Åre Skidlärarlinje


Skidlärarlinjen har ont i rumpan

2009-10-14 14:49 | 7318 Visningar | 2 kommentarer

Hårdkörning för benen ... det kan bli problem att sitta på hårt underlag ett par dagar för vissa. Musklerna i rumpan kan vara lite ömma. Efter en del teori på morgon var det skönt att komma ut i vinterluften och ge benen en rejäl omgång.

Uppvärmning med doppboll.


Jacob och Kalle går en brottningsmatch ... ingen ger sig!


Linnea tar sig en tur med skottkärran Elin.


Här körde vi slut på det sista i benen. Rusch upp för backen och djupa knäböj nedåt!

 

 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen på export

2009-10-12 21:08 | 7234 Visningar | 2 kommentarer

Idag hade vi internationellt besök i vår gästbok på hemsidan. Följande rader dök helt plötsligt upp från Schweiz. Det är naturligtvis inte aktuellt för årets gäng men de som gått hos oss tidigare år eller de som har fått sin utbildning på annat håll kan ju vässa öronen.

"Swedish speaking ski instructors wanted in Saas Fee, Switzerland for 09/10 As we get quite a few Sewdish guests we are still looking for a motivated, friendly and outgoing ski instructor for Winter 09/10. requirements: - ISIA qualification - fluent Swedish and English, German would be an advantage - teamplayer - motivated to get educated If you are interesetd please send your CV with picture and qualification to: Eskimos Sports GmbH Haus Stern 3906 Saas Fee Switzerland +41 27 957 49 04 marketing@eskimos.ch www.eskimos.ch"

Svenska skidlärare överlag är intressanta utomlands ... det är allmänt känt ... och då menar jag inte bara de som kommer från Skidlärarlinjen. Svenskar i gemen gör bra ifrån sig på många skidskolor världen runt och lämnar positiva spår efter sig. Det är roligt!

Om ett par veckor åker skidlärarlinjen till Österrike (Kaprun) för sitt första skidläger tillsammans.

Så här såg det ut i Kaprun för exakt ett år sedan:

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen bor på en sockertopp

2009-10-11 09:53 | 7069 Visningar | Kommentera

Gårdagens Åreskuta ... en sockertopp som sticker upp ur landskapet. Hösten övergår så sakta till vinter och skidspåren börjar bli många uppe på Åreskutan. Snökanonerna provsprutades i går i VM-området.
Det är tidig start med World Cup i Åre i år. Redan 12-13 december kommer de bästa skidtjejerna i världen och tävlar i slalom och storslalom ... och naturligtvis är skidlärarlinjen med på tävlingsdagarna för att se hur det går till att arrangara en sådan tillställning. Läs mer här.

Nedan några bilder från förra säsongens WC ÅRE då skidlärarlinjen också var med.(Klicka på bilderna för större bilder)

 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen ordnar sulor

2009-10-09 19:54 | 7027 Visningar | 1 kommentar

Sulor och pjäxor ... skidåkarens bästa vänner ... eller värsta om det vill sig illa! Här gäller det att var lite om sig och kring sig. Du måste göra allt för att bli vän med dina fötter om du ska bli en långlivad skidåkare/skidlärare. För att få extra hjälp med detta kallade vi in "doktor Krille" och "professor Mats", ett ihärdigt par som har jobbat tillsammans med skor & fötter under några år nu. Mats är till vardags på en firma som heter Olmed Ortopediska och är expert på ortopedtekniska lösningar. Krille, som tidigare figurerat i bloggen, är "pjäxdoktor" på Åre Skidsport. Han har ett alldeles eget hörn på ovanvåningen i butiken där han har samlat alla pjäxor, sulor och verktyg som behövs för att ordna det hemtrevligt för dina fötter i stenhårda plastskal ... om det nu är möjligt :-). Har du funderingar om dina egna fötter, pjäxor, sulor eller bara är nyfiken på hur det hela funkar är det värt ett besök hos Krille. Han är ursprungligen från Göteborg så vill du bara dit och "tjöta" lite så går det också bra.

Mats och Krille berättar om fötter, sulor, pjäxor ...


Calles fötter blir analyserade ...


Markus och Pär jämför fötter ...


Mats förklarar hur en fot är uppbyggd ...Sara gömmer sig bakom ett par nya Langepjäxor ...


Är det här verkligen min fot, undrar Linn ...


Krille märker de nya sulorna ...


Kalle, Malin, Markus och Oscar kan inte bestämma sig för vilken pjäxa som är bäst ...


Det behövs många verktyg för att få ordning på pjäxorna ...

(Klicka på bilderna för större bilder)

 

 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen, glada studenter

2009-10-08 19:38 | 7064 Visningar | 1 kommentar

Tre glada studenter ute och åker buss. Josefin, Linn, Calle och resten av klassen har precis varit på en aktivitetsdag med en mängd barn som de sysselsatt. Strålande väder och glada barn!

(klicka på bilderna för större bilder)

 

 

# OLA

 

 

 


Skidlärarlinjen träffar Hans/s/on

2009-10-07 21:18 | 6959 Visningar | Kommentera

Ett eller två "s" i Hansson? Håkan Hansson driver skidbutiken Hanson på Åre torg. En framgångsrik butik som funnits i sin nuvarande tappning sedan början på 90-talet. Butikens prägel har tydligt bestämts av dess ägare som vill att den ska andas kvalitet. Som kund i butiken ska man kunna hitta välrenomerade märken som kanske inte går att hitta i allt för många andra skid- eller sportbutiker. Skiduthyrningen tillhandahåller kevlarstavar ... vilket får betraktas som ganska ovanligt! Antalet uthyrningsskidor är många till antalet och mängden gör troligtvis Hanson till en av de abolut största enskilda skiduthyrarna i Åredalen.

Håkan har ett förflutet som puckelåkare på världsnivå och han framhåller att de som vill jobba länge i skidvärlden med olika sysslor måste vara skidfanatiker. Det måste synas på människorna att de verkligen gillar skidåkning som sport ... annars håller det inte i långa loppet. Skidåkningen måste smitta av sig på gäster och kunder. Det syns och känns om du som personal i fjällvärlden älskar skidåkning, säger han!

Håkan berättade för klassen om själva butiken Hanson men också om Åre som ort och möjligheterna med Åre som varumärke i framtiden. Det hörs att Håkan tror på Åre och det smittar av sig!

Hälsa på en stund hos Håkan!


(Klicka på bilden för större bild)

 

 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen byter däck

2009-10-06 20:28 | 6929 Visningar | Kommentera

Det gäller att vara ute i god tid med vinterförberedelserna ... annars blir det kallt och mörkt i snöstormen!

alt

 

 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen hänger på Skutan

2009-10-06 14:24 | 6439 Visningar | 1 kommentar

Vit och fin snö på Åreskutan ...! Här hänger delar av Skidlärarlinjen på eftermiddagarna. Bilen upp till Ullån eller via Fjällgården och sedan till fots med skidor på ryggsäck. En förträfflig aktivitet för att hålla igång flåset och för att bli av med värsta skidabstinensen.

alt
(Klicka på bilden för större bild) (tagen 2009-10-06, kl 14.12)

 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen på praktik

2009-10-02 18:26 | 5859 Visningar | 1 kommentar

Höstmarknad i Åre. Skidlärarlinjen praktiserar i sportbutiker eller på andra ställen där de får träna försäljning som är huvudanledningen till denna praktik.
alt

Jacob och Jocke gör en storstilad insats på Intersport.
alt

Sakarias säljer internetabbonemang åt ice.net.
alt

Linnea hjälper också ice.net men när det kommer till viktiga uppgifter är det inte vem som helst man kallar in. Köra fram höstmarknadens scen med traktor genom hela Åre by krävs lite is i magen för att klara av. Då är Linnea rätt person!
alt

 

Fler bilder från Åre Höstmarknad här.

 

# OLA