Åre Skidlärarlinje


Skidlärarutbildning ÅRE

2011-05-29 10:03 | 5600 Visningar | Kommentera

Skidlärarutbildning i ÅRE som ger stora chanser till jobb som både skidlärare och inom sporthandel. Ett års utbildning med över 100 dagar på skidor på Åreskutan. Du får åka mycket skidor, träffa många människor, utbilda dig och se hur Åre fungerar under ett utbildningsår.

Leder till en yrkeshögskoleexamen som internationell skidlärare på IVSI-nivå (= internationella skidinstruktörsförbundet) med specialkompetens inom sporthandel och försäljning med inriktning mot vinteridrott. När du gått utbildningen kan du söka jobb som alpin skidlärare i både Sverige och utomlands samt inom sporthandel där du kan jobba med försäljning av sportprodukter.

Vi tar fortfarande emot ansökningar i och med att vi väntar på att de som nu går gymnasiet ska kunna gå ut skolan och ändå söka vår utbildning.

Läs mer på: www.skidlararlinjen.se

Frågor: Ring eller maila Ola Rockberg, 070-5456188, ola@skidlararlinjen.se


Jonathan gick vår utbildning 2009 och har jobbat som skidlärare både i Åre och Kanada.
Se Jonathans blogg här .... eller hälsa på honom på facebook.# OLA

 

 Alla på plats ...

2011-05-27 17:09 | 5518 Visningar | Kommentera

Alla på plats i klassrummet ... nej, va, en stol tom, klockan är nio, nu kör vi igång i alla fall! Alla i klassen redovisar olika projekt de jobbat med under ett antal veckor. Det är både skriftlig och muntlig redovisning.

Christoffer Göthe berättar om skador vid alpin skidåkning ...


Lillis förklarar hur man lindar en stukad fot ...


Lite senare är alla på plats ... vad är klockan?

 

# OLA


Bli skidlärare i Åre

2011-05-23 07:49 | 5646 Visningar | Kommentera

Vi tar fortfarande emot ansökningar till nästa års utbildning. Passa på att ansöka!

Om du är utemänniska, gillar att träffa folk och tycker om att åka skidor är utbildningen något för dig. Studenterna åker skidor fem dagar i veckan hela vintern i Åres alla backar. Förutom alpin skidåkning provar vi också snowboard, telemark, längdåkning och turåkning.

Mer än hundra skiddagar, flera veckors LIA (lärande i arbete) i skidskola och sporthandel, glaciärskidåkning utomlands, offpistskidåkning på Åreskutan, studiebesök skidfabrik, och World Cup i Åre samt en mängd olika skid- och turistevent. Det är några av de saker som du får uppleva under grundutbildningen på Åre Sport & Skidlärarutbildning.

Leder till en yrkeshögskoleexamen som internationell skidlärare på IVSI-nivå (= internationella skidinstruktörsförbundet) med specialkompetens inom sporthandel och försäljning med inriktning mot vinteridrott. När du gått utbildningen kan du söka jobb som alpin skidlärare i både Sverige och utomlands samt inom sporthandel där du kan jobba med försäljning av sportprodukter.

Om det är svårt att ordna ett skidintyg den här tiden på året så skicka med en film på DVD så vi ser hur du åker skidor.

Frågor: Ring eller maila Ola Rockberg 070-5456188, ola@skidlararlinjen.se

www.skidlararlinjen.se


 

# OLA


Från snö till vatten ...

2011-05-20 19:05 | 5243 Visningar | Kommentera

Snön har smält och runnit ned i fjällsjöarna och vi följer med det rinnande vattnet. Vad gör man i Årefjällen under sommaren? Hur fungerar ledarskap i samband med forsrännning? Hur reagerar jag under den sortens ledarskap? Hur fungerar jag som nybörjare (rädd) i en grupp? Bra frågor att reflektera på som blivande skidlärare!

JoPe förbereder båtarna för färden mot Tångböleströmmarna. I bakgrunden synd Storsnasen där vi var med skidorna på för bara några veckor sedan.Jonas kör en säkerhetsgenomgång ...Tjejligan förbereder sig mentalt ...På väg, nu finns ingen återvändo!En välförtjänt fikapaus med äkta kokkaffe ...Alla blöta men nöjda och glada efter äventyret ...

 

 

# OLA

 

 


När han inte åker skidor ...

2011-05-17 23:45 | 5191 Visningar | 1 kommentar

När Mathias inte jobbar som lärare på Åre sport och skidlärarutbildning ser han ut så här. Leksakerna är betydligt dyrare och större men glasögonen är desamma. Här poserar han stolt framför dagens lekutrustning.


Här är det bara sväng åt ett håll som gäller, vänster idag!


Stenarna ska placeras snyggt, kliv inte i sanden!


Så här stor traktor hade aldrig jag i min sandlåda. Mathias har sandlådan i traktorn istället!

 

# OLA

 


Pluggar i solen ...

2011-05-12 07:10 | 5428 Visningar | Kommentera

Sitter på gräsmattan vid Skistars kontor och pluggar ...

 

 

# OLA

 


Campusåre - Nya lokaler

2011-05-11 13:28 | 5048 Visningar | Kommentera

Nästa läsår räknar vi med nya lokaler till utbildningen. Här slås ut väggar, tas bort toaletter, flyttas dörrar och görs iordning för att anpassas till undervisningslokaler. Just nu är det lite oordning men vi är förväntansfulla och tror på bra lokaler när allt är färdigt!

# OLA


Våren - kontrasternas årstid i Åre!

2011-05-10 20:15 | 4920 Visningar | Kommentera

Nu går det snabbt, 23 grader varmt i Åre by samtidigt som det går att åka skidor på Åreskutan. Våren - kontrasternas årstid i Åre! Studenterna förbereder sig för projektredovisningar och teoretiska tentor. Det gäller att jobba undan.
När värmen kommer åker långärmade tröjor av då syns den tydliga vintersolbrännan i ansiktet i förhållande till resten av den vinterbleka kroppen. Våren - kontrasternas årstid i Åre!
På väggen utanför klassrummet hänger ett par gamla barnskidor som en tidigare student skänkt till utbildningen. I det sommarvarma klassrummet sitter studenterna och pluggar. Våren - kontrasternas årstid i Åre!Rektor Kicki äter lunch i det gröna gräset samtidigt som campusåres nytjärade skidor torkar. Våren - kontrasternas årstid i Åre!
# OLA


Gillar du ÅRE ?

2011-05-03 08:18 | 4950 Visningar | Kommentera

Om du gillar Åre och vill spendera ett år här för att åka skidor och kombinera det med annat kommer det att finnas fler möjligheter i höst förutom att studera på Åre Sport och Skidlärarutbildning. I höst startar två nya utbildningar som går parallellet med vår utbildning i centrala Åre och som också är ettåriga. De heter Restaurant Manager och Conference Manager. Är du intresserad av conferende eller rerstaurant och vill kombinera utbildning med skidåkning och allt annat Åre har att erbjuda så sök någon av dessa utbildningar.

 

 

# OLA

 


Återträff

2011-05-01 17:22 | 4987 Visningar | Kommentera

Skidåkning, fika, lunch, Skutskjut, afterski, spa, bastu, prisutdelning, middag, nattklubb ... en heldag med skidlärarstudenter från 1988-2011. Återträff med Skidlärarlinjen. Mycket skratt och många gamla berättelser genomsyrade dagen. Otroligt trevligt!

Se fler bilder HÄR

 

# OLA