Åre Skidlärarlinje


Skidlärarlinjen önskar GOD JUL!

2009-12-17 18:58 | 7464 Visningar | Kommentera

Vi har drygt 20 skiddagar i benen och har kört för fullt de senaste veckorna så nu väntar några dagars juluppehåll med vila av fötter och knän ... och kanske huvud!

Vintern har landat i Åre. Den här veckan har det ramlat ned ca 30 cm nysnö och i dag trillade kvicksilvret ned till -23. Snökanonerna sprutar ut kall och fin snö lagom till julhelgen och den ena backen efter den andra öppnar just nu. Julen ser lovande ut!

Duved var både vackert och ilsket idag. Uppe i backen sken solen och underlaget var magiskt fint med manchester hela dagen. Nere i dalen vid liftpåstigningen bet det ordentligt i kinderna efter ett helt åk i det kalla vädret.

Kallt väder, lunch i magen och många arbetsdagar ... inte konstigt man blir trött!


Solen tittar fram i den kalla vinterdimman ...

Per åker rakt in i solen ...


Alexander håller i lekar med klassen ...


Samling på toppen ...


Det är varmt och skönt inomhus ...Lelle, som är ansvarig för skidskolan i Duved, går igenom när klassen ska samlas efter juluppehållet ...


Nu har vi avverkat första halvan av utbildningen och vi har frusit in vintern ordentligt. Tiden går fort. Direkt efter jul är det dags för första praktikperioden i skidskola och sedan kliver vi inte ur pjäxorna förrän snön försvinner i maj och liftarna stänger ...

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

 

# OLA

 Skidlärarlinjen på World Cup 3

2009-12-13 21:08 | 7739 Visningar | Kommentera

Vi bönhördes ... det kom ingen nederbörd under natten ... och banan var i toppskick inför dagens slalom. Slalom innebär mycket spring fram och tillbaka för att se till att alla käppar sitter på plats och för att hålla ordning på underlaget. Spadar, skyfflar, borrar, skrapor, stegjärn mm var dagens utrustning.

Philip skrapar för fullt ...


Idag skulle det avgöras vem som var "herre i banan" ... Linnea och Jesper duellerar för att avgöra vem som ska ta med sig titeln hem. Linnea valde vapen och det blev "borr". Snabbast att dra vinner!

Jesper ser aningen nervös ut ...


Malin vilar sig i form ... en ovanlig syn i backen!


Glada tjejer med spadarna i högsta hugg ...


Efter tävlingen ska alla reklambanderoller snabbt ned ...

Kalle vilar sig på spaden ...


Klicka här för att se några åkbilder från helgens tävlingar i ÅRE.

 

 

# OLA

 

 


Svenska Skidlärarlinjen på World Cup 2

2009-12-12 18:16 | 7572 Visningar | Kommentera

Storslalom stod på programmet i dag och vi kan ha fått se Sveriges nästa stora stjärna på damsidan: Sara Hector 17 år. Läs mer om Sara.
För skidlärarlinjen innebar dagen sladdning av banan, skottning, måla blå linjer, hålla ordning på flaggor och käppar. Har man inte stått i stövelbranten förut under en tävlingdag är det svårt att förstå hur hård en bana är. Ryktena vill göra gällande att någon från skidlärarlinjen tappade fästet, båda skidorna löste ut och personen i fråga rutschade utför backen med skidorna liggandes kvar högt upp ... man ska inte alltid tro rykten! En spade ska visst också ha förvillat sig ut i tävlingsområdet precis när en åkare var på väg att lämna starten ... om spaden rymde från någon student på skidlärarlinjen vet vi inte ... hmmm! (titta noga på sportspegeln)

Helt plötsligt när vi stod i backen kom det två clementiner rullande, sedan kom det en dubbeljapp och till sist en dricka tätt följd av en yvig plaståse. Visserligen har jag förklarat att fallinjen i backen är den vägen en apelsin tar om man släpper den ... men att Tommy skulle testa det mitt under tävlingen var otippat. Jag är inte säker på att dubbeljappen följde fallinjen ... vi får göra om det försöket!

Tommy har samlat ihop sin matsäck ...Linus, Pär och Sakarias har alla påbörjat sina karriärer som konstnärer. De fick måla hela dagen i dag och första kursen bestod av att klara av att rita raka blå sträck på fri hand. Tydligen var expertkommentatorerna på TV sådär nöjda med resultatet ... vi får se om de får godkänt på första målarkursen.

Pär i sin målarutstyrsel ...


Linus, du målar väl inte vid sidan av strecket ...?


Sccchhh ... stör inte Sakarias ... han koncentrerar sig!


Att få loss käppar ur snön eller ta bort flaggor från käppar är inte alltid lätt (om man är svag). Johannes försöker slita upp käppen ur snön, ivrigt påhejad av sina kompisar. Linnea får till ett krystat leende inför fotografen (fast hon egentligen vill kasta något på honom) när hon försöker ta loss flaggan.Många bra åk idag men tyvärr slutade inte allas dag på topp ...


 

Fortsättning följer ...

 

 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen på World Cup 1

2009-12-11 16:35 | 6765 Visningar | Kommentera

Världens bästa skidåkare har kommit till Åre ... i helgen tävlar tjejerna i storslalom och slalom och skidlärarlinjen är på plats. Arbetet med att ställa iordning arenan har tagit veckor och nu är bara slutklämmen kvar. För en gångs skull önskar man faktiskt att det inte ska komma någon snö ... i alla fall inte inom två dagar :-) Tävlingsområdet ser bra ut och hela skidlärarlinjen visas runt på området och lär sig sina uppgifter inför tävlingsdagarna i helgen.

Sara informerar om starten ...


Grabbarna som bestämmer ...


Nät är ett självklart inslag under tävlingen ...


I år har Åre kombinerat öppningshelgen med skidtävlingar och skidtester ...


Johannes & Oscar lyssnar ivrigt ...

 

Fortsättning följer ...

 

 

# OLA

 

 

 

 


Skidlärarlinjen i Sälen

2009-12-08 18:15 | 7020 Visningar | 1 kommentar

Åtta dagar med skidtester och skidkurser i Sälen. Alla studenter har praktiserat på skidtester tillsammans med olika skidleverantörer vilket innebär jobb att ställa in bildningar, rekommendera skidor, testa skidor och ett allmänt värdskap såsom representatnt för ett skidmärke. Först två dagar i Tandådalen och sedan två dagar i Lindvallen. Massor av folk och mycket att göra båda testhelgerna.

Mellan testhelgerna hann vi åka skidor och träna i både Lindvallen och Tandådalen. Var det mycket folk på helgerna så var det precis tvärtom på vardagarna ... helt lugnt! Däremot var det mängder av snökanoner som gick gör fullt under veckodagarna för att fylla på det ganska bristfälliga snölagret. Frågan är vad som är värst att ha i backen ... massor av folk eller massor av högljudda snökanoner :-)

Under dagarna i Sälen hann vi också med att få en föreläsning om glasögon av Oakley, se en älgfamilj som övernattade ett par meter utanför vårt köksfönster, gratulera Kalle som fyllde 27 år, Lyssna på musik på HC samt allmänt bara umgås.

Ta en titt på bildspelet så ser ni hur vi hade det i Sälen ... BILDSPEL

 

# OLA