Per Jonsson

Back on track

Vet inte vad jag skall säga men en dag blev en vecka. En vecka blev två veckor och det har snart gått EN hel lång månad sedan jag senast skrev här på bloggen. Tiden har bara flugit förbi och vet knappt vad som har hänt. Nu är jag åter motiverad att försöka leverera bra inlägg och driva bloggen framåt. Ber om ursäkt men jag behövde en paus..

Jag har den senaste månaden hängt uppe i paradiset. Jag syftar såklart på Riksgränsen. Jag har fått hänga i vagnen, koka mitt kaffe och bara ”vara”. Så himla skönt!
Har inte bara hunnit varva ner och chilla utan jag har hunnit uträtta en hel del saker under denna månad. När jag först kom upp var jag, Johan Jonsson och Markus Alatalo i Narvik och fotade för ett reportage till Åka skidor. Fick en riktigt fin dag och kväll och vet att Macke satte bilderna. Blir kul att se när det kommer ut i tidningen till hösten.

Ni som är vän med mig på Facebook och sett lite bilder jag lagt ut vet att jag även hunnit med att flyga en hel del helikopter. Fick möjligheten att flyga i samband med att en av mina sponsorer vill spela in en inspirations skidfilm inför hösten. Var riktigt svår att prestera bra åkning i vårsnön men vädret och vyerna var desto bättre. Fick flyga sent en av kvällarna och himlen nätan brann. Var ett fantastiskt ljus och Bergman fick nog några stämningsfulla sekunder på film. Blir kul att se resultatet i höst..

Sen kom NM. Spänningen var på topp då jag skulle ställa upp i både alpint och telemark. Hur jag står mig i telisklassen har jag rätt bra koll på men hur skulle det gå i alpint? På den förstakval dagen gick det åt hel*vete på alpint. Jag lyckades med bedriften att köra vilse på mitt egen hemmaberg!! Det gick lite fort jag var lite okoncentrerad och det räckte för att jag skulle komma några meter fel och missa mina dropp. Så sjukt bittert men inget att göra åt. Detta misstag gjorde att jag inte kom till final i alpinklassen och är nästan fortfarande förbannad..haha I telisklassen gick det dock efter planerna och efter tre dagars tävlande stod jag åter högt på pallen och kan även i åt titulera mig Nordisk mästare. Härligt!

Nu är jag åter back on track och har börjat jobba på Haglöfs igen. Vintern är ”nästan” över för  denna gång. Jag säger nästan för om 1 timme åker circus Per Jonsson vidare till Stryn för några avslutande svängar..

Ovanlig skidåkare

Lervik

Ute och flyger med Cris och Co

En tjej, en helikopter

Är du glad norrman?

Up,up and away..

Så himla vackert

Riksgränsen i vårsol

Glad, gladare, gladast!

First track från nedför Rundtind, Norge

Maria Danielsson kan fortfarande åka som en drottning

Tuolla Jolla levererar

Vem trodde detta Markus Ersson?

Vilken vagn, vilken utsikt

Saknar fjällen redan!!