Åre Skidlärarlinje


Skidlärarlinjen in English ...

2009-01-19 21:21 | 4784 Visningar | Kommentera

När vi var i backen i dag kom det en skidlärare från Åre skidskola med en grupp tjejer och sakta plogade sig fram. När han stannade inte långt ifrån oss hörde vi hur han pratade engelska med gruppen, och hur han lungt och sakligt förklarade hur de lite rädda tjejerna skulle göra för att stanna skidorna i plog. Festligt ... precis det höll vi på med hela dagen i dag i klassen. Undervisningsövningar på engelska med givna uppgifter i backen. Klassen delade in sig i mindra grupper och genomförde dagens pass på engelska. Det gällde att berätta, visa och prova hur man gör med nybörjare i skidskolegrupper ... in English!

alt

alt

alt

altSkidlärarlinjen kör med lös häl

2009-01-15 21:12 | 4616 Visningar | Kommentera

Den ädla konsten Telemark har vi provat den här veckan med god framgång. Olle Mobärg, som instruktör, visade hur man graciöst tar sig ned för backen med elegant svansföring. Balans, mod, koordination, framförhållning är några fenomen som ställs på prov när man kör telis och den nobla skidformen som vi ärvt från norrmännen är ett strålande sätt att bli en duktig allroundskidåkare på. Dessutom är det väldigt skoj! Första dagen ville kung Bore att vi skulle träna på glashalt och hårt underlag men dag två lät han det vita guldet sprida sig över Åredalen vilket skapade en utomordentlig styrsnö för våra telemarkande hjältar ... tack! Flera gamla alpinskidor kommer att förvandlas till telemarksfarkoster i klassen efter denna prövning.

 

Dag två kom den önskade nederbörden.

alt

 
Olle glider smidigt ned med kontrollerade telmarkssvängar.

alt

 
Jonte forsar fram med ett leede på läpparna.

alt

 
Ivrigt gestikulerande instruktör.

alt

 
Jakob med förnämlig balans.

alt

 
Nencia har kontroll.

alt

 


Skidlärarlinjen smaskar storslalom

2009-01-09 21:31 | 4445 Visningar | 2 kommentarer

Storslalom hela dagen i Duved med egen avspärrad backe. Introduktion i storslalom ... premiär för de flesta att köra i en riktig bana. En blandning av nervositet, spänning, fokusering och lite skakiga knän i början. Alla redde dock ut stormen och farterna ökade allt eftersom åkarna blev mer och mer hemtama i banan.

Lina kör järnet!

alt


Perka har kontakt med käpparna och är helt fokuserad!

alt


Alla åk går inte helt perfekt ... notera Adams högerbindning. (Kan avslöja att skidan passerade bara en meter från fotografen!)

alt


Upp & ner!

alt


Snö i "bergörat"!

alt


# OLA


Nysnö för Skidlärarlinjen

2009-01-08 18:35 | 4237 Visningar | 2 kommentarer

Alla planer spolierade idag ... snabb överläggning och ändring av dagens innehåll. Anledning till nya planer: minusgrader, nysnö, orörd snö, inga andra skidåkare, först i backen = perfekt läge att köra lite balans- och positionsträning i djupsnön i skogen. Sagt & gjort ... snabbt ut i backen innan övriga skidåkare fattat vad som hänt under natten.

Tyvärr lite dålig sikt ... men det hänger ihop med kraftligt snöfall ... det får man ta!

alt


Ivriga och sugna på nysnön i skogen ... då blir det trångt ... "akta mina skidor"!

alt


Det går inte alltid bra . "Killer" kollar snödjupet och inser att det är mycket snö.
Vi hittade honom trots att han inte bar en tranceiver.

alt


Jag har hört många ursäkter för att man trillar men att "köra på en bänk som stod i skogen" var helt ny.

alt


Skogen är faktiskt bästa stället för offpist den här tiden på året.

alt


Snön vräker ned på förmiddagen.

alt


Se upp för granen Pernilla!

alt


# OLA


Micke Berg hos Skidlärarlinjen

2009-01-07 21:32 | 3941 Visningar | Kommentera

Idag fick vi besök av Micke Berg som är en rutinerad fotograf och mycket skidintresserad. Det är tur att jag vant skidlärarlinjens studenter att inte bli nervösa när det kommer fram en kamera ... det är bara att fortsätta som om inget hänt. Ingen ens reagerade när Micke plockade fram sin kamera mitt under lektionen. Micke kommer att hänga med oss från och till under ett par veckor för att han gillar skidåkning och för att skriva ihop en artikel om skidlärarlinjen.

Ta en titt i Mickes blogg!

På toppen av Rödkullen blåste det snålt idag ... tur att det fanns mycket snö att ta skydd bakom.

alt