Åre Skidlärarlinje


Skidlärarlinjen

2009-02-22 19:51 | 5239 Visningar | Kommentera

Många är på hugget med bräda!

alt


alt


# OLA


Skidlärarlinjen leker

2009-02-05 08:00 | 5137 Visningar | Kommentera
Leka är underskattat ... leka bör man annars dör man!

Hotell- och restaurangskolan i Åre är duktiga på att laga mat, Skidlärarlinjen är duktiga på att undervisa skidåkning och att leda annan verksamhet. Bra - kombinerar vi de två utbildningarna får vi en dag med skidåkning, lek och god mat. Precis så gjorde vi i Duved idag. Skidlärarlinjen stod för skidåkningen och leken och HR-skolan stod för maten. Ett både gott och nyttigt koncept!


Båda utbildningarna har roligt och leker i backen tillsammans.

alt

alt

Skidlärarlinjen på danska

2009-02-03 16:06 | 4993 Visningar | Kommentera

alt

En vecka i Edsåsdalen ett par mil från Åre i en vacker genuin fjällby tillsammans med närmare 100 danskar. Elever från en skola i Köpenhamn var på besök och vi ordnade så de blev omhändertagna i backen. Skidskola på förmiddagarna med de danska ungdomarna, skidkurs på eftermiddagarna och teori på kvällarna. Köja, hotellet där vi bodde, sörjde för att vi fick lagad frukost, lunch, fika och middag ... stort tack till kocken med personal som ordnade strålande käk. Tack också till övriga på hotellet som fixade så vår vistelse i Edsåsdalen blev bra.

Amalie heter en av de danska eleverna som var med under veckan. Hon har en medfödd fysisk skada som gör att musklerna inte alltid lyder henne, men maken till kämpe får man leta efter. Hon gav aldrig upp och hur tungt och tufft det än var för henne ville hon åka mer skidor. Efter ett par dagars träning ville hon upp till den lite mer avancerade liften och med specialhjälp från våra skidlärare lyckades hon ta sig dit ett flertal gånger. När hennes danska lärare såg de framsteg hon gjorde kunde man ana en liten tår i flera ögonvrår ... alla var mäkta imponerade. Den prestationen är värd ett egen serie bilder. Nedan några bilder på en lycklig tjej som vunnit en stor seger och som troligtvis kommer att minnas Edsåsdalen hela sitt liv.  

BILDSPEL