Johan Kristofers

Tutorial: Binding freedom-inserts

Att montera inserts i skidorna är något jag började med för ett par år sedan när jag skulle till Kanada och ville gå på topptur med samma skidor som jag skulle åka liftbaserad åkning med. Eftersom jag gillar dynafit på topptur och de gamla p18-bindningarna i liftsystemen, samtidigt som jag bara ville ha ett par skidor så blev inserts en bra lösning.

För dig som inte känner till konceptet så monterar man metallpluggar i skidorna. Insidan av metallplulggen har gängor som gör det möjligt att byta mellan olika bindningar på en skida.

Efter att några vänner funderat på hur man egentligen gör när man sätter inserts i skidorna bestämde jag mit för att göra en liten tutorial. Det viktigaste när man ska sätta igång med något sånt här är, som jag skriver i slutet av videon, att ta god tid på sig och att vara noggrann.

Lycka till!