Åre Skidlärarlinje


Nya studenter

2011-06-27 18:04 | 4069 Visningar | Kommentera

Nu har vi plockat ut 24 nya studenter som ska börja utbildningen i höst. Grattis till alla som kom med första omgången!

Nu börjar jobbet med att kontrollera att alla vill behålla sina utbildningsplatser. Eftersom det står ett antal ivriga personer på reservlistan vill vi så snart som möjligt göra klart med de som definitivt vill påbörja utbildningen i augusti. Vi hoppas att alla blivande studenter ansluter sig till oss på facebook också.

Valla skidorna, putsa pjäxorna och se till att kroppen är i bra trim så ses vi i Åre när utbildningen drar igång i augusti ... 

Trevlig sommar !

 

# OLA

 


Varmt i Åre!

2011-06-10 12:57 | 4411 Visningar | Kommentera

Varmt, varmt, varmt ... det är nästan så jag vågar säga att det är för varmt, även i Åre just nu. Vi brukar nog mest klaga över kyla i den här delen av landet annars :-) Kontorsjobb och förberedelser inför kommande utbildningsår på Åre Sport och Skidlärarutbildning. Gjorde nyligen klart ett samarbete med Golds gym i Åre.

Med hjälp av idéer och funderingar från årets studenter har vi kommit ytterligare en bit framåt i samarbetet med Golds Gym i Åre och vi fortsätter att samarbeta med gymmet under läsåret 2011/12. Det innebär att kommande studenter kommer att få möjlighet att träna gratis på gymmet samt ha tillgång till alla ledarledda pass under samma tid. I samarbetet ingår både utbildning och praktik på gymmet i Åre.

Dessutom kommer vi att erbjuda en coachutbildning för de som är extra intresserade av träning och ledarskap och den utbildningen ingår i kursen träningslära. Vi väver in coachutbildningen mer i vårt ordinarie program än vad vi gjort tidigare och gör den lättare att förstå på så sätt. I utbildningen till träningscoach ingår teori, praktik och nästa år också organiserade ledarövningar inom coaching på Golds Gym i Åre. Coachutbildningen ger studenterna möjlighet att få in en fot i friskvårdsbranschen och kan vara ett mycket bra komplement till jobb inom skidläreri och inom sporthandelsbranschen.

 

 

 

# OLA


Avslutningsdag ...

2011-06-04 14:23 | 4419 Visningar | 1 kommentar

Ett fullspäckat år är till ända och vi levererar 24 nybakade skidlärare till Sverige! Mycket trivsam avslutningsdag som började med högtidligheter i Åre gamla kyrka och slutade på småtimmarna med separationsångest :-) Känns alltid konstigt att ett gäng som varit så mycket tillsammans ska upphöra och spridas för vinden, men jag är glad att jag fått möjligheten att lära känna ytterligare 24 nya glada människor!

Tack för ett mycket bra utbildningsår, lycka till med allt i framtiden.

Åre Gamla Kyrka ...


Full fart på kvällen ...
 

# OLA