Johan Kristofers

Säsongsstart med toppturer och massa rails!

Säsongen är igång! Länge leve säsongen!

Förra söndagen brakade vintern igång här i Bodø! Jag gick en riktigt fin tur till en topp som kallas för Nordre nattmålstuva, en timmes körning hemifrån. Vädret var bra på söndagen (eftersom det inte blåste för första gången på en månad) och snön var över all förväntan! Det var puder och man gick inte igenom snön som kommit.

Nästan lite Japankänsla på vägen ner under söndagen.

 

Den första turen följdes upp med två turer i mörkret på onsdagen. Det är smart att ha en jäääkligt bra pannlampa när man bor på mörka ställen. Jag köpte en med 3000 lumen förra vintern. Den lyser bättre än vad helljuset på min bil gör vilket gör att mörkertiden inte blir någon begränsning när man vill gå på topptur. Nackdelen med en stark pannlampa är snöflingor som reflekteras när det snöar, vilket gör att det kan bli riktigt svårt att se. Vi hade lite problem med just det och fick navigera oss ner med hjälp av GPS under ett av åken. Men så länge man vet att det inte kommer några överraskningar i terrängen går det bra. Det är ju inget äventyr förrän något oväntat händer, som man brukar säga. 

På väg upp under onsdag eftermiddag.

 

Under Luciahelgen var det skidåkning, test och (kanske framför allt) fest i Åre! Eftersom jag har tentapluggat i december de senaste fem åren var det riktigt kul att få komma ner. Nattåget från Bodø, med sittplats, tog 13 timmar och var så sjuuuukt värt! Att få träffa så många sköna vänner gillar jag starkt. Det fanns dessutom en riktigt rolig railpark vilket gjorde resan SÅ bra!

Polaren Anders fick filma några åk, vilket resulterade i den här: