Per Jonsson


DH Järvsö

2013-09-23 22:57 | 18444 Visningar | 2 kommentarer

I fredags hoppade 15 peppade personer in i bilar och åkte mot Järvsö. Planen var att dra efter jobbet men som ni alla vet tar saker längre tid än man tror ibland. När klockan var 20.00 var bilarna äntligen packade och tankade och vi kunde rulla ut ur Stockholm.
Järvsö bjöd på fantastiskt väder, som vanligt. Alla gick från klarhet till klarhet och verkligen roligt att se hur alla utvecklades. Åk som en del tyckte var omöjliga var ”peace of cake” på söndagen. Kul! Själv har jag en skadad fot som gjorde att jag fick ta det lugnare fastän det var otroligt svårt. Måste nog erkänna att jag körde på rätt bra ibland..Dumt, men vad ska man göra när huvudet skriker – FORTARE!! =)
Nu vila i Stockholm några dagar innan det blir mer DH i Åre..

Otroligt vackert i Järvsö

Boys häng..

Hela gänget – ett peppat gäng!


Länge sen..

2013-09-14 17:06 | 19159 Visningar | 3 kommentarer

Nu har det gått ett tag sedan senaste inlägget. Det har gått väääldigt lång tid för att vara ärlig..Vet inte vad som hänt men mycket resande och slöhet kan kanske vara några av förklaringarna. Tänkte dock skärpa till mig och börja uppdatera bloggen lite oftare.

En hel sommar har passerat sedan senast ni hörde av mig. Mycket har såklart hänt och tänkte bespara er århundradets längst inlägg utan vi tar det lite långsamt. Vi börjar med en liten film som jag klippte ihop från en fiskeresa ihop med pappa och ”the old boys” tidigare sommar.

Enjoy!

Råsto from Per Jonsson on Vimeo.


Säsongen är över

2013-06-09 20:51 | 21332 Visningar | 1 kommentar

Att köra bil till Stryn från Stockholm är långt. Mycket lång dessutom. Själva avståndet i mil kanske inte är så himla långt men ni som kört bil i Norge vet jag jag pratar om. Det är hastighetsbegränsningar på 50km/h, 60km/h, fartkamera om och om igen. Jag hatar det. Efter 13 timmar kom vi iaf fram till Stryn. Huset som jag hyrt visade sig vara en riktig vinstlott. Var ett gammal mysigt hus där vi alla kunde bo. Anledningen till min resa till Stryn var att testa nya kläder för Haglöfs. Produkter som ev. kommer i butik om två vintrar. Vi testade något vi kallar för första proto. Upplägget var att vi var ett gäng skidåkare och bergsguider som testade kläderna på dagarna och diskuterade dem på kvällarna. Två av designerna på Haglöfs var med och förde anteckningar och var med i diskussionerna. Var några otroligt roligt och givande dagar trots att vädret inte var det bästa och att det var otroligt lite snö.

Väl tillbaka i Stockholm fick jag syster Emma på besök. Emma ville se skärgården och vi hoppade därför på en båt ut till Finnhamn på fredagsmorgonen. Vädret var helt fantastiskt och kändes som att vi befann oss i Medelhavet. Hängde ute på klipporna hela dagen och blev båda två rätt röda och fina. Att man aldrig lär sig att ha med solkräm..Finnhamn var fint och vi tog det väldigt lugnt. Sov, åt och badade. Vilken avkoppling. Emmas Stockholmshelg avslutades såklart med en rejäl utgång bland söders krogar och denna söndag har därför gått i dimmans tecken. Imorgon är en ny vecka med nya möjligheter. Lite piggare, lite gladare..

Säsongen 2012/2013 är över och sommaren kan kan nu börja!

Erdalen

Middagshäng

På tur..

Hike upp till SS Norway

Happy times

Asbjörn in action

Mr Lundberg levererar

Baksidan

Anna kör traktor

Kvällsmöte om dagens produkter

Lika som bär?

Sjöjungfru?

Godmorgon fröken Jonsson

Det är verkligen vackert i skärgården!


Back on track

2013-06-02 08:48 | 22060 Visningar | 3 kommentarer

Vet inte vad jag skall säga men en dag blev en vecka. En vecka blev två veckor och det har snart gått EN hel lång månad sedan jag senast skrev här på bloggen. Tiden har bara flugit förbi och vet knappt vad som har hänt. Nu är jag åter motiverad att försöka leverera bra inlägg och driva bloggen framåt. Ber om ursäkt men jag behövde en paus..

Jag har den senaste månaden hängt uppe i paradiset. Jag syftar såklart på Riksgränsen. Jag har fått hänga i vagnen, koka mitt kaffe och bara ”vara”. Så himla skönt!
Har inte bara hunnit varva ner och chilla utan jag har hunnit uträtta en hel del saker under denna månad. När jag först kom upp var jag, Johan Jonsson och Markus Alatalo i Narvik och fotade för ett reportage till Åka skidor. Fick en riktigt fin dag och kväll och vet att Macke satte bilderna. Blir kul att se när det kommer ut i tidningen till hösten.

Ni som är vän med mig på Facebook och sett lite bilder jag lagt ut vet att jag även hunnit med att flyga en hel del helikopter. Fick möjligheten att flyga i samband med att en av mina sponsorer vill spela in en inspirations skidfilm inför hösten. Var riktigt svår att prestera bra åkning i vårsnön men vädret och vyerna var desto bättre. Fick flyga sent en av kvällarna och himlen nätan brann. Var ett fantastiskt ljus och Bergman fick nog några stämningsfulla sekunder på film. Blir kul att se resultatet i höst..

Sen kom NM. Spänningen var på topp då jag skulle ställa upp i både alpint och telemark. Hur jag står mig i telisklassen har jag rätt bra koll på men hur skulle det gå i alpint? På den förstakval dagen gick det åt hel*vete på alpint. Jag lyckades med bedriften att köra vilse på mitt egen hemmaberg!! Det gick lite fort jag var lite okoncentrerad och det räckte för att jag skulle komma några meter fel och missa mina dropp. Så sjukt bittert men inget att göra åt. Detta misstag gjorde att jag inte kom till final i alpinklassen och är nästan fortfarande förbannad..haha I telisklassen gick det dock efter planerna och efter tre dagars tävlande stod jag åter högt på pallen och kan även i åt titulera mig Nordisk mästare. Härligt!

Nu är jag åter back on track och har börjat jobba på Haglöfs igen. Vintern är ”nästan” över för  denna gång. Jag säger nästan för om 1 timme åker circus Per Jonsson vidare till Stryn för några avslutande svängar..

Ovanlig skidåkare

Lervik

Ute och flyger med Cris och Co

En tjej, en helikopter

Är du glad norrman?

Up,up and away..

Så himla vackert

Riksgränsen i vårsol

Glad, gladare, gladast!

First track från nedför Rundtind, Norge

Maria Danielsson kan fortfarande åka som en drottning

Tuolla Jolla levererar

Vem trodde detta Markus Ersson?

Vilken vagn, vilken utsikt

Saknar fjällen redan!!


Home sweet home

2013-05-03 09:13 | 23561 Visningar | Kommentera

Blev snabba ryck när jag skulle hem till Sverige igen. Fick möjligheten att åka till Narvik och fota med Markus Alatalo för ett reportage i Åka Skidor. Ny biljett köptes och circus Per Jonsson var ”on the road again”.
Underbart att få komma upp till Riksgränsen och Narvik såklart. Att få öppna husvagnen och koka kaffe på egen bryggare är kvalité!
Åkningen i Narvik var otroligt bra. 2 dm kallpuder och strålande sol. Fick några riktigt bra bilder och tror vi fick ihop reportaget på ett bra sätt. På en av mina dagar i norr gick vi på tur till Novatind. Åket är en ca 1000m ränna som man klättrar upp i. Jättehäftigt åk! Snön var super men vädret kunde ha varit lite bättre.

Nu sitter jag hemma i köket i Stockholm och skall göra några intensiva dagar. Jobba idag, Springsteen ikväll, i med båten imorgon och springa ett löplopp på kvällen. Köra upp till Sandviken på söndag och jobba där fram till tisdag för att sen köra upp till Riksgränsen ..Nu kör vi!

En glad Johan Jonsson

Norge är verkligen vackert..

Upp i rännan ska vi

Var otroligt jobbigt

Lite ”scary” att sätta på sig skidorna i den branta rännan

pelikanflyget from wille lindberg on Vimeo.


80?s day in Engelberg

2013-04-26 07:56 | 24149 Visningar | Kommentera

För en liten tid sedan var det ”80′s day” i Engelberg. Alla var klädda i 80-tals kläder och åkte som galningar genom puckelfält och drack hotshots som aldrig förr..Här kommer editen:


Roadtrip till solen

2013-04-25 22:59 | 24216 Visningar | Kommentera

Cris har varit nere och hälsat på igen. Riktigt roligt! När vädret skulle bli dåligt bestämde vi oss för att åka på en liten roadtrip till solen. Roadtripen blev till Albenga vid Italiens kust samt en liten dagstrip till Monaco. Hade aldrig varit i området och tyckte det var himla coolt. Monaco med alla sina fina bilar samt Italien med dess goda mat. I just love it! Resan började dock rätt dåligt efter att jag och Cris missat i kommunikationen och glömt all vår packning hemma i Engelberg. Cris trodde jag tog den och jag trodde Cris tog den.. Tråkigt men sjukt roligt i efterhand.  Väl tillbaka i Engelberg sken solen igen. Jag och Olof åkte runt och byggde hopp och slängde backflips. Olof är ju mästaren på sånt men jag börjar hitta känslan jag med. Kul att åter börja känna sig bekväm med att ligga upp och ned i luften..

Utanför vårt hotell

Snabba bilar i Monaco

Vart är min båt? kanske under någon av dessa..

Italiens mat , Mmm

Engelberg backflip school..


Wendelücke

2013-04-16 19:10 | 24930 Visningar | Kommentera

Även igår sken solen. Sommaren har verkligen kommit till alperna. Älskar det! Jag och Charlotte möttes upp vid dalstationen och begav oss mot det klassiska åket Wendelücke. Det är inte den längsta turen man kan göra i området men trots detta otroligt fin och skön. Tog det lugnt påväg upp och stannade på toppen och njöt. Väntade på att snön skulle mjukna och fick sedan ett mycket fint åk ner. Var ”nästan” puder och var som att åka skidor i smör. Nu är vårslasken här!

Wendelücke

Gear on..

En glad Charlotte

Hudarna sitter åter på skidorna..

Var sjuuukt varmt påväg upp

Var ett helt gäng på toppen när vi kom

Charlotte in action

Nice

Hon han sina ensvängare..« Föregående Nästa »