Saga Falk


BC I U

2015-12-28 18:24 | 1661 Visningar | Kommentera

BC I U


BC I U

2015-12-28 18:24 | 743 Visningar | Kommentera

BC I U


Julafton

2015-12-25 22:47 | 1869 Visningar | Kommentera

God jul på er! Vaknade upp nere i byn med Bella som var den enda som hade ledigt. Vi skypade med familjerna där hemma innan vi tog bussen upp till pano för lite åkning. Vädret var underbart! En liten lunch på vårt nya stamställe lusti's var de dags för Bella att åka ner till byn och förberead inför den svenska/norska/tyska julmiddagen, som jag tyvärr inte kunde komma på då jag jobbade hela kvällen. Men vi hade det mysigt på jobbet, och när jag kom hem vid midnatt satt mina roomies uppe och myste, så jag fick lite julkänsla ändå denna julafton.

Den bästa julklappen jag fick idag var att jonatan min pojkvän, har fått jobb på pano!! Så. himla. glad.  


Gud jul från the west

2015-12-24 23:46 | 1491 Visningar | Kommentera

Gud jul från the west side?? med min gangsta nr uno @bellahardstedt


Gud jul från the west

2015-12-24 23:46 | 735 Visningar | Kommentera

Gud jul från the west side?? med min gangsta nr uno @bellahardstedt


En dag i byn

2015-12-24 03:39 | 1786 Visningar | Kommentera

För några dagar sedan spenderade jag natten hos min svenska familj, aka mina liftys som bor nere i byn. Min lilla familj där nere! Det bor så mysigt och jag får jämt bra lagad mat där så gillar verkligen att vara där nere. Kan väl också bero på inte är så dumma att hänga med. Bella hade en dag ledig och vi kände att det var dags att utforska byn eftersom jag ungefär bara har sett matbutiken bredvid deras hus. Tycker att byn är väldigt mysig och större än vad jag trodde innan jag kom hit. Alla berg runt om kring är så fina. Titta bild två så ser ni bergstopparn som är ovanför molnen, hur fint?


Randoms over the past 2 weeks

2015-12-23 08:16 | 1680 Visningar | Kommentera

 

Utanför vårt hus / påväg till jobbet

När resorten ej är öppen än så får man underhålla sig med annat

Storhandling är roligast med vänner

Förtom att vi får ett säsongskort får vi även använda resortens alla olika hot tubs och gym, mycket välbehövligt.

Work

2015-12-21 21:10 | 1746 Visningar | Kommentera

Heej! Tredje dagen vi har haft öppet officiellt nu på restaurangen, känner att jag har kommit in i det och börjar kunna kassasystemet. Igår hade vi en bra kväll måste jag säga. Det börjar bli lite mer folk nu men vi väntar fortfarande på den stora rushen till jul. Igår hade jag ett super gulligt par där ena var från Banff och andra från Alaska. De var väldigt fascinerade över att jag var från sverige och att jag kommit hit, hade en intressant konversation med dem angående klippiga bergen osv. Men det sjukaste som hände igår måste nog ha varit när jag hjälpte till vid ett bord, som egentligen inte var mitt. Det var en familj med pappa, mamma och dotter i min ålder ungefär. Pappa frågade mig på engelska om jag kom från Västerås (det står på min namnskylt). Blev förvånad över hans utal och påpekade att han sa det helt rätt. Sen helt plötsligt vänder sig mamman om och berättar på svenska att hon är från köping, en liten förort till Västerås. Sedan berättade hon att hon flyttat till Calgary på 80-talet. Hur sjukt är inte det?? Dessa svenskar går inte att undgå alltså.. haha världen är för liten!

Hade även ett större bord som var världens härligaste familj, de var verkligen som en sån där härlig amerikansk familj man ser på film. Det fick mig att sakna min familj där hemma, mamma och pappa. Dem bästa jag vet.

Mitt jobb ↑

Tom försöker få till vår mysiga brasa

Två dagar i rad nu har vi planerat att gå ut efter jobbet, men det har varit helt dött på barerna..


Heej Instagramme like

2015-12-17 17:28 | 999 Visningar | Kommentera

Heej Instagramme like this lilla byn min


Heej Instagramme like

2015-12-17 17:28 | 689 Visningar | Kommentera

Heej Instagramme like this lilla byn min


the last few days

2015-12-15 06:18 | 1546 Visningar | Kommentera

Såå de senaste dagarna har alla varit händelserika. Vi har haft orientation där vi i staffen i omgångar om två, blev uppdelade och fick en tre timmars lång föreläsning av alla olika chefer på Panorama. Det var mer intressant än jag trott då alla som haft dagen innan sa att det var väldigt långtråkigt. Något jag har märkt med att jobba på en resort är att allt är så uppstyrt, info finns överallt att få, de utbildar oss om säkerheten, de anordnads roliga evenemang, samt att man märker hur viktigt det tycker att vi ska ha det bra här. De tar verkligen hand om oss här vilket jag har inset kan vara rätt ovanligt bland tex andra skidreseföretag. Här är alla verkligen enade för att representera hela resorten dygnet runt och det är otroligt kul! 

Efter orientation så hade vi möte på restaurangen som jag ska jobba på här, Choppers Landing. Choppers serverar rustisk kanadensisk mat och tillhör en av de lite finare restaurangerna här. Vi hade menygenomgång för någon dag sedan och mina favoriter på menyn är vår risotto, tryffeltortelinin samt wagyu burgaren. Det som är annorlunda och väldigt coolt med vår restaurang är att den ligger precis vid en heliski landning. RK heliski opererar här i Pano och har gjort det sedan 70-talet. Deras kontor/butik/föråd samt boende för heliskiguiderna är i samma byggnad som vår restaurang. Så som medarbetare på choppers är man inte bara en del av restaurangen utan även heliski företaget, vi har fått gå igenom många säkerhetsregler då vid en olycka med helikoptern så måste vår restaurang samt alla gäster utrymmas för heliskiarbetarna samt deras gäster. Graham som är chef för heliskin är verkligen hur snäll som helst och han berättade att om de finns en plats över i helikoptern och om han, samt vår manager tycker att man har jobbat hårt, så får man åka med! Hur sjukt är inte det?? Hade en tanke om att passa på att göra de när jag var här, men eftersom priset är rätt saftigt så var de inte en bestämd plan. Det är verkligen en kick i baken att tänka på när man är seg på jobbet! Alla jag har mött här som jobbat på pano länge, har påpekat hur avundsjuka de är över att jag jobbar på choppers. Vi som jobbar på restaurangen är inte så många och jag trivs med alla, de är så söta. Vi har verkligen den finaste vyn över resorten som ni ser lite av på bilden nedan.


En route

2015-12-14 21:50 | 1558 Visningar | Kommentera

Efter fyra dagar i Vancouver så var de äntligen dags att påbörja resan mot pano. En liten buss kom och hämtade oss på hostlet och med liten menar jag mini mini mini. Tog ungefär en timme att pussla ihop hur packningen skulle få plats. Bussresan var faktiskt väldigt mysigt och det var kul att få se en del av Kanada. Vi gjorde några stopp vid ett vattenfall samt en liten liten by som påminde mig om tv-serien Fargo. Rätt öde ställe. Sedan blev det ett övernattningsstopp i en stad som heter kelowna. Där bodde vi på ett hostel som jag gillade mer än de i Vancouver. Mycket fräschare, öppnare och trevligare helt enkelt. Den kvällen åkte vi och bowlade innan vi däckade på hostlet.

Nästa dag, en halvtimmes snabbare packning in i bussen, och sedan var vi iväg. När vi nästan hade nått Invermere som är närmsta byn så inser jag hur långt in i "the rookies" vi är. Inte så himla lätt att ta sig här ifrån inte. Vi släppte av alla svenskar och norskar som skulle bo nere i byn. Jag fick se en av lägenheterna och det var så himla fint! Verkligen mysigt och hemtrevligt. När jag och Johanna, som är de enda som lyckades få staff boende, sedan satt själva i bussen upp på berget så började vi bli lite nervösa. När man såg hur fint de andra bodde så började man undra hur man själv skulle få det. Och att ännu en gång behöva lära känna nya människor att bo med.

Men som tur så blev de bra för mig också. Jag bor i ett av de två husen som ligger innan resortens början. Man är fyra i varje lägenhet, men jag bor på loftet som det endast finns ett av, och här är man åtta stycken. Alla under oss har ett eget sovrum men vi delar i vår lägenhet. Jag har blivit positivt överraskad över hur bra jag tycker att det går. Jag delar rum med en tjej som är lika gammal som mig som är i från Tyskland. Resten av gänget är 3 kanadensare, en kiwii samt två killar från Tjeckien. Trivs himla bra i min lägenhet och gänget här.
Great minds think

2015-12-13 23:31 | 753 Visningar | Kommentera

Great minds think alike?? ma twinie


Great minds think

2015-12-13 23:31 | 680 Visningar | Kommentera

Great minds think alike?? ma twinie


Dagar i Vancouver

2015-12-09 23:09 | 1755 Visningar | Kommentera

Dagarna i Vancouver gick rätt långsamt då vi alla väntade på fredagen då vår resa upp till Panorama skulle börja. Min jetlag var även galen de första tre dagarna så jag fick inte se så mycket av Vancouvcer som jag hade hoppats på. Men sista kvällen var vi på Vancouver Canucks vs Dallas Stars vilket var kul! Stämningen var obeskrivlig och alla var så peppade. En rolig grej att gå på men själva matchen var sådär. Hockey är inte alls min grej och de var paus var 3e min typ, mycket segt! Men i överlag en rolig grej att gå på.
En kväll med Vancouver

2015-12-04 21:36 | 744 Visningar | Kommentera

En kväll med Vancouver Canucks och bröderna Sedin så är man omvandlad till kanadensare


En kväll med Vancouver

2015-12-04 21:36 | 638 Visningar | Kommentera

En kväll med Vancouver Canucks och bröderna Sedin så är man omvandlad till kanadensare


Vancouver

2015-12-04 00:57 | 1971 Visningar | Kommentera

Hellooo! Framme på andra sidan Atlanten! Mötte upp tjejerna som också ska till Pano på Arlanda efter ett ledsamt hejdå till mami och Anders. Efter en rätt seg layover i London så var vi äntligen påväg till Vancouver. På flyget satt jag bredvid en dam som var från Frankrike men som hade flyttat till Kanada för 10 år sedan. Med henne hade jag en väldigt intressant konversation och fick även träna mina franska vilket var kul! Efter 9h flygning och inför landing så inser damen och mannen som sitter på andra sidan om mig att de tydligen båda jobbar på Univeristy of British Columbia så de fick mig att bli lite sugen på att studera där. 

 När vi landat i Vancouver så fick jag i ca en timme vänta på min bräda som var kvar i london, så typiskt! Vi spenderade även en timme till i immigration, men när de väl satt igång med våra work permits så gick det snabbt! Sen var de taxi direkt till hostlet som ligger väldigt centralt här. En bargata med många bra butiker, dock en gata där många hemlösa samlas och heeela gatan luktar marijuana. Nästan varenda människa går och röker öppet här vilket är lite annorlunda från hemma i Sverige haha. Hela denna hostel grejen är ny för mig, jag var väldigt skepptisk första kvällen men måste säga att det fungerar bra ändå.

På vår första dag i Vancouver så fick vi allt det praktiska fixat, social incurance nummer, bankkonto samt telefonnummer. Allt detta tog hela dagen vilket var sjukt segt, men skönt att ha gjort! Day numero 2 började med en trip till Stanley Park! Fick för första gången se totem polar där, och de var verkligen så fina! Tycker Vancouver är en väldigt fint stad med mycket fin arkitektur, vissa hus är to die for att bo i alltså.. Fanns så många drömmiga hus vid vattnet. Tyvärr så har det varit molnigt så vi har inte kunnat se toppen på bergen mitt emot stan, vilket jag tror är en fin vy. Ett måste är nog att komma hit på sommaren, vilket båda mina medresenärer på planet försäkrade mig om.

 


När man är döpt efter

2015-12-03 00:52 | 694 Visningar | Kommentera

När man är döpt efter en indianstam så måste jag säga att man känner sig rätt hemma bland fina totem poles


När man är döpt efter

2015-12-03 00:52 | 638 Visningar | Kommentera

När man är döpt efter en indianstam så måste jag säga att man känner sig rätt hemma bland fina totem poles