Åre Skidlärarlinje


Åre Sport och Skidlärarutbildning i nya lokaler i Åre

2010-02-27 16:41 | 5326 Visningar | Kommentera

Under de senaste åren har vi pratat om att flytta våra teorilokaler till nya lokaler i Åre och med största sannolikhet kommer vi att hamna i dessa lokaler mer och mer i framtiden med vår utbildning och det är spännande. Dessutom döper vi officiellt om vår utbildning till Åre Sport & Skidlärarutbildning delvis på grund av att vi riktar in oss på att utbilda våra studenter till att jobba inom sporthandelsbranschen också.

Huset tillhörde "Åre Fjällkuranstalt", som på sin tid hade över 120 anställda. Hit kom patienter med astmaproblem, bla barn som bodde här och gick i skolan på Åre Skola. Just det här huset innehöll matsalar och gymnastiksal/biosalong. Självklart hade läkarna en egen matsal med vita dukar. Under en period bodde föreståndarinnan i en lägenhet längst upp i huset, i dagens kök.
Gymnastiksalen/biosalongen har i dag ett K-märkt tak med fina målningar.

I dag präglas huset av utbildning. Här har Campus Åre sin verksamhet med Åre Sport & Skidlärarutbildning, Event och mötesproducent och Outdoor and adventure management. Dessutom bedriver Mittuniversitetet i Östersund en utbildning inom affärs- och produktutveckling här och oavsett vad du studerar har du tillgång till ett Lärcentrum i huset som tillhandahåller telebildstudio, konferensrum, datorer, kopiatorer, internet, föreläsningar mm. I huset studerar över etthundra studenter på eftergymnasial nivå. 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen fryser

2010-02-25 20:17 | 5287 Visningar | Kommentera

Maken till kall vinter får man leta efter ... visserligen blir minnet sämre med åren ... men jag tror aldrig jag har varit med om så många kalla dagar under en vintersäsong. Det är en riktig prövning årets klass sätts på när de ska praktisera i denna kyla. Förhoppnigsvis blir de tuffa och tåliga i slutänden!


# OLA

 

 


Skidlärarlinjen på facebook

2010-02-21 18:29 | 4500 Visningar | Kommentera

Nu har vi ramlat in med utbildningen på facebook ... besök oss och bli medlem på vår egen sida: Åre Sport & Skidlärarutbildning.

 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen i bild

2010-02-19 16:26 | 4373 Visningar | Kommentera

Utbildningen i bild ...

 

 

# OLA

 

 


Skidlärarlinjen i full gång

2010-02-14 14:28 | 4641 Visningar | Kommentera

De senaste dagarna har varit fulla av olika aktiviteter. Vi har åkt skidor med hotell/restaurangskolan, vi har tränat storslalom, vi har tränat puckel, vi har åkt off pist, vi har instruerats av Lelle från Åre skidskola mm.

Det börjar bli en ansvarsfull och moraliskt rätt skolad grupp som förstår hur viktigt det är att följa alla regler i skidbacken ... hmmm!


Puckelträning ...


Lekar med hotell/restaurangskolan i Åre ...


Alla svängar i lössnön går inte bra ...Fler bilder om du klickar på bildspelet nedan ...

 

# OLA