Japownbloggen


Snö, sol och tur

2012-03-08 18:12 | 1903 Visningar | Kommentera

Senaste tiden här i Valdi har varit riktigt bra. Kommit en del snö, inget jättedump utan det har fyllt på lite hela tiden. Lägg till en hel del sol så har man allt man kan önska. Var uppe och turande med min kompis Per häromdagen, strålande sol med 25 cm fluff, ensamma, helt klart en av de bättre dagarna denna säsongen. 

 
/ArvidValdi

2012-02-28 23:19 | 2166 Visningar | Kommentera

Efter alldeles för mycket bilkörande och en härligt intensiv helg i Munchen och St.Anton med brosan, är jag nu i Val d'Isere. Trots att det inte direkt har varit några drömförhållanden, varken här eller St.Anton, har vi lyckats få in en hel del bra skidåkning. Men som sagt är snö lite av en bristvara, vi får se vad vi kan hitta på i väntan på nästa dump.

 

 

 

/ Arvid
Filmernas Film

2012-02-26 17:03 | 2338 Visningar | Kommentera

Här ligger jag. På Grant Hotel i San Francisco. Jag, det tredje och svarta fåret i denna skara, har åkt mina sista svängar för i år. Men vilka svängar det blev!

Efter en kort mellanlandning hemma i Ölme/Kristinehamn, flög jag vidare mot våren och brorsan i San Francisco. Under veckan hemma har det knepats och knåpats på vad som ska komma att kallas "jaPOWn". En summering av de kanske sex bästa skidveckorna i våra liv. Jag lämnar i och med filmen över ansvaret till Arvid och Sebastian som förhppningsvis ska kröna Japanresan med lite härlig våråkning runtom i alperna. Följ dom! 

Tack för den här tiden. Och nu, film!

/Hannes

 

 

jaPOWn from Hannes Nilsson on Vimeo.


Japownbloggen checkar ut, nästan

2012-02-18 00:18 | 2595 Visningar | Kommentera

Då var vårt äventyr över. Efter ett dygns resande som gick relativt smidigt, japanerna var bara lite lätt misstänksamma mot våra skidfodral modell större och lavinryggsäckar, är vi åter hemma. 

Så om man försöka summera vår Japanresa tror jag att jag talar för alla när jag menar att resan var väldigt lyckad. Vi fick ut allt vad man kan begära av Hakuba. Vi fick uppleva de större bergen, som faktiskt var anledningen till att vi valde Hakuba över Hokkaido, under en vecka med bra väder och snöstabiltet. Bara för under de tre efterföljande veckorna befinna oss i ett konstant snöfall. Jag minns speciellt den 27:e januari i Cortina när vi blev upprörda av att vår linje redan var spårad. Bara för att upptäcka att det spelade ingen som helst roll. Att åka i någon annans spår var minst lika bottenlöst som det var att få första spår... Jag antar att vi fick vad vi var ute efter!

Men än är vintern inte över för oss alla. Om cirka en vecka sätter jag mig i en bil och gasar iväg mot Alperna och resten av säsongen. Destinationerna blir St.Anton, Val d'Isere och Champoluc där jag ska möta upp med Sebastian igen. Så bloggen är långt från död!

Dessutom har jag hört att Hannes (han som inte får åka mer skidor) sitter och knåpar på en lite större edit, vi får väl se vad som dyker upp...

 

Japownbloggen checkar ut, nästan

 

/ Arvid


Norikura - igen

2012-02-11 15:27 | 2915 Visningar | 1 kommentar

4 skiddagar kvar... Känns sådär faktiskt, speciellt när man återigen har haft en grym dag i Norikura.

 Vår lunch i snart 6 veckor, ska i alla fall bli skönt att lämna den bakom sig!

 

/ Arvid

 


Snö, Sol, Slask, Slott

2012-02-07 17:26 | 3135 Visningar | Kommentera

SHIT! Åtta dagar kvar i vårat nyfunna land. Åtta dagar som vi hoppas ska gå i samma fotspår som de föregående fyrtiotre. Hur ska då detta gå undrar ni genast. Tja, inte genom regn i alla fall. Vårat vita guld förvandlades igår till något blött, främmande och otäckt. Något som vi inte sett på väldigt länge. Högtryck ser vi inte numera snällt på här i Hakuba. Men genom tunga, arga blickar från oss (vi kallar oss skidåkare) har vi lyckats trycka bort det igen. Kallare temperaturer letar sig hit och det våta vattnet faller genast långsammare och vackrare i den form som vi älskar så högt, snö. För att då svara på er fråga hur den sista tiden kommer att bli så måste nog ändå svaret bli: "Bra!".

Innan och under regnet har vi ändå hunnit med lite grann. Solen log mot oss, tog oss upp högre, upp till de lite längre och större åken. Tänk vad lite sol kan göra! Snön ligger stabilt och tryggt under oss, inte ens lite regn flyttar på det just nu. Nöjda och belåtna med att få se berget igen bakom den avtäckta slöjan av snö tog sedan regnet över under ett dygn. Sebastian landade platt efter en bra flygtur och vilade sin ömma rygg (som är bekräftad okej) medans jag (Hannes) och Arvid + lite eftersläntrare på lodgen pallrade oss iväg till den lilla orten, med japanska mått mätt, Matsumoto (243564 invånare, källa: wikipedia.org). Där fann vi ett slott och... Ja, ett slott i alla fall. En liten liten lunch och hemfärd i regnet. Det är läggdags och regnet är som sagt snö igen utanför fönstret. Vi hoppas kunna göra något mer vettigt här innan vi blir tvugna att lämna. På återseende.

 

/Hannes

 

  

 

                                           


                           

                                                                       En ensam brädåkare

              

                                                 

                                 Japanerna visar än en gång varför de är obestridliga mästare i gruppfoton

 


Filmen efter tystnaden

2012-02-04 16:15 | 3365 Visningar | 1 kommentar

Effektivitet är inte ett ord som passar eller tilltalar oss. Kvalité före kvantitet (enligt våra mått mätt). Vi lyckas ändå med bragden, överträffar oss själva (fortfarande enligt våra mått mätt) och får upp lite material med lagomt jämna mellanrum för att mätta era ständigt hungriga pudermagar här på puderbloggen.

Det här är helt enkelt gott & blandat från veckan man inte vill missa, men när man upplevt den faller man ner i det kräsna träsket. Japan är förmodligen ett av de få ställen i skidvärlden man skakar på huvudet åt att känna något bottenaktigt genom ett 30 centimeter nytt snötäcke som fallit föregående natt...

Vi statuerar även exklusivt, i slutet av filmen, ett perfekt skolboksexempel på hur man med okända samt kända människor enklast tar sig ur ospårade, flacka partier till allas fördel. Teamwork. 

Yours snowy, Hannes.

 

Happo, Cortina and Norikura from Hannes Nilsson on Vimeo.


Vad som händer efter en veckas snöfall?

2012-01-31 01:44 | 3939 Visningar | Kommentera

Det ibland lite vanskliga med att skriva något i samröre med bilder är att det sällan går att överträffa bilderna i sig själva. Ni vet, en bild säger mer än tusen ord. Det är svårt att finna superlativ som inte redan använts, säga något som inte redan sagts. I princip allt som skrivs har skrivits någon gång, någontans. Vi lever i en plagierad värld. 

DOCK! Dock så har kanske inte just dessa vällagda svängar lagts just på dessa ställen som vi i veckan lagt dem på. Snön som fallit kanske aldrig förr har fallit på just detta sätt som den fallit på denna vecka. Men som sagt, hur ska man förklara det på ett sätt så att ni förstår hur bra det verkligen har varit, utan att skriva det på ett sätt som redan skrivits? Därför passar alltid bilderna lite bättre. Vi låter istället bilderna tala. För att inte tala om finnarna... Som vanligt på den här bloggen.

Efter detta vackra stycke måste jag ändå lite motsägelsefullt säga något om dagarna som har varit helt underbara. Nämnas ska väl också att en veckas snöfall denna gång genererade i inte mindre än 180cm snö. Punkt. Hyvä.

 

/Hannes

 

P.S. Det snöar fortfarande... D.S.

 

 


Finska stighudar...

 Finnar i trång buss...Finne som tröttnat på trånga bussar...


« Föregående Nästa »