Åre Skidlärarlinje


Hur är det att jobba i skidbutik?

2011-08-31 20:31 | 3541 Visningar | Kommentera

... ja, det pratade vi om med Krille från Åre Skidsport. Han var på besök i klassrummet och berättade om det företag han jobbar för samt om hur han upplever att det är att jobba i sporthandelsbranschen. Som vanligt, kvicka och personliga kommentarer från Krille som visade på hur det är att jobba med försäljning av sportprylar.

En första kontakt för klassen med sporthandelsbranschen. Krille var först i en rad av föreläsare som kommer att besöka oss och berätta om olika personliga vinklingar på hur det är att vara sporthandlare.

 

Vi tackar Krille för den här gången och säger på återseende ...

 

# OLA

 


MTB Avalanche Trophy Åre

2011-08-28 14:02 | 3748 Visningar | Kommentera

Två dagar med mountainbiketävlingar på Åreskutan ...

Dimma varierat med blåst och sol präglade dagarna, spännande! Som tur var lyste solen under själva tävlingsåken vilket underlättade för åkarna. Klassen har fungerat som flaggvakter längs hela banan och fått se, känna och uppleva hur det är att vara delaktiga i ett arrangemang på en skid- cykelort.

Fler bilder från tävlingarna här ...

Uthämtning av flaggor och lunchmackor ...


Erik och Lisa ser hur åkarna kommer ur dimman i full fart  ...


Annie har kanske Sveriges bästa utsikt från sin arbetsplats ...


Lunchdags för Jonathan, Lovisa och Ebba ...


Sebastian hamnar mitt under helikoptern som filmar tävlingarna ...

 

# OLA


Mountainbike Åreskutan

2011-08-25 18:27 | 3588 Visningar | Kommentera

Dimman låg tjock över Åreskutan och det kändes som vi åkte rakt in i vispgrädde med kabin upp till toppen. Hur cyklisterna ska klara av att köra i full fart utför fjällsidan i morgon är en gåta, om vädret nu inte ändras. Vi har vandrat utför tävlingsbanan i dag där MTB Avalanche Trophy ska gå av stapeln i morgon, en stor internationell MTB-tävling. Vi kommer att tillbringa två dagar på på Åreskutan för att hjälpa till på tävlingen och för att få chanen att se hur det fungerar att arrangera ett sådant här event.

Information om tävlingen i Kabinbanans värmestugaJag lovar, banan låg där nere i går ...

 

Cyklisterna kommer ur dimman
 

# OLA

 

 


Första dagen

2011-08-22 19:21 | 3478 Visningar | 1 kommentar

Japp, släpp handbromsen så kör vi! Nu rullar det. Gänget är på plats och utbildningsåret har börjat. Lite enkel introduktion i dag för att köra fullt drag i morgon och försöka räta ut alla frågetecken som jag misstänker finns hos var och en.

Samling, kort information, promenad i grupper runt Åre by och lite grillning som avrundning på dagen.

 

Vi ses imorgon ...

 

# OLA

 


Nya studenter

2011-08-18 13:27 | 3582 Visningar | Kommentera

På måndag dyker det upp en samling nya studenter som påbörjar sin sport & skidlärarkarriär. Från Skåne i söder till Kiruna i norr och allt däremellan kommer de ifrån. En spännande samling karaktärer som ska forma sina dialekter och personligheter i Åredalen under ett år tillsammans. Det ser vi fram emot :-)

Några har redan visat sig i Åre för att göra sig hemmastadda. Resterande kommer nog under helgen för att hitta sina boenden och för att hitta varandra. Kylskåpen ska fyllas, sängarna ska bäddas, garderoberna ska packas med grejer inför kommande utbildningsstart. På Ica och Konsum går det att se hur de ivriga (och ibland lite virriga) studenterna botaniserar bland hyllorna för att lära sig var grejerorna står i butikerna som de ska springa i under flera månader framöver. Till och med en vanlig matvarubutik kan te sig spännande i ett sådant skede i livet.

Läste i den lokala tidningen att ett par studenter som gick Åre Sport & Skidlärarutbildning i mitten 2000-talet på allvar hade slagit sina påsar ihop och gift sig. Oerhört roligt att se, vi gratulerar Malin och Emil som tillsammans antar efternamnet Albano. Det är inte bara den svenska kungliga tronföljden som är säkrad. Här ser vi till att skidlärargenerna också fortlever.

 

# OLA