Åre Skidlärarlinje


Topptur

2011-04-15 22:27 | 5069 Visningar | Kommentera

Två fantastiska dagar med topptursutrustning. I går upp på Getryggen och idag upp på Storsnasen. Dessutom två dagar med olika karaktär i vädret där gårdagen bjöd på riktigt broschyrväder med vit snö, blå himmel och helt vindstilla. Dagens tur upp på Storsnasen var lite mer äventyrlig med tuffare vindar och lite sämre sikt.

Se fler bilder HÄR

Lunch vid Getryggen ...

 

# OLA


Sista dagen i backarna

2011-04-13 22:50 | 5089 Visningar | Kommentera

Det började i oktober i Kaprun Österrike och slutade i dag!
Vi har hunnit med åtskilliga dagar på snö tillsammans i Åre liftsystem. Tiden går fort när man har roligt. Vi har dock ett par skiddagar kvar tillsammans. Imorgon åker vi mot Storulvån för två dagars toppturande. Sista skiddagen i Åres liftsystem tillbringade vi i Parken och utanför de preparerade backarna.Kicki Sanfridsson har hjälpt oss med pedagogik några dagar den senaste veckan och samlingen med henne var den sista med det här gänget i Åres värmestugor.

 

# OLA

 


Reine Barkered

2011-04-12 21:30 | 5006 Visningar | Kommentera

Nu är det snart tio år sedan Duvedsgrabben Reine Barkered gick Åre Sport och Skidlärarutbildning. Vi träffas med jämna mellanrum när Reine har vägarna förbi Åredalen för att åka skidor, hälsa på föräldrar och ibland jobba lite. Under flera år varvade Reine skidåkandet med jobb på ICA Åre och han blev ett välkänt ansikte i det som då kallades "Glada hörnan", där man hämtade ut systemsbolagets varor :-)

Reine, hur många år har du åkt skidor på heltid?

- Jag har åkt skidor på heltid i 3 år nu.

Hur har vintern varit resultatmässigt?
- Det har varit upp och ned, har haft en 2a en 3a och två 4or, väldigt nöjd med det men tyvärr skrotade jag bort två eventuella vinnaråk men på det hela så är jag nöjd.

Reine på toppen av Grofjället när vi är ute på turåkning vintern 01/02Hur ser en vanlig vinter ut? Är det mest fokus på tävlingar eller på film/fotouppdrag?
- Min fokus ligger på tävlingar, det är 6 st stora under ett år och varje tävling har ca 10 väderdagar plus resedagar så det tar mycket tid, emellan det så försöker jag klämma in fotning och när det finns möjlighet film.

Du är snart 30 år, hur länge fortsätter du att åka skidor på den nivå du är på nu?
- Målet är att iaf hålla på lika länge som kaj och sverre så jag har goda 10 år på mig :)

Åre är väl fortfarande hem?
- Japp, Åredalen är fortfarande hem. Kom hem till Åre efter finalen i Verbier den 23:e mars efter att bara haft 13 dagar hemma under säsongen vilket jag tycker är för lite, det är i Åre man blir bra på att åka, och det är hemma!

I liftkön med en klasskompis för tio år sedan ...En tonåring i eget grävt hopp bland Hummelns pucklar ...


Reine i Vinkelrännorna för några år sedan i samband med en filminspelning för TV Åre ...


Vi håller tummarna att Reine får hålla på åtminstone tio år till i backarna och att tävlingarna går bra framöver för Duvedsgrabben som blivit en internationellt etablerad skidåkare på proffsnivå.

 

 

# OLA

 

 


Besök hos Totalskidskolan

2011-04-11 21:09 | 4751 Visningar | Kommentera

Anders Ohlsson stolpar in och slänger sig upp på disken i Totalskidskolans hus. Huset där Totalskidskolan har sin verksamhet är en blandning av reception, verkstad, bokning, omklädningsrum och teorilokal. Det hänger prylar högt och lågt, finns nog inte ett utrymme som inte har utnyttjats till något smart. Sedan 1987 har Anders och Totalskidskolan haft sin verksamhet i Rödkullen. I början ett område dit det knappt fanns en väg och ännu mindre några bekvämligheter. I dag är Rödkullen en av de mest självklara mötesplatser för skidåkare i Åre.

I vimlet hos Totalskidskolan märker man ganska raskt att där finns ytterligare en viktig komponent (förutom alla prylar) och det är stämningen. Faktum är att Totalskidskolan är den skidskola i Sverige som har sin personal jobbandes kvar längst och det är troligtvis tack vare den fantastiska stäming som råder där. Det är högt i tak, många skämtar, alla är sysselsatta, alla får vara med och bestämma (om inte Anders redan bestämt). Det är ett gott gäng! Ta chansen och titta in hos Totalskidskolan.

Anders sitter på disken och Bobbo tar sin kaffekopp och går ...


Alla lyssnar ...


Anders visar en Biski ...


Anders gestikulerar ivrigt när han kommer igång och berättar om Totalskidskolan ...

 

# OLA

 


Återträff Svenska Skidlärarlinjen

2011-04-06 16:20 | 4980 Visningar | Kommentera

I år genomför vi utbildningens första och största återträff med alla studenter som någon gång gått utbildningen. Skidlärarlinjen, även känd som Puski eller Åre sport och skidlärarutbildning, som den heter idag, grundades 1988.

Varje år har ett nytt gäng genomfört det minnesvärda utbildningsåret och nu är det äntligen dags för en gemensam helg för oss alla forna skidlärarstudenter! Självklart står skidåkning, umgänge, mat och dryck på schemat.
 
Det är under lördagen 30/4 som vi kommer ha gemensamma aktiviteter. Dagen kommer att börja med egen skidåkning tillsammans med gamla eller nya vänner för att därefter åka skutskjutet och tävla mellan varandra.

Efter skutskjutet blir det afterski på Tott där det blir liveband, pjäxdans, dryck och trevligt sällskap. I kuvertpriset som vi betalar ingår möjlighet till att komma åt och använda spaavdelningen på Tott för att det dessutom ska bli enklare att duscha och byta om på Tott inför middagen. Kvällen fortsätter som sagt sen med middag i form av någon slags buffé, efter middagen är det party all night long!

Priser och anmälning. Titta in på vår sida på facebook ...

Klassen 2002/03


 

# OLAFin vårdag på Åreskutan

2011-04-05 19:31 | 5015 Visningar | Kommentera

En extra vattenflaska i ryggsäcken, skidorna på säcken, knäpp upp jackan, ta av hjälmen ... promenaden mot Åreskutans topp kan börja. Fantastisk dag med temperaturer nära noll, klarblå himmel och i princip vindstilla.


På väg upp mot toppenNjuter av utsikten på toppen av SkutanSom sig bör vänder vi oss om efter ett fint åk och betraktar berget vi just åkt

 

Martin gömmer sig i vårsnön

 

Henrik i Östra Ravin

 

Vad gör man inte när det tränger på

 

# OLA

 

 


Alpina SM Åre 2011

2011-04-03 17:13 | 4833 Visningar | Kommentera

Klicka här och se mer av Alpina SM i Åre 2011 ...

 

# OLA

 

 


Storslalom herrar

2011-04-02 15:26 | 4830 Visningar | Kommentera

Sommartemperatur i Åre med varma vindar = mjuk backe = inte bra för storslalom :-) Fram med saltet och vräk på. Saltet binder den mjuka snön och skapar en hård kaka att åka på. 139 startande i första åket, knappt hälften tog sig till andra åket, hårda bud i Mellerud!

Hinkvis med salt ska ut i banan ...Linnea har hittat världens största hängmatta ...Tim Lindgren från Umeå svensk mästare i storslalom, grattis ...

 

# OLA

 


Jessica Lindell Vikarby svensk mästare ...

2011-04-01 16:46 | 4382 Visningar | Kommentera

Hela gänget möstrade på i dag igen till SM-tävlingarna. Solen sken och alla var glada, storslalom för damer.

Redo för action på start ...


Trängsel i backen ... skidåkning är en social sport!
Jessica Lindell Vikarby svensk mästare i storslalom ...

 

# OLA