Saga Falk

.

Aloha!

Ni har lyckats klicka er in på min säsongblogg för denna vinter! Hade chansen att få blogga om min kommande säsong här på freeride och det känns väldigt kul. Jag tänkte börja mitt första inlägg genom att presenter mig själv och vad ni kommer få följa med på i vinter!

Mitt namn är Saga, jag är 19 år och tog precis studenten. Jag bor och är uppvuxen i Västerås vilket knappast är en stad som lockar med något citylife eller skidåkning, och jag har därför nästan alltid känt behovet att komma här ifrån. Jag har åkt skidor hela livet men bytte till snowboard för ungefär fem år sedan vilket är det enda jag åker nu. Min hemmabacke har alltid varit Lindvallen, där jag har spenderat en himmla massa tid genom åren. Det har jag min mamma att tacka för, som alltid prioriterat skidåkning. Intresset för snowboard/skidåkning blev större när jag bytte till bräda och jag känner att det är något som jag skulle vilja jobba med. På vilket sätt har jag ingen aning om än, men enligt mig finns det ingen bättre miljö att befinna sig i, det är verkligen där jag känner mig hemma.

Den 30e november går flyget till Vancouver, då min vinter ska spenderas på andra sidan Atlanten. Jag ska jobba på Panorama Mountain Resort som ligger i British Columbia, det är en liten ort som inte är så jättekänd. Större orter som Whistler fanns såklart i min tanke, men jag ville göra något annorlunda och komma ifrån orter dit alla svenskar åker. Jag har under de två senasten åren jobbat för Jon Olsson på hans tävling JOI i Åre och en av de roligaste minnena jag har från iår var när jag under en middag berättade för Janni att jag ska säsonga i Pano. Hon blev helt förskräckt och berättade att när hon och Jon varit där för en tävling hade det varit -45 grader!!? Förstår ni hur kallt det är?? De hade inte ens kunnat sätta foten ute på hela vistelsen för att det var så kallt! Tappade hakan helt och började väl ifrågasätta mitt val.. haha, men de försäkrade mig om att det skulle bli bra, och det får vi banne mig hoppas på!

Det är som sagt min första säsong men under gymnasiet försökte jag stilla behovet av säsongandet då jag under mitt sommarlov var aupair i Chamonix. Spenderade några månader där och bodde hos en otroligt fin familj och fick uppleva ett äventyr som jag aldrig varit med om förut. Det gav definitivt mersmak!


Chamonix

Här kommer ni alltså att få läsa om alla intryck, upplevelser och äventyr man kan tänkas stöta på såhär på ens första säsong! Hoppas ni tycker att det ska bli kul att ta del av mitt äventyr lika mycket som jag!