Åre Skidlärarlinje


Skidlärarlinjen Skhoop i Åre

2009-11-24 23:40 | 7751 Visningar | Kommentera

Johan "Rasta" Forsgren från Skhoop förespråkar positiv attityd, service samt hög energi. Rasta har jobbat i tjugo år i sporhandelsbranschen i både butik och leverantörsled och hans signum är positivism och hög energi vilket han gärna vill smitta av sig till omgivningen också. Hur hälsar man som personal i en butik, vilka frågor ställer man, hur inleder man ett samtal med kunden. Det och flera andra (till synes självklara) punkter tog Rasta upp och vi var flera som kände igen beteendet i butiken. Det gäller att jobba med enkla grejer men göra det på ett positivt sätt och med hög energi, säger Johan. "Högst energi vinner"

En liten förevisning av Skhoops produkter! Kjolen till tjejer är det man mest förknippar Skhoop med idag ... men framöver har vi flera nya produkter på ingående ... och då även till killar, berättar Rasta med ett litet leende!

Oscar var tveksam om en kjol med hål i botten verkligen värmer ... den värmer, erkänner Oscar :-)

 

 

# OLA

 

 

 


Skidlärarlinjen pulsar i snö

2009-11-23 21:02 | 7787 Visningar | 2 kommentarer

Efter dagens teoripass körde vi en omgång med löpning i den nyfallna snön ... intervall bland trappor, hyreshus, gräsmattor, högt gräs, buskar mm. Full fart upp och ned över kullar, bland bilar, genom höggräs ... undrar vad de som såg oss trodde? Lite konstigt såg det nog ut när vi kom där stojandes och halkandes utför sluttningarna ... men roligt var det och alla kämpade bra.Philip är en jäkel på trapplöpning ... kanske en nationalsport i Finland ... eller!?


Det går att undra om Julia är riktigt klok när hon springer genom snön och gräset ...!


Jossan tar i så hon blir alldeles blek ...!


Slalomlöpning bland plantagen ... tur att inte hyresvärden såg oss ...!

 

 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen på praktik

2009-11-19 22:33 | 7755 Visningar | Kommentera

Denna vecka praktiserar klassen hos olika sporthandlare för att få mer insikt i den delen av turistnäringen. Malin och Josefin är på Åre Mountainstore på Åre torg. Där har de satts på prov av Mats som har butiken ... det gäller att kunna ställa in alla sorters hyrbindningar ... och Mats övervakar processen som en hök.

 

Tobbe på på Åre Skidsport visar Calle & Kalle sitt allra heligaste ... nämligen sin verkstad! Tobbe är en rutinerad herre och har fixat många skidor i denna verkstad genom årens lopp. Från butiken och verkstan har Tobbe vakat över Åre torg i alla tider känns det som. 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen mot vintern

2009-11-15 13:14 | 6760 Visningar | Kommentera

Frostigt och kallt i backarna ... snart är snön här!

Ryktena går som alltid den här tiden på året ... liftarna öppnar nästa vecka, pistörerna har sagt att det är gott om snö på Skutan, kanonerna har gått dygnet runt, de har provkört liften i Duved, Ullådalen öppnar på natursnö, de har ställt ut railen ... vad är sant och vad är rykten?

Skidlärarlinjen är i alla fall ute på praktik denna vecka för att prova på några ytterligare dagar inom sporthandeln i Åre. En möjlighet att bredda sig inom turismnäringen och skapa fler öppningar till anställning. Kanske t.o.m en språngbräda för arbete året runt ... vem vet!?

 

 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen väntar på mer snö.

2009-11-12 21:06 | 6562 Visningar | 1 kommentar

Vintern håller på att ta ett stadigt grepp om Åredalen.

Bräckefallet är fruset ... nu behövs bara lite snö så går det att åka skidor på det.


Snökanonerna går för fullt i störloppsbacken för att förbereda för World Cup i Lucia. Dimman ligger över hela Åredalen och ser till att kylan håller sig runt -10 grader nere i dalen ... kallt och strävt ... Åreväder!

 

 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen studerar flitigt

2009-11-11 19:42 | 6491 Visningar | Kommentera

Rektor, Kicki Eriksson håller i ett teoripass i skidlärarlinjens klassrum.

 

# OLA
Skidlärarlinjen skidor, hjälmar, ryggskydd, stavar ...!

2009-11-09 20:49 | 6638 Visningar | 2 kommentarer

Jörgen Lindman från SCOTT kikade förbi vårt klassrum idag på morgon för att berätta om stavar, ryggskydd och hjälmar. Dessutom talade han en del om fjällvärldens affärsläge som sådant och hur han ser på merförsäljning i samband med butiksjobb. Det gäller att se till att kunden blir nöjd med helhetslösningar. Paketlösningar som hjälper kunden i sina köp så totalupplevelsen räddas är viktigt, säger Jörgen!

Det är lättare att förstå varför det finns både billiga och dyra skidglasögon när han berättat om hur linser tillverkas och att linsen är ca 50% av kostnaden i skidglasögat. Att stavar är viktiga för annat än bara hänga på i liftkön är vi överens om och även där inser vi att de hundringar extra man betalar för en stav visar sig i hållbarhet.

JörgenFrån den ena leverantören till den andra ... Interski AB säljer HEAD, Kjus, Shred, Slytech, Booster, Level och har sitt huvudkontor i Åre. Efter att kontoret hade stängt idag var hela klassen inbjudna dit för att få en specialgenomgång där Andreas Lindblom berättade om företaget i sig och vad en leverantör är.

Interskis show room i Åre där de visar sina produkter för återförsäljare (sportbutiker) som vill köpa.Oscar vill köpa nya skidor ...Kalle tänker satsa hårt i vinter ...
Kan man verkligen bli kär i ett par skidor grabbar?


# OLA

 

 Skidlärarlinjen bygger skidor

2009-11-07 18:44 | 6443 Visningar | Kommentera

Stefan och Patrik som är grundarna av Extrem i Åre visade Skidlärarlinjen hur det går till att bygga moderna skidor på fabriken i Åre. Det krävs en hel del erfarenhet för att kunna bygga skidor på en kommersiell nivå. Stefan och Patrik börja bygga brädor i Östersund i början på 80-talet så de har ett antal års erfarenhet bakom sig. Nu när Extrem gått in i företaget Skigutane bygger de, förutom brädor och alpina skidor, också Åsnes turskidor.

Bildspel från Extremfabriken i Åre.

 

 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen i Österrike

2009-11-02 13:19 | 6275 Visningar | 3 kommentarer

Soligt, kallsnö, hög höjd, trevligt sällskap, glada skidåkare, inga liftköer, vindstilla, skärande sväng, skidtest HEAD, roliga busschaffisar, nypistat, vacker utsikt, god mat, mysig atmosfär ... det summerar vårt läger i Österrike ... titta på bilder här!

(Klicka på figuren nere vid loggan PhotoPeach så ser du bildspelet på helskärm!)