Åre Skidlärarlinje


Skidlärarlinjen på fjällvandring

2008-08-29 17:28 | 3388 Visningar | Kommentera

Första veckan på utbildningen har passerat och vi avslutade veckan med en vandring på Åreskutan för att se hur området ser ut på sommaren. De som sett Åres skidområde har oftast gjort det på vintern och då skiljer det sig en hel del från sommaren. Vissa partier på sluttnigarna är svåra att förstå att det faktiskt går att åka skidor där på vintern.

VM6:an och Hummelliften upp och sedan en promenad upp till damernas störtloppsbacke. Precis i höjd med damernas störtlopp låg dimman och där friskade vinden i ordentligt. När vi stod under kabinbanans vajer susade det ordentligt i blåsten.

alt

Trapporna ned från Svartberget mot Hummelstugan.

 

alt 

Klassen "tränade" att gå igenom skidskoleinsläppet ...!

 

# OLA


Skidlärarlinjen har startat ...

2008-08-28 20:44 | 3328 Visningar | 2 kommentarer

Då har utbildningsåret 08/09 dragit igång på riktigt. 24 förväntansfulla studenter satt prydligt uppradade i skidlärarlinjens klassrum i tisdags. När jag ropade upp de närvarande hörde jag dialekter från Norrland, Småland, Göteborg, Stockholm Skåne, Värmland mm. Jag tror hela Sverige är representerat. Det här blir inte bara en skidlärarutbildning, det blir en kulturell och social fostran också.

Årets gäng flyttar in i ett nytt klassrum och vad passar då bättre än att snygga till lite innan vi börjar våra teoristudier. Ska man måla krävs riktiga målarkläder och den bästa målarutstyrseln i västra Jämtland säljer Röda Korset. På bilden nedan gör skidlärarlinjen reklam för Röda Korsets ändamålsenliga målar- och arbetskläder. Kolla in den trendriktiga färgsättningen! Om årets gäng väljer att köpa skidkläder från Röda Korset också återstår att se.

alt

Hela ligan på plats och laddar inför målningen.

 

alt

Hela klassrummet i en salig röra under målningen. De gamla gula väggarna blir snyggt vita. I dag blev allt klart och det ser strålande ut.

alt

Cecilia Grunedal kryper bland datorkablar för att maskeringstejpa ... eller är det städtanten?!

 

alt

Med 24 målare klarade vi av att måla hela klassrummet på några få timmar ... är det någon som vill hyra lite hjälp?

 

# OLA

 

 


Plats på utbildningen ...

2008-08-15 12:23 | 3323 Visningar | Kommentera

I elfte timmen har det hoppat av folk från utbildningen så nu visar det sig att vi plötsligt har en plats över. De som stått som reserver har redan hittat andra saker att göra i höst så de har tackat nej till den lediga platsen. Är det någon av er som ska börja utbildningen i höst eller någon av er som gått utbildningen tidigare som känner någon som är intresserad så är det bara att höra av sig. 

Naturligtvis är det fritt fram för vem som helst att anmäla sitt intresse. Utbildningen startar vecka 35.

Läs mer om utbildningen på vår hemsida: www.skidlararlinjen.se

Är du intresserad av att börja utbildningen i höst så ring mig eller skicka ett mail:
070-5456188, ola@skidlararlinjen.se

Ola Rockberg

 

 

 


mailadresser 08/09

2008-08-11 17:48 | 3312 Visningar | Kommentera

Hej alla som ska gå skidlärarlinjen 08/09!

Jag skulle vilja att ni som ska gå utbildningen i höst skickar mig ett mail på: info@skidlararlinjen.se för då kan jag redan nu lägga upp en mailadresslista på klassen. Skicka via den mailadress som ni kommer att använda under året som kommer för då kopierar jag bara in den i min adressbok. Kom ihåg att skriva ert fullständiga namn i mailet (för- & efternamn) så jag vet vem som skickat mailet.

Har ni några frågor inför läsåret kan ni ju passa på att ställa dom också.

 

mvh

Ola Rockberg