Åre Skidlärarlinje


Höstterminen i bilder ...

2010-12-28 00:25 | 4936 Visningar | Kommentera

Halva årets utbildning är till ända och det sammanfattar vi i bild ... klicka här!

 

# OLA


GOD JUL ...

2010-12-17 18:16 | 5242 Visningar | 1 kommentar

... och GOTT NYTT ÅR!


Vinterns skyddsutrustning

2010-12-15 18:44 | 5301 Visningar | 1 kommentar

Årets leverans av skyddsutrustning har kommit. Den troligtvis mest viktiga detaljen i det långsiktiga säkerhetstänkandet på en skidort med många människor. Se till att alltid ha utrustningen tillgänglig och redo för användning. Största risken för skada föreligger vid närkontakt med andra skidåkare. Precis som med skidhjälmen så måste utrustningen kasseras när den utsatts för större påverkan. Enligt statistiken är det efter sista åket i backen som utrustningen mest används ... sällan före eller under skidåkningen!

Åre Hälsocentral är Skidlärarlinjens viktigaste sponsor av skyddsutrustning ...


Mats Agnvall, läkare Åre Hälsocentral, informerar studenterna vad som kan hända om inte skyddsutrustningen används regelbundet och på ett klokt sätt ...

 

# OLA

 

 


.... mer storslalom

2010-12-14 21:16 | 5277 Visningar | 1 kommentar

Dagens storslalom inramades av nysnö och lite dimma.

Patrik öser på i branten ...Magiskt i Duved ...

2010-12-13 15:44 | 5210 Visningar | Kommentera

Sol, kallgrader, vit snö, nypistat, blå himmel ... alla ingredienser för att få till en lyckad dag i skidbacken. Storslalomträning i Mullfjällsbacken i Duved i dag. Första svängarna mellan käppar ... lite stökigt och slagigt ... krävs att man biter ihop för att få till svängarna ... nyttigt!

- Oj, var inte skidorna slipade, attans! Här gäller det att ha vassa kanter och ordning på belaget annars går det mest på tvären. Tror några förbannade den bristande skidvården idag ... blir säkert bättring till morgondagen då vi fortsätter åkningen mellan käpparna. Allt kan man ju naturligtvis inte skylla på materialet ... men ganska mycket ;-)

Martin redo för start ...


Markus delar med sig av taktiska tips i liften på väg mot start ...

 

Rebecka ger järnet i banan ...

 

# OLA

 

 


Får hjälp i backen ...

2010-12-10 16:19 | 4909 Visningar | Kommentera

Nu börjar vi närma oss skidskoleverksamhet med praktik i verkligheten. Fokus ska flyttas från den egna skidåkningen till andras skidåkning. En skidlärare måste ju sätta sina gäster i första hand. Det gäller att förstå hur andra skidåkare tänker och vad andra har för mål med sin skidåkning ... och uppfylla andras drömmar!

Jag som skidlärare måste kunna uppleva skidåkningen genom andras utövande och inse att andras glädje är min glädje. Hjälpa människor och hitta känslan för åkningen och upplevelsen. Vad händer i mötet mellan skidlärare och gäst i skidskolan?

Markus får hjälp av Rasmus att ta sig ned för den gröna pisten ...

 

# OLA

 


 


Träning i backen

2010-12-09 17:04 | 4908 Visningar | Kommentera

Vi träffade två herrar i Duved i dag som har många års erfarenhet av svensk skidåkning, turism och sporthandel ...

Roine Lang berättar vad han sysslar med inom Skistar. Mycket blev det, men summeringen är väl att han är som potatisen, dvs går bra till allt. Roine är en levande legend inom svensk vintersport vad gäller tävlingsverksamhet och sporthandel. Skidkåkare, förbundskapten, tränare, sporthandlare, mekaniker ... listan går att göra lång.

Roine är Roine ...Janne Hellgren som har jobbat som skidlärare på alla nivåer i Sverige under många år samt jobbat med sporthandel på flera olika sätt var i backen med Intersport Åre och testade skidor. Janne sitter dessutom med i vår utbildnings ledningsgrupp och har bra insikt i vår verksamhet.

Janne är sprudlande glad i liften ...


Analys av skidteknik och problemlösning var en av dagens programpunkter. Linnea och Alex jobbar ihop och diskuterar hur plogsväng går till.


Två koncentrerade grabbar resonerar om skidteknik ...

 

# OLA

 

 


Sälen

2010-12-05 16:02 | 5103 Visningar | Kommentera

Sporthandelspraktik och skidkurs i sälen åtta dagar. Strålande förhållanden bjöds i Sälen med många kallgrader och fantastiska backar. Två dagars skidtest i Lindvallen följt av fyra dagars skidkurs som avslutades med ytterligare två dagars skidtest.

Mathias och Kicki på väg till Tandådalens skidtest ...


Henrik jonglerar världsvant med skruvmejseln i Rossignols tält ...Morgonsamling i Lindvallen ...


Lillis spanar in killar ...

Det ska ätas också ...

Teorisamling på kvällen ...

 

# OLA