Åre Skidlärarlinje


Skidlärarlinjen på praktik

2008-11-27 14:33 | 3105 Visningar | 1 kommentar

Nu stundar vinter och skidåkning för skidlärarlinjen i Åre. Vi går sakta men säkert från teoretiska till mer praktiska moment. Denna vecka praktiserar klassen på olika företag i Åredalen.

Carro fixar på Stadium.

alt

Gustav och Pontus är på Åre Skidsport tillsammans med handledaren Krille.alt


Skidlärarlinjen i Österrike

2008-11-03 22:25 | 3077 Visningar | 2 kommentarer

Veckan i Österrike började med två strålande dagar med klarblå himmel. Därefter varierade vädret från dag till dag. Vi hade vissa dagar med snöstorm och andra dagar med härlig nysnö och helt vindstilla. Dessväre visste vi inte riktigt när de skulle infalla vilket gjorde planeringen aningen intressant. Totalt sett hade vi en mycket bra vecka i Kaprun och vi hann med den skidåkning vi hade tänkt oss.

Skidåkningen i Kaprun börjar på 2500 möh och dit tar man sig med två gondoler efter varandra. Restauranger, skiduthyrning, skidskolor mm ligger i en stor byggnad kallad "Alpin Center" och därifrån utgår all skidåkning. Starten på skidåkningen är vackert belägen mellan stora alptoppar. Den högsta åkningen ligger på 3029 möh.
alt

Från Glaciären Kitzsteinhorn är utsikten magnifik och nere i dalen ligger golfbanor, sjöar, byar vackert utspridda. De två byar som syns på bilden är först Kaprun och vid sjön i bakgrunden ser man Zell am See. Den enorma kabinstolpe som står i mitten på Kapruns kabin är faktiskt en av världens högsta med sina 113,5 meter. 
alt

Elsa testar skidåkningen i full fart på den strålande glaciärsnön.
alt

Även om det stormar så liftarna stänger finns det spännande saker att göra i Kaprunområdet. Byn Zell am See är mer som en liten stad med alla sina shoppinggator och kaféer och här hittar man typiska Österrikiska gränder med alphus i vackra färger.
alt

På det stenbelagda torget mitt i byn ligger ett underbart konditori med goda bakverk och glassar ...
alt

... och där hamnade Martin, Adam och Pontus med varsin godsak! Kan avslöja att i princip hela klassen var där :-)alt

Lukas hittar in på Intersports skidavdelning och ser lite vilsen ut bredvid den stora pjäxdisken.
alt

Mathias hittar till hjälmavdelningen där har finner sin nya look ... nästa flygvapnet?
alt

Vi fick vara med om ett par riktiga stormbyar som lamslog hela skidområdet. Här fösöker pistmaskinen ta sig fram till liften med varor.
alt

Trots den hårda vinden körde kabinbanan flera vändor på låg hastighet och här väntar några från skidlärarlinjen i kön med snön yrande runt huvudena.
alt

Gustaf försöker le och se glad ut i snöstormen.
alt

Ödsliga liftar i stormen.
alt

Det går att leka i snön även om liftarna är stängda. Adam, Peter, Martin och Lasse roar sig.
alt

En av veckans höjdpunkter var den skidtest som HEAD hade ordnat åt oss (Tack så mycket Andreas på Head!). Vi hade 26 par skidor av kommande års HEAD-skidor att prova och alla testade grejer för allt vad tygeln höll.
alt

Pontus väntar på nya testskidor.
alt

Hade man kunnat gifta sig med ett par skidor skulle troligtvis Jonte vara den första i världen som gjort detta. Vet dock inte om det var skidorna eller designen han förälskade sig i?
alt

Amelie drar på ordentligt i nysnön.
alt

En sista liten glad lek med dans på parkeringen innan vi far hem mot Sverige ...!
alt# OLA