Åre Skidlärarlinje


Smekmånad ...

2010-09-25 19:04 | 6317 Visningar | Kommentera

Nu har vi kört ca en månad av utbildningsåret och saker och ting har börjat hamna i en vardagsslunk. Vi pluggar teori, tittar på skidåkning, tränar fysträning, läser om muskler, räknar företagsekonomi, lyssnar på sporthandlare och förbereder oss för första snölägret. Innan första skidåkningen hinner vi klämma in några teoriprov och första praktiktillfället på en arbetsplats. Under Åre höstmarknad nästa vecka ska hela klassen praktisera med försäljning i olika former på företag i Åre.

Klassen formas som en enhet tillsammans och går sakta men säkert genom alla de faser som en normal grupp gör när de ska trimmas ihop. Den första tiden med smekmånadsfasen, då alla skrattar och bara visar sina positiva sidor, börjar så sakteliga att övergå i en annan fas ... mer om det i framtida blogginlägg!

Martin och Heidi i klassrummet ...

 

# OLA

 


Fysträning i kajak

2010-09-22 14:44 | 5960 Visningar | Kommentera

Jonas tog ut halva klassen för ren fysträning i kajakerna. Borde vara några med lite stela magar och ryggar imorgon. Oerhört bra fysträning för bålen att paddla kajak. Nyttigt för vinterns skidåkning.

Jonas drar på! Huvudet är helt stilla och resten av överkroppen rör sig ... motvridning i kajak!

 

Samling för instruktion ...

 

Håll balansen ...

 

# OLA

 Sportswear with a touch of fashion

2010-09-21 19:00 | 5396 Visningar | Kommentera

Johan "Rasta" Forsgren från företaget Skhoop i Åre pratade om försäljning med klassen och gav sin bild på hur man kan agera som säljare i sportbutik. Sälja med "hög energi" är Johans paroll - hösgt energi vinner. Prata med människor, vara aktiv, heja, se till att kunder känner sig hemma är termer som används när Johan berättar om försäljning.

Skhoop är ett klädföretag med huvudsäte i Åre och det har funnits sedan 1999. I huvudsak har de vinterkonfektion för kvinnor. Märket blev känt för sin täckkjol som flitigt används i Åre. Nu har de fler strängar på sin lyra och strumpor samt mössor är några av de stora produkterna.
Johan förevisar de färggranna strumporna ...

 

Många tjejer är nyfikna på täckkjolen ...

 

# OLA


Sälja Friluftsliv

2010-09-18 09:40 | 5435 Visningar | Kommentera

Friluftsliv blir mer och mer en livsstil som sakta men säkert också hamnar på hyllorna i sportbutikerna som en försäljningsvara. Specialiserade friluftsbutiker, friluftstidningar och friluftskläder påminner oss hela tiden om detta. Vi ägnade en hel dag åt att prova forspaddlig, sätta upp tält, orientera efter gps och tända spritkök för att bättre förstå dessa produkter.

Se bildspel från forspaddlingen här!

 

 

 

# OLA

 


Skistar på besök

2010-09-09 22:47 | 5752 Visningar | Kommentera

År 2000 kom han till Åre från Småland för att studera på Åre Sport och Skidlärarutbildning i dag är han ansvarig för stora delar av skidskoleverksamheten i Åre. Jonas Fagergren hälsade på och berättade om Skistars historia, organisation, affärsidé och framtida planer.

Jonas förbereder sig vid datorn ...Spända av förväntan, vad ska han prata om ...

 

# OLA

 

 


Lunchträning

2010-09-07 12:19 | 5668 Visningar | Kommentera

Sommarväder i Åre, då gäller det att passa på. Vi stack ut på lunchen och tog ett träningspass med klassen. Uppvärming, koordination och cirkelträning stod på programmet. Alla armar och ben var inte på plats i början, men med lite övning blev det bra ...! Dusch, lunch, vatten och lite vila så kör vi lektion i klassrummet igen.

Samarbete och koordination ...En av stationerna bestod av att snabbt ta sig runt, över, igenom och nedför en lekställning. Heidi kastar sig utför rutschbanan!

 

Salomlöpning på skrå i en grässluttning visar om man har ordning på balansen ... Patric verkar njuta av turen!# OLA

 

 


Golds gym i Åre

2010-09-05 08:34 | 5326 Visningar | Kommentera

Tillsammans med Golds gym i Åre kommer årets utbildning att få chansen att utbilda sig till träningscoacher inom Golds egna utbildningskoncept. Det innebär att man får vetskap om anatomi, träningslära, coachning mm och ska så småningom leda till att studenterna kan vara servicepersoner på gymmet. I samarbetet med Golds är också tanken att studenterna ska praktisera vissa timmar på gymmet för att lära sig hur service, försäljning och kundbemötande fungerar där. Ett spännande samarbete som är i sin linda och som vi hoppas mycket på. Förhoppningarna är att ge studenterna fler arbetsmöjligheter efter avslutad utbildning samt skapa en ännu bättre bas för att kunna jobba med skidläreri och inom sporthandel.

Andreas som är ansvarig på Golds i Åre visar runt i gymmet ...


Kent Ove, delägare i Golds gym, informerar klassen om vikten av att röra på sig ...

 

 

# OLA

 

 


Åreskutan

2010-09-02 22:07 | 5249 Visningar | Kommentera

- 0,1 pekade termometern på för Åreskutans topp, på med långkalsonger, mössor, handskar och extratröjor. Kabinbanan upp, dra upp dragkedjen på jacken, ned med mössan och styr stegen upp mot toppen på Åreskutan. Nedisningen var tydlig. Redan nere vid kabinbanans dalstation såg vi att det var is på kabinens tak och ovanför kabinbanans bergstation hade stenar och stolpar fått ett lager med is och snö på sig. Vill påminna om att det är 2:a september i dag!

Sista stegen innan vi når toppen. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun och inte halka på stenarna.


Hela gänget på toppen av Åreskutan.


Isen har fått ett ordentligt tag om stolparna.


Mattias och Carl på Konjakstenen som enligt sägen fått sitt namn efter det faktum att här vilade vandrare förr i tiden och fick sig en stärkande konjak.


Damstörtloppets starthus ligger vacket med fantastisk utsikt över Åredalen

 

# OLA

 

 


Janne berättar om Intersport

2010-09-02 16:44 | 4810 Visningar | Kommentera

Janne Hellgren från Intersport Åre träffar klassen och introducerar begreppet sporthandel för klassen. De studenter som sitter i klassrummet har livet framför sig och de är i samma sits om Janne var för många år sedan när han kom till Åre med ett brinnande skidintresse. För den som är vaken finns stora möjligheter att hitta spännande saker att göra under det kommande året. Vem vet, kanske någon vandrar samma väg som Janne gjort och blir både skidskolechef och butikschef så småningom.Janne lyssnar ivrigt på vad studenterna har att säga.

 

# OLA

 

 

 


Vi är igång ...

2010-09-01 17:35 | 4626 Visningar | 1 kommentar

Alla är på plats och vi har kört igång årets utbildning. Nu blandas dialekter från Luleå i norr till Skåne i söder, det är en härlig mix! Ska bli spännande att se hur gruppen formar sig veckorna som kommer. Det brukar funka bra och förutsättningarna verkar goda även i år.Jonas Brunnemyr som kommer att undervisa i träningslära och ledarskap har en genomgång där alla får rita och skriva och på så sätt presentera sig själva. Ida Andersson beskriver sig själv och vad hon har för framtidsplaner.

 

# OLA