varför man frivilligt sagt man vill hålla på med snökanoner. Inatt runt 1-tiden upptäckte jag att en vattenslang till ett utav tornen hade snöat över. Jag började att lyfta fram slangen så gott det gick. Men snön blev djupare och djupare. Till slut orkade jag helt enkelt inte lyfta slangen genom snön utan fick ta fram spaden. Ju mer jag grävde, ju djupare blev snön. Enda utvägen var att ringa Johan. Efter 45 minuter hade vi lyckats gräva loss denna slang från helvetet under 160cm snö. Snökanonsnö
Så kan det gå. Dags att slöa lite till innan klockan ringer vid 7 och man ska ut och kika på´t igen.


Snökanon

2010-11-17 01:24 | 2672 Visningar | Kommentera

fy fan, nu sitter man på nattskiftet för snötillverkningen. jag och Norin sitter här och kollar på datorn vad som finns på internet. vi kollar varannan timme var på snökanon och de går så fint så.

Behöver knappt göra nånting mer än att hålla sig vaken. thanks to red bull. det blir några högar tillslut ändå. det har varit några dagar med inte så många minusgrader som man kanske kunde ha hoppats på. men men, äntligen är det runt 10 minusgrader. vi får helt enkelt hoppas att det håller i sig. om det gör de så blir nog klara med all snöläggning innan öppning den 18 december. och håller det i sig i veckan så öppnar nog Drombacken till kommande helg. då blir man väl liftskötare igen. kvart över ett är klockan jag är ensam, jag behöver dig nu. jag tror nästan att jag ska ringa dig, för jag behöver dig nu. jag vet inte hur jag skulle klara mig utan dig... katarina


jobb igen

2010-11-13 01:28 | 2764 Visningar | Kommentera

Då var man tillbaka på jobbet igen i fjällen. Trodde jag skulle börjat redan i onsdags men det blev som tur uppskjutet ända tills nu ikväll. Fick med andra lite kvalitétstid med Katarina. Lite välbehövlig semester tillsammans med henne var helt underbart. Just nu sitter jag och sköter snökanonerna, ganska slappt jobb ikväll. Inget krångel. Det är nya torn i stora backen som är fastgjutna i marken. Jag har inte riktigt klurat ut hur vi ska flytta tornen men jag tror att vi ska lyfta av dem från sina fästen och sen flytta dom till andra fundament lite längre upp i backen.

 

Imorgon lördag så är det sista dagen Katarina är här sen åker hon hem till lägenheten igen. Då ska vi vara ifrån varandra i hela 6 veckor. Det kommer inte bli roligt men det är ett måste tyvärr och jag vet att vi kommer att klara det. Hon är ju mitt allt trots allt. Som tur är har vi båda jobb så vi kommer nog inte bli tokiga, bara nästan. Men så, den 31 december, då kommer jag stå med öppna armar på Östersunds tågstation och krama om henne igen. Jag längtar redan. Tänk om man kunde somna nu och sen vakna och det va den 31 december redan imorgon... Tänk om...

 

 


Hitta ingen bra rubrik

2010-10-23 23:37 | 2881 Visningar | Kommentera

Ja, vet inte vad jag ska ha som rubrik denna gång.

Idag var det högskoleprov och det gick ganska bra måste jag säga. Denna gång prövade jag en helt ny aproach. Inga förberedelser över huvud taget. Första gången jag skrev så gick det bra, 0.9. Gången efter det pluggade jag lite mer och fick sämre. Gången efter det pluggade jag ännu lite mer och fick ännu lite sämre. Så varför inte pröva ett oprövat kort. INGET PLUGG ALLS. Och vipps, det gick skitbra. Troligtvis bästa resultatet hittills. 1.0 enligt 2009 års VT-normeringstabell. Så jag vet inte om jag blivit mognare eller nåt. Tror inte de men, man vet ju aldrig. Dagens glada nyhet ändå. =)

 

Nu sitter jag och väntar på att jag ska åka till fjällen med Katarina på lite semester innan jag börjar där uppe. Ska bli skönt med lite semester. Inte som när man kanske åker till stockholm och hälsar på. Det är supertrevligt iof, med oftast frukost på sängen etc. Eller frukost till F1 snarare. Japans GP var superbra. Det blir lite kvalitétssemester att komma till Bydalen. Bort från vardagen liksom. Men ingen semester utan att man åker till Stockholm förstås. Det blir ju en liten snabbvisit där såklart.

 

Annars är det rätt mycket med jobbcoach etc på arbetsförmedlingen som det är att stå i. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om det men. Jobbcoachen ska iaf titta på min cv och hjälpa mig tillbaka till jobb. Trevligt och snällt förvisso. Men jag vill ju in på brandmannaskolan i Revinge. SMO - Skydd Mot Olyckor. Jag ska bli brandman, Katarinas Brandman.

God natt... om jag hade nåt mer att säga. hmm..........................................hmm.....................................

 

 

 

 

JO! Jag var ju ute med Katarina på en liten härlig höstfotosession i en park i närheten. Härliga färger och en härlig tjej.


jaha

2010-10-07 12:04 | 2976 Visningar | Kommentera

jaha, finns inte så mycket att skriva mer än att det lite segt att vara arbetslös men jobbet i bydalen närmar sig lite långsamt. ska bli trevligt att åka upp igen. katarina har fått tjänstledigt också, men hon börjar inte förens i februari. så det kommer bli 2 två långsamma månader utan henne. fy fan. ja ja, jobbar jag hårt med snöläggning så kommer nog tiden gå ganska fort hoppas jag.« Föregående Nästa »