Per Jonsson


Lugn helg i Stockholm?

2011-08-28 12:00 | 5023 Visningar | Kommentera

Efter hemkomsten från Biarritz var det tänkt att jag skulle åka ner till Free radicals event i Varberg. När jag kommit hem kände jag bara för att ta det lugnt och samla mig innan jobbet som börjar imorgon (måndag). Att ta det lugn i Stockholm är dock rätt svårt har det visat sig..Sitter nu och tar ett kaffe med lätt huvudvärk på ett fik. Kan konstatera att det blev två krogbesök och en konsert på min planlagda lugna helg. Man lär sig aldrig…

/Per

Bo Kaspers orkester på Grönalund

Då tar vi en för laget..skål!


Biarritz

2011-08-25 21:42 | 4833 Visningar | 2 kommentarer

Har under den senaste veckan varit i Biarritz. Har inte haft uppkoppling och därav dålig uppdatering på bloggen. Åkte ner med Cris, Wille, Adam och Micke och har haft det så bra. Vädret har varit fantastiskt. Kanske lite väl varmt nån dag men bättre varmt än kallt som man brukar säga på sommaren. Vågorna har funkat fint och tror vi alla har utvecklats på brädan. Jag trodde inte jag skulle kunna surfa när jag åkte ner men efter någon dag kunde jag inte hålla mig och har även jag testat lite. Känät kändes jättebra och allt funkade bra. Var upp till Hossegor en av dagarna och besökte även San Sebastian igår. Det enda som inte var helt 100% var vårt aningen primitiva boende som var i det absolut grisigaste och smutsigaste laget. Men stämningen var god och Stubb som driver stället var verkligen en skön lirare. Var roligt att hänga med alla nere i Biarritz och definitivt en av sommarens roligaste resor. Tack boys and girl för en otroligt rolig resa!
/Per

Adam, Micke och Wille tittar ut över Biarritz

Blå femman..

En kvällsöl

Le beach

Biarritz är vackert

Ich en aning trött

Wille är nöjd med dagens surf

Påväg ner mot San Sebastian

Fikapaus innan surfen

Stadssurf inne i San Sebastian

Smala gator..

Hamnen i San Sebastian


Länge leve norrland!

2011-08-16 10:44 | 5343 Visningar | 4 kommentarer

Fick syn på en så sjukt rolig film snutt…Länge leve norrland!
//Per

Och sen..


Födelsedagsfest

2011-08-15 09:38 | 5432 Visningar | Kommentera

Vi firade två födelsedagar igår. Min som var förra helgen och Emma min syster som är 3 september. Pappa hade tillagat hans storöring från fisketuren och mamma hade bakat tårta. Var en väldigt lugn dag igår och vet knappt när jag tagit det så lugnt en heldag. Nu är jag full av energi igen och är det strax dags att hoppa på planet för att åka ner till Stockholm. Cris och jag skall flytta till en ny lägenhet på Odenplan innan vi åker på en veckas surftrip till Biarritz på Torsdag. The summer goes on…

/Per

Kalas

Klart att detta skall dokumenteras..mamma har dock inte lärt sig sin kamera ännu

Jag och syrran


Ute till fjälls

2011-08-13 15:15 | 5316 Visningar | Kommentera

Har varit ute till fjälls sedan i tisdags. Är uppe i Kiruna och flög ut med pappa och ytterligare två gubbar till Cuolddajärvi sjöarna i tisdags morse. Vädret har varit riktigt kallt och jag har både haft långkalsonger och dubbla jackor på mig om dagarna. Naturen i området var storslagen men fisket var sådär om jag skall vara ärlig. Pappa fick en öring på 2kg vilket var enormt roligt men utöver den var det dåligt. Nån harr hit och nån harr dit..

Men att dra på fiskeresa är ju mer än bara fiske. Det är ju naturen och lägerlivet också. Hela grejen liksom. Var iaf väldigt roligt att hänga med pappa några dagar trots att fisket var dåligt och att mitt knä  svullnat pga alla långa fiske expeditioner. Tack för födelsedagspresenten pappa och mamma och jag önskar mig samma sak nästa år..helikoptertid och fiske resa!

//Per

Nu drar vi..

Ingen heliski?

Vårt basecamp

Testade flytringen

Tog ett träningspass också..

Nyrökt harr

Vacker ryggfena

Sjukt mycket hjortron, gissa om jag åt? Massor!

Pappa försöker lura fiskarna

Kom fram till ett fiskeställe och det var storm..omöjligt att få ut linan. Fan!

Vårt basecamp

Lycklig efter ha krokat en 2kg öring. Inte illa!!!

En fet öring

Ut från tältet igår kväll

Var är fisken?Inte här…

Frukost i det fria

Hemfärd

Jag flyger, jag flyger

Ovanför Nikkalukkta


Bye bye Gotland

2011-08-07 22:22 | 5693 Visningar | 1 kommentar

Sista dagen på Gotland blev nästan lika bra som de andra förutom att det kom en liten regnskur mitt på dagen. Jag och Cris gick runt i Visby och tittade på den stora medeltidsmarknaden och alla arrangemang kring denna. Helt otroligt vad en del människor går in för medeltidsveckan. De flesta var klädda i medeltidskläder och gick runt med en pilbågar över axeln. Jätteroligt att se på. Nu är dock denna underbara helg slut och imorgon tar jag flyget upp till Kiruna för en veckas flugfiske med pappa. Det utlovas 2 grader med chanser till snö så det kan ju bli spännande..

//Per

De verkade gilla negerbollar på medeltiden

Riddare Jonsson

Grilltajm

Badstuga

Farliga män

Farliga män nr 2

Cris vid ringmuren


Gotland

2011-08-07 11:32 | 5701 Visningar | Kommentera

Gotland är verkligen fantastiskt vackert! Har aldrig varit på ön och jag inser att jag verkligen missat nått. Har åkt till Gotland för att fira min födelsedag och träffa min kompis Zandra som bor i Visby. Zandra har varit snäll och lånat ut sin bil och jag och Cris har åkt från norr till söder och bara haft det super. Fårö med sina vita sandstränder och raukar var såklart en av favoritplatserna vi besökt. Solen har lyst med full styrka hela helgen och jag och Cris har åkt från strand till strand och badat. Förutom att hänga på stranden har vi såklart även testat Visbys berömda nattliv. Detta kan jag nog bara beskriva med två ord – sjukt ös! Medeltidsveckan börjar idag och skall strax bege oss ut för att titta på spektaklet innan vi åker hem till Stockholm ikväll.

/Per

Fårö

Beach häng

Rauk

Cris är nästan lika hög..eller?

On the road

På Tofta

Djupvik

På ett creperie

Visby by night

Som ett vykort

Visbys ringmur

Vykort nr 2

Ett besök på Gutekällaren


Grinda by the sea

2011-08-04 14:59 | 5818 Visningar | Kommentera

Åkte ut till Grinda igår med Cris och fotografen Henrik Trygg. Henke skulle ta lite bilder åt visit Sweden och vi fick följa med som modeller. Det var en helt fantastisk dag med mycket sol och bad. Tror säkert jag badade 20 gånger allt som allt. Fick åka båt med Janne som driver värdshuset på ön och bada från små öar och kobbar medan Henke frenetiskt tryckte på avtryckaren på kameran. Kvällen avslutades med en fin middag på restaurang Framfickan och bastu ute på en bastuflotte. En helt magisk dag/natt och ni som inte besökt Grinda kan jag varmt rekommendera ett besök. Skall strax åka vidare och hoppa på planet till Gotland för att fira min födelsedag som är imorgon. Adjö!

//Per

En glad Cris

Henke och Janne

Min kompis Jens och Jannes barn ute på en paddeltur

sommar, sommar, sommar…

Grinda hamn

En vilsen Kirunabo..

Middag på Framfickan

Bastun

Ganska så nice


Jävla idioter

2011-08-03 10:02 | 5666 Visningar | 4 kommentarer

Vaknade imorse och skulle cykla till gymmet för lite knä rehab. Kommer fram till vart cykeln skulle stå parkerad och vad faaaan finns där? Bara låset! Nån idiot har under gårdagen klippt sönder mitt lås och tagit min cykel. Cykeln var en fin Specialized XC med färgen röd. Jag behöver den i stort sett dagligen i min rehab träning och undrar nu om någon har sett min XC cykel? Cykeln var även rätt dyr och vill därför hemsk gärna ha tillbaka den och en rejäl hittelön utlovas. Om någon springer på någon som cyklar runt min cykel får ni mer än gärna ta cykeln, ge honom en rejäl smäll och hålla fast aset tills jag kommer och backar över snubben med bilen! Detta är inget hot utan ett löfte!

//Per


Skåne

2011-08-02 23:25 | 5426 Visningar | Kommentera

Har varit nere i Lund några dagar. Hälsat på Calle och släkten lite. Är inte så ofta jag besöker dem numera men det är fortfarande lika roligt att träffa dem. Jag och Calle har jobbat hårt och fick mycket uträttat. Bokföring, kastat grejer och gått morgonpromenader. Idag fick vi lite tid över och hann köra till Lars Vilks konstverk Nimis utanför Mölle. Jag och Calle gjorde ett försök att hitta stället 18 år sedan men gick vilse och hamnade i grannby Arild. Idag hittade vi rätt och det var verkligen häftigt. Lars har byggt på sin kojja i 21år och det är minst sagt ett gediget bygge. Väl värt ett besök…men vänta inte 18 år.

/Per

Det regnade LITE ibland..

Skål Mankan!

18 år senare är vi påväg till Nimis igen

Mankan var glad påväg ner till Nimis men betydligt tröttare upp..

En sjukt stor kojja

Nimis

Calle och Lars Vilks

Jag

Strandraggare delux!