Åre Skidlärarlinje


Skidlärarlinjen Avalanche Trophy

2009-08-30 16:32 | 5716 Visningar | Kommentera

Äntligen en dag med fint väder ... dimman på Åreskutan byttes ut mot solsken, vidstilla och härliga varmgrader. Idag avgjordes Avalanche Trophy i Åre med över hundra cyklister på Åreskutan.

Åresjön ligger blank och fin på morgon och första kabin med cyklister åker upp mot toppen.
alt


En avslappnad fika innan det är dags att bege sig till start.
alt


Malin har koll på starten.
alt


Det är trångt direkt efter starten.
alt

 
Philip står fast vid sin post längs tävlingsbanan.
alt

Fullt drag i skogen.
alt


Det går inte bra för alla ...
alt


Snabbaste kille i en trång teknisk passage av banan bara några minuter före målgång.
alt


Snabbaste tjejen på väg mot mål.
alt

Fler cykelbilder HÄR

# OLA


Skidlärarlinjen MTB

2009-08-29 22:57 | 5608 Visningar | Kommentera

Ett glatt gäng på väg upp i första kabin klockan 09.00 på morgon.
alt


Ljudanläggning, avspärrningar, skyltar ska ut till tävlingsbanan. Alla som får plats på fyrhjulingen hoppar på. Som tur är går det bara att köra fyra km/h på det steniga underlaget på Skutan ... det gick snabbare för fotografen att gå bredvid maskinen!
alt


Strålande morgon, solen skiner, sjön ligger spegelblank ... men säg den glädje som varar för evigt! Dimman kom sakta krypande tillbaka och la sig som ett lock på Åreskutan. Det var lite bökigt att hitta sin cykel på start.
alt


Det är inga veklingar som står först på startlinjen. Skottet går och sedan är det trampa för fullt som gäller. Banan smalnar snabbt av vilket gör att omkörningar är svåra.
alt


Full rulle bland stenar, mossa, vatten och annan bråte ute på tävlingsbanan.
alt

 
Aningen trötta och hungriga funktionärer på väg till lunch.
alt

 

Då och då kikade solen fram så totalt sett hade vi en bra dag på berget!
alt

 

 

# OLA

 


Skidlärarlinjen in i dimman!

2009-08-28 16:50 | 5582 Visningar | Kommentera

Första besöket på Åreskutan för årets klass resulterade inte i någon utsikt ... dimman låg så tät att det var problem att hitta ned. Promenaden gick längs den cykelbana som det ska tävlas i under hela helgen och Leif Larsson på Skistar guidade gänget ned som tur var. Inne i kabinbanans vänthall berättade Leif om den analkande cykeltävlingen och talade i grova drag om hur en cykeltävling av det här slaget genomförs ... ska bli intressant att se själv i helgen!

alt

Att hitta ned i dimman var första nöten att knäcka.
alt

 
Det var nätt och jämnt att man kunde se Kabinbanans bergstation.
alt

Åre by är just nu fullt av både cyklar och cyklister. Det väller in människor från diverse nationer och det cyklas på alla tänkbara ställen den här helgen. Undertecknad blev nästan påcyklad i trapporna upp till kabinbanan! Det ska bli spännande att se alla tävlingar och uppvisningar som ska köras på Åreskutan Lördag och söndag.
alt

 

 

# OLA

 


Skidlärarlinjen målar

2009-08-26 19:31 | 5591 Visningar | 3 kommentarer

Målning börjar bli en rutinsyssla på skidlärarlinjen ... det är tredje gången vi målar om ett klassrum! Det är också tredje gången vi byter klassrum på ganska kort tid och då gäller det att sätta sin egen prägel på klassrummet ... pinka in ... eller rättare sagt, måla in sitt revir.

Målarkläder är nödvändigt när man ska fixa ett klassrum och var hittar man bättre målarkläder än på Röda korset i Järpen ... billiga, roliga, färggranna kläder.

alt

Det är inte bara väggarna som ska målas. Lite krigsmålning har aldrig skadad.
alt

Här målas det högt och lågt!
alt

 

 

# OLA


Idag körde vi igång ...

2009-08-24 21:16 | 5215 Visningar | Kommentera
... nu rullar bollen!

Skidlärarlinjen, mountainbike

2009-08-18 23:16 | 5429 Visningar | 2 kommentarer

Ett intressant evenemang som går av stapeln i Åre helgen 29-30/8 är Avalanche Trophy Mountainbike (läs mer här: https://www.freeride.se/content/3236/) och det blir det första evenemanget som årets klass på Skidlärarlinjen får bevista. Vi kommer att vara på plats med hela klassen när tävlingarna körs lördag och söndag. Att förstå hur olika evenemang genomförs på en turistanläggning är bra för en skidlärare att känna till. Det spelar ingen roll om de tävlande har skidor, cyklar eller nåt annat som transportmedel ... ett evenemang är ett evenemang och det är ett viktigt moment att få uppleva och förstå hur de genomförs.

Klassen får en specialgenomgång av arrangörerna och får gå tävlingsbanan med guide innan tävlingarna för att sedan vara med och hjälpa till med arrangemanget under de två tävlingsdagarna. Eftersom det är en del fullblodsproffs som kör den här tävlingen kan det bli en mycket intressant upplevelse.

Här kan du se film från tävlingen: http://www.arebikepark.se/Filmgalleri1/

alt 


# OLA


Vintern ... nu kommer vi!

2009-08-17 14:37 | 5155 Visningar | 3 kommentarer

Än får snön vänta ett tag även om vi i våra tankar planerar verksamhet som förutsätter snö. Sensommaren och hösten är mycket fina årstider i Åre och de vill vi inte missa. Åres barmarksperiod har de senaste åren verkligen vuxit till sig. Nu finns massor av aktiviteter att ägna sig åt i Åredalen även den snöfria delen av året. Ibland kan den vara bättre än vintern ... eller ... njaaa ... kanske ... men inte helt och hållet!

Så här såg faktiskt Åreskutan ut sista augusti för ett par år sedan.
alt


Vi har fått besked från 24 ivriga människor från hela vårt avlånga land att de vill gå Svenska Skidlärarlinjen med start nästa vecka och om allt stämmer håller de på att packa kalsonger, tandborstar och andra nödvändiga grejer för att ta sig till Åre nästa vecka ... ni är välkomna!

Vi hoppas kunna bjuda på ett vackert Åre resten av sommaren och även under hösten som snart är här.
alt


# OLA