Per Jonsson


Godmorgon Stockholm

2012-02-29 17:06 | 5618 Visningar | Kommentera

Nu är det dax. Nästa Onsdag kommer Haglöfs att arrangera något ni inte får missa. Vi bjuder på gratis morgonåkning till alla i Stockholm. Transport, frukost och utrustning är fixat så nu hoppas jag att alla som kan och vill kommer och åker med mig/oss. Ta med alla du känner och sätt på laddhatten för nu kör vi!

/Per


Artic weekend

2012-02-28 17:52 | 5482 Visningar | Kommentera

I helgen var jag uppe i Björkliden. Var uppe på ett Haglöfs event som heter Artic Weekend. Under Artic weekend erbjuds privatpersoner att delta på aktiviteter och lyssna på föredrag på kvällarna. Min roll var att åka med deltagare på mitt hemmaberg Riksgränsen. Innan jag åkte upp fick jag höra att åkningen var sådär men kvällen innan jag kom upp kom snön. Visst var det lite snö men den snö som trots allt fanns var riktigt bra. Uffes vägg och branten var iof stängda men i många andra åk låg snön djup och fin. Vädret var på topp och gästerna var glada.

Under helgen hade även Riksgränsen premiär. Var många år sedan man var på den och minns knapps när det var ( kan bero på promillehalten jag senast hade). Många gamla Kiruna kompisar var uppe och roligt att hänga nere på campingen och dricka en öl.

Nu är jag back in buisness på kontoret och sitter och jobbar hårt med bla ett event som jag kommer att köra i Hammarby backen nästa onsdag. Mer info kommer imorgon när flyern är klar=)

Keep you updated..

/Per

Såklart skiner solen i Kiruna

Björkliden

Vassitjåkka

Alla tittar på Anna Oreman som droppar klippa

Är det inte fint så säg..

Måste bara lägga upp en bild till på denna fantastiska utsikt! Shit säger jag bara…


Over and up

2012-02-23 10:13 | 5555 Visningar | 1 kommentar

Dagarna bara rusar iväg. Har sen senaste inlägget hunnit flyga hem från Denver, jobbat en dag på Haglöfs och flugit vidare upp till Björkliden.

De sista dagarna på Xtravelresan var fantastiska. Fick möjligheten att åka Catski och känna på det amerikanska pudret. Fastän det extremt dåliga snöläget i USA hittade catskifirman lite snö till oss och gästerna skrek av lycka. Fick filmat en hel del till vårt sixmonths projekt och känns nu i efterhand som att vi nog fick ihop tillräckligt med material till en episod trots allt.

På hemresan fick jag lite sömnpiller av en av gästerna på resan. Sov som ett barn hela vägen över Atlanten och måste säga att jag är ett nytt fan av sömnpiller. Shit va bra grejer när man flyger och reser!

Har nu begett mig upp till Björkliden och Haglöfs event Artic weekend. Solen skiner såklart och jag undrar verkligen varför jag någonsin åkte härifrån..nåja, allt har sin tid och det gäller att njuta så länge det varar. Ska försöka svara på de 60 mail jag fått under gårdagen och sen bege mig ut på berget för lite åkning. Riksgränsen har premiär i helg och hoppas kunna åka över för att träffa lite ”compadres” och svinga en bägare.
/Per

Ett peppat gäng

Little Bob (Jonas)

Miss Boobie (Sofi)

Världens bästa reseledare

Team Sixmonths.se

Alrik

En helt vanlig middag..eller?

Sofia gillar USA

Nästa års buss..

Borta bra men hemma bästa….jag älskar verkligen norrland!


Thank you Bob!

2012-02-17 07:17 | 5684 Visningar | 4 kommentarer

Roadtripen i USA fortsätter. Vi har nu betat av Snowbird, Powdermountain, Snowbasin, Aspen och idag Vail. Snön har kanske inte varit den bästa och vi alla har varit rätt sjuka men det är ändå roligt. Jag har drabbats av ”the man flue” och mått riktigt dåligt de senaste dagarna. Haft feber varje dag och frossa på nätterna. Ser dock ljuset i tunneln ikväll och är peppad på morgondagens catski i Keystone.

Idag hände nått riktigt sjukt! Vi åkte skidor i Vail, solen sken och alla vara glada. I ett av åken blev jag tagen av en fartpolis. Snubben som haffade mig hette Bob och hade en mun stor som seriefiguren Mad och en hjälm som var tre storlekar för stor. Bob gav mig en varning och sa att skulle han se mig åka för fort igen skulle han ta mitt liftkort. Inget mer med det och jag åkte efter lite diskuterande vidare.
I det sista åket inser jag att jag åkt med min mobilficka öppen. Mobilen var såklart borta och jag blev så himla less..Efter en lång ramsa svordomar testade jag tillslut att ringa upp min egen mobil. Efter ca 35 signaler svarar en man i min telefon – Yes, its Bob!. Jag blir överlycklig och vi bestämmer att mötas upp i botten av berget. När jag kommer ner till botten av berget visar det sig att det är just denna fartpolis som tidigare under dagen haffat mig som hittat min telefon.Vi ser på varann och Bob blir lika förvånad som mig över att ses igen. Jag blir så glad att få tillbaka min telefon att jag rent spontant går fram och ger honom en Bamsekram. Bob som är en typisk amerikan med bögskräck blir stel som en pinne och sjukt generad. Jag får min telefon och Bob lommar snabbt vidare. Bob är dagens hjälte. Först varnar han mig för fortkörning och sen hittar min telefon på berget, vad är sannoliketen på detta?!. Thank you Bob!!

Happy

Såhär mådde jag igår på lunchen- dåligt!

Amerikansk kaffe

Alrik in action

Me and Bob! Thank you Bob..


Framme i Salt Lake City

2012-02-11 07:17 | 6192 Visningar | Kommentera


Blaskigt kaffe och stora bilar

2012-02-11 06:56 | 5792 Visningar | Kommentera

Vaknade kl 05.00 idag. Hann jobba någon timme innan det var dags att äta resans första fettfrukost bestående av stekt potatis, korv, ägg och smörgåsar indränkta i smör..Inte så gott men fyllde ju sin funktion=)

Åkte och hämtade ut vår truck. En sjukt manlig sådan dessutom. En Ford E350 med hela 15 sittplatser!! Känns som man är kung på vägen när man kör och att sätta sig i min lilla Ford focus när jag kommer hem känns väldigt avlägset. När man kör stor bil måste man dricka mycket kaffe. Direkt efter att jag fått nycklarna till bilen åkte jag på första bästa seven eleven och köpte dagens första blaskkaffe. Nice! Blev hela 4 stora muggar idag och mer skall det bli..Imorgon ska vi åka upp till Snowbasin och hoppas på bra åkning. Gästera är taggad och jag likaså..

Over and out/Per

Pimp my ride

King of the road

Nice

Dagens roligaste bild. PRO möte 2.0..hahaha

Besökte Utah Ski and Golf..grabbarna jobbar hårt

Truckerstop

Fina berg och fina trucks

Happy times


Salt Lake City

2012-02-10 05:24 | 5746 Visningar | Kommentera

Fick vara hemma i HELA 7 timmar innan det var dags för nästa resa. Gick upp klockan 04.30 imorse och åkte till Arlanda för att flyga till Salt Lake City. Jag skall vara här i 10 dagar och åka med lite gäster för reseföretaget Xtravel samtidigt som jag och Alric skall filma för vårt filmprojekt six months. Har aldrig varit i området och känns jätte kul att få se lite nya orter, dricka blaskigt kaffe och köra stor bil. Ligger nu i sängen och är otroligt trött efter att mer eller mindre ha varit vaken i 25 timmar. Nu är det sov som gäller för imorgon anländer gästerna och då börjar racet..

/PJ

Nu drar vi..Per, Sofia och Alric

På planet..

När jag kom hem igår fick Cris en present, nya Völkel skidor! She likes…


Disentis

2012-02-08 09:51 | 6216 Visningar | Kommentera

Har förflyttat mig från Klosters till Disentis. Kul att se ett nytt ställe men snön i Davos/Klosters är faktiskt bättre. Har gjort en tur med Kalle och Henke där vi tog de avslutande bilderna för reportagen och har sen fått åka med en gammal god vän, Christian ”Duracellkaninen” Björk. Var riktigt länge sedan vi senast åkte ihop och hade nästan glömt hur roligt och hur snabbt han kör. Vi har åkt runt och hoppat pillows och huckat klippor. Kört fina skogsåk och bara haft det roligt. Har även varit hemma hos Crille med familj på kvällarna och ätit middagar. Kul att få hänga lite igen och tack för den goda maten!

Sitter nu på ett hotellrum i Disentis och jobbar. Om två timmar skall jag sätta mig på tåget till flygplatsen och sedan flyga hem till Stockholm. Blir några timmars sömn innan jag flyger vidare till Colorado imorgon bitti 06.00. Lfe in a bag!!

Mvh, Per

On the road

Lite jobb på tåget..

Crille fyller år..

Är vackert i Schweiz

Mr Duracell

Nu kör vi!

Läst morgontidningen idag. Sjuk framsida, en halvnaken tjej=)


Kalla dagar i Klosters

2012-02-04 23:39 | 6543 Visningar | 2 kommentarer

Har förflyttat mig till Klosters. Är ute på en fotoresa med Henrik Trygg och Kalle Grahn och gör några reportage om området. Idag skulle vi ut på tur. När vi vaknade stod termometrn på -23 grader. Fy fan, det här kommer bli en kall dag tänkte jag. Mycket riktigt! Efter lite hikande och bökande på fjället hade mina fötter fått nog. Jag hade knappt känsel från knäna och neråt trots att jag har pjäxvärmare. Edvard Berg som också är med var dock positiv som få och det gjorde faktiskt så att de blev lite varmare. Jag hade på mig dunjacka och två underställströjjor. Edvard hade endast en skal jacka och ett tunnt underställ och tyckte livet lekte.I Edvards närvaro blev det lite svårt att gnälla och jag körde på..Efter ca 40 min hikande fick jag tillslut lite blod i fötterna och kunde njuta av den kalla dagen. Fick några sköna svängar och faktiskt göra en backflip från en klippa. Altid nått=) Imorgon är vår sista skiddag i Klosters och skall då bege oss till Disentis. Ser mycket fram emot det och hoppas på varmare väder och högre klippor.
Adios/Per

Kall men glad. Observera de nya coola goolarna från KASK, sjukt sköna!

Jag och Kalle Grahn

Jag och sveriges hårdaste man, Edvard Berg – mannen, myten, legenden.


Let´s go Vassi!

2012-02-03 17:24 | 6584 Visningar | Kommentera

Igår publicerade freeride.se en intervju som gjordes under ISPO. De intervjuade mig ang Haglöfs nya Vassi ställ. Check it out…
/PJ


Davos

2012-02-01 22:06 | 6337 Visningar | Kommentera

ISPO är över för denna gång. Var som väntat riktigt hektiskt med sjukt mycket möten men samtidigt riktigt roligt. Alla var positiva till Vassi och feedbacken var fantastisk. Känns verkligen som att Haglöfs har vind i seglen just nu och att nått riktigt bra är pågång. Trots att jag igår satte mig på ett tåg ner till Davos helt slutkörd känns det så himla skönt och roligt. Jag gjorde mitt bästa och nu hoppas jag ordrarna börjar hagla in. Let´s go Vassi!

Idag var första skiddagen i Davos. Är här med Henrik Trygg, Edvard Berg, Stina Jakobsson och Kalle Grahn. Vi skall fota för några reportage till Åka Skidor och Utemagasinet. Snön är riktigt bra och fick några bra bilder på förmiddagen. KUL! Var ju några dagar sen jag åkte skidor och hade nästan glömt hur kul det är. Hoppas att vi får sol det kommande dagarna så man får hoppa nån klippa och komma igång med åkningen igen. Dock känner jag mig rätt stressad över att inte hinna med min mail just nu. Har inte kollat mailen på tre dagar och när jag i morse öppnade upp datorn fanns det 79 obesvarade mail. Hur är detta möjligt?Gör folk inte annat än att skicka mail på dagarna.. Nåja, det är väl bara att spotta i kepsen och sätta igång. Natten är ju lång…

/PJ 

Edvard berg gör en sidflip i pudret..men ni ser ju ljuset. Magiskt!