Saga Falk


switch day

2016-02-25 20:42 | 1505 Visningar | Kommentera

Det har nästan blivit en grej att vi en gång i veckan har en switch dag, har verkligen blivit peppad på att åka mer skidor! Detta var en dag får någon vecka sedan när lifty chefen bjöd in på barbecue i en liten glänta på berget som han själv har fixat till. Det var en väldigt mysig dag och skidåkiningen kommer jag definitivt att öva på mer!Lake Louise

2016-02-23 20:30 | 1516 Visningar | Kommentera

För någon måndag sedan så drog vi fyra sweeds och vår lilla african/american/kanadian buddy till Lake Lousie! Tror det var en av de bättre dagarna här, definitivt. Tänk er i en bil kl 8 på morgonnen när solen håller på att gå upp genom klippiga bergen, med härlig musik på och med fina vänner, ett riktigt sånt där roadtrip moment precis som i filmer. Det var fint för hjärtat det!

Andra gången i Lake Louise för min del och denna gång var bättre. Att åka med dessa killar som är rätt galna är en utmaning ibland men också sjukt kul! På vägen hem stannade vi i Banff och gick i lite butiker samt åt på mcdonalds som vi inte har i Invermere haha. Kände att jag verkligen vant mig vid att bo såhär ute i ingenstans för Banff kändes nästan som en storstad! Blev till och med chockad att de hade en buss som gick runt i stan, haha då vet man att man bor i en liten by.. 
Det här med switch-dag

2016-02-21 17:40 | 1495 Visningar | Kommentera

Det här med switch-dag var ju himla kul å kommer från och med nu bli en weekly syssla


Mountain life makes ma

2016-02-15 18:33 | 1585 Visningar | Kommentera

Mountain life makes ma heart go cray


Revelstoke

2016-02-12 05:40 | 1592 Visningar | Kommentera

Såå! Nu ska ni få höra om äventyret till Revelstoke, vilken dag det var! Upp vid fyra för att bli upphämtad i vansen nedan. Från Panorama tog det ungefär 4h till Revelstoke och även en tidszon rikare. Peppen i bilen var på topp då de dumpat 30 cm under natten. Tyvärr hade vi riktig otur då de var väldigt varmt vilket gjorde att snön som kunde ha varit så amazing inte blev det. Pudret var heeelt galet, på en nivå jag aldrig varit med om förut. Till och med de blå backarna där barn åkte så var de fullt med puder! (Inte för att de var så mycket barn där dock, man märker att Revelstoke drar folk i 20-40 års åldern och de som är erfarna åkare.) Inte ofta det är pistat där inte. Men eftersom de var för varmt och snöade så blev man dygnsur och snön var sticky som sjutton, fastnade överallt då jag inte hade lämnat in min bräda på vaxning ännu. Gjorde dessutom en supervurpa vilket resulterade i en faceplant i snön och jag trodde att jag hade fått en mindre hjärnskakning. Men när vi kommit hem från Revelstoke mådde jag bättre igen. Dock var vi fast i Rogers Pass i 1.5 timme då militären kom för att spränga lite laviner, helt casual sådär. Sikten var dålig så vi såg ingen spränging tyvärr vilket hade varit coolt att se när de skjuter med artilleri.

Revelstoke är definitvt ett måste att åka till igen.Denna birthdaygirl är

2016-02-06 17:32 | 1538 Visningar | Kommentera

Denna birthdaygirl är glad över att få fira sina födelsedag i världens bästa Kanada, plus på en bräda! Hur bra???


Denna birthdaygirl är

2016-02-06 17:32 | 1285 Visningar | Kommentera

Denna birthdaygirl är glad över att få fira sina födelsedag i världens bästa Kanada, plus på en bräda! Hur bra???


Lake Louise

2016-02-03 18:31 | 1509 Visningar | Kommentera

Ligger ju som sagt efter här i bloggen så ska försöka ta igen det nu! Har hunnit besöka Lake Lousie två och en halv gång, vår buss brakade ihop mitt i Kooteney National Park, ungefär mitt emellan Lake Louise och Pano, så vi fick försöka en till gång vilket lyckades! Var i Lake Louise i måndags som nog var en av de bättre dagarna jag haft här, men de tar vi senare! Så första gången i Louise var kul! Härligt gäng som vägde upp det faktum att det var alldeles för isigt för att ens vara åkbart på vissa ställen (tyckte nästan inte det var accceptabeöt att ha dessa backar öppna då de stack upp stenar och rötter överallt, till och med i blåa pister! Förstår att de kan finnas i dubble diamonds då man får räkna med det, men nej Lake Louise den dagen var ej så nice. Vi hade ett litet whiteout moment också när vi skulle droppa in i back bowl och vi såg inte ett piss. Otroligt drygt och jobbigt för ögonen så det blev inte mycket baksida. Lake Lousie är dock en fin resort som är rätt stor, har mycket variation men rätt mycket folk och ofta uppkört, vi är bortskämda med att de nästan är tomt här i Pano på veckodagarna. Efter denna dag instämde vi alla med att vi föredrog Pano som faktiskt har fått mer snö än Lake Louise.