Åre Skidlärarlinje


Skidteknik är enkelt ...

2011-01-30 22:07 | 4288 Visningar | Kommentera

Teoretiska skidtekniska resonemang är egentligen inte speciellt svåra. Det gäller bara att ha koll på några basfunktioner för att sedan sätta ihop dessa i olika situationer så de bildar sväng. Hur de sedan sätts ihop beror bara på miljoner olika yttre omständigheter. Hur svårt kan det vara med skidåkning? Tänk strukturerat och logiskt så löser sig allt i en svinblink. Det bästa med teori är att det alltid stämmer i praktiken.

 

# OLA

 


Dansk sväng ...

2011-01-29 21:09 | 4259 Visningar | Kommentera

Nu har vi lärt Danmark att åka skidor ... eller åtminstone ett hundra danska skolelever. Fem dagars skidåkning i Edsåsdalen. De svischar fram som värsta skidåkarna i backarna efter tiden i Edsåsdalen. Inga brutna ben, inga krockar och inga sura miner. Nu vill vi ha snö i Danmark nästa år så de kan fortsätta sin skidkarriär och låta den danska svängen växa sig stor i vårt sydvästra grannland ... heja Danmark!

Clara ...


Dorthe ...

 

 

 

Snökrig ...

 

 

 

 

 

Svensk - Dansk lek ...


Avskedskram ...


Diplomutdelning ...

 

 

# OLA


Käpprätt åt h-vete ...

2011-01-27 13:45 | 4352 Visningar | Kommentera

Det sägs att bollen är väldens roligaste leksak. Men frågan är om inte käppen också kvalar in som en rolig leksak ... åtminstone om man är skidåkare! På hur många sätt kan man leka med en käpp i backen?

 

# OLA

 


Puckel ...

2011-01-13 16:36 | 4759 Visningar | Kommentera

 Full fart bland knölarna ...!

 

 

# OLA


Vad händer?

2011-01-11 18:56 | 4635 Visningar | 2 kommentarer

Rebecka och stavarna, vad är det? Varför har hon inte stavarna i händerna? Är stavarna ett sorts hinder, staket, spärr ... nä, konstigt är det! Hon ser rädd ut men det kan hon väl inte vara. Det är ju trots allt i barnbacken. Åker hon rakt på stavarna måntro ...

 

Två ensamma själar i ett stort rum! Ser knepigt ut, var är alla andra? Undrar om de har någon sorts straffkommendering! Pratar de med varandra eller vill de inte. Varför sitter de inte vid samma bord, något mystiskt pågår. De kanske ska städa rummet?Varför är han med på bild, undrar vem det är. Han brukar inte vara med på bild. Är han så där liten och vad tänker han göra? Det ser ut som det händer något på bilden som man inte ser ... vad är det man inte ser?

 

Hmmmmm ....!

 

# OLA

 

 


Hälsningar från Björnlandet ...

2011-01-10 22:50 | 4580 Visningar | Kommentera

Stora hälsningar från hela björnfamiljen! Mamma Björn, Pappa Björn och den lilla Nallen. Barnen i oss kom fram när vi åkte igenom Björnlandet och tittade på alla attraktioner som bjöds på.

 

Toppen på Åreskutan var svår att se i dag ... mycket dimma ... det blev bara ett åk upp med Kabinen. I Kabinen träffade vi två Åresöner som var ute och luftade vingarna: Bobbo Nordensköld och Yngve Larsson. Bobbo som till vardags driver restaurang Hyddan och Yngve som under många år drivit Åre Skidsport på torget i Åre. Nu för tiden åker Yngve skidor på heltid.

 

# OLA