Åre Skidlärarlinje


Forspaddling outdoor

2011-09-26 07:19 | 4412 Visningar | Kommentera

Outdoorsegmentet ökar inom sporthandeln i Sverige i dag. Många mäniskor vill gärna associera sig med ett sunt leverne, friluftliv och aktiviteter utomhus. Det kan man se i sportbutiker som mer och mer säljer artiklar förknippade med outdoor.

I fredags provade vi på en dag i outdoorsegmentets tecken. Alla i klassen fick chansen att prova olika sorters friluftskök där de skulle koka vatten på tid och se vilket kök som var snabbast. Alla hade möjlighet att prova hur en GPS fungerar i skogen. Alla hade chansen att själv lista ut hur olika tälttyper monteras. Dessutom hade vi olika vattenfarkoster med tillhörande utrustning som alla hade möjlighet att prova i vattnet.

Se fler bilder här

Jonas berättar om de olika båtarna rent säkerhetsmässigt och informerar om vad de kan förvänta sig i en sportbutik kring dessa farkoster.


 
Se fler bilder här

 

# OLA

 


Kallt vatten

2011-09-23 19:49 | 4427 Visningar | Kommentera

Kallt vatten är kallt ...

 

# OLA


Hård dag i skolan

2011-09-22 11:53 | 4491 Visningar | Kommentera

Snabb parkering, kvickt ur bilen, fukosten i halsen ... vad är klockan! snabba på!, oj, där står någon med en kamera!

Jobb vi datorn hel eftermiddagen kräver ett redigt mellanmål!

 

# OLA

 


Skidlärare och elektriker

2011-09-21 14:40 | 4381 Visningar | Kommentera

Tommy Selin gick Skidlärarlinjen för två år sedan. Nu jobbar han som skidlärare i Åre på vintrarna och elektriker under övriga delar av året. Smart kombination! För tillfället är han ansvarig för eldragningen till de nya klassrum som campusåre och Skidlärarlinjen snart ska flytta in i ... cirkeln är sluten!

Tommy jobbar fast elen är klippt på arbetsplatsen ...Ett av de nya klassrummen som snart är klara ...

 

# OLA

 


Skistarshop

2011-09-20 15:27 | 4345 Visningar | Kommentera

Jocke Lerner lärde oss mer om Skistarshop, spännande! Han påpekade mycket riktigt att arbetslivet börjar på ett sätt redan under utbildningen. Eftersom vi samarbetar så nära med många företag gäller det för studenterna att visa sitt eget "varumärke", som han uttryckte det. Dvs visa upp vad de kan, påvisa ambition, visa att de vill lära sig och allmänt vara på hugget. Bättre chans att få arbete efter utbildningen än så finns inte.

Jocke med klassen ...


Undertecknad, Jonas och Christer i planeringsmöte. Christer ramlar nästan i toaletten när han ska fota ...


 

# OLA

 


Häng med till Österrike

2011-09-17 10:38 | 4424 Visningar | Kommentera

Lugn och skön skidresa till Kaprun Österrike. Njut av Österrike med Kaprun och Zell am Zee. Vi åker vecka 44 och har några platser kvar. Häng med!

Se bilder från våra tidigare resor till Österrike:
Bildspel 1
Bildspel 2

 

# OLA


Snowboardhistoria

2011-09-15 15:47 | 4446 Visningar | Kommentera

Stefan från Åre Skidfabrik (Extrem) berättade historien om varumärket Extrems uppkomst och historia som startade i början på 80-talet. En intressant berättelse som faktiskt summerar världens utveckling av snowboard under 30 års tid. Spännande att grabbarna från Frösön skulle vara bland de första i världen att utveckla snowboards ... fast de inte ens visste om det. Också intressant att höra att det faktiskt går att driva ett företag i dag utifrån en övertygelse som bygger på ett brinnande intresse i grund och botten. Siffror, vinst, ekonomi, kvartalsrapporter i all ära men hos Åre skidfabrik förstår man att kärnverksamheten i företaget drivs vidare tack vare en enormt stor kärlek till vinter, skidor, snowboards och Extrem!

Så här började det ...Winterstick, föregångaren till dagens snowboard ...

 

# OLA

 

 


Blöt träning

2011-09-14 08:47 | 4556 Visningar | Kommentera

Träning i skyfall!

Klätterställningen förvandlades till hinderbana ...Slalomlöpning på skrå i halkan ... spännande!


Ryggträning på en genomsur gräsmatta...


Simborgarmärket ...


Jag vill, jag vill, jag vill ...


Tidtagaren i regnskydd ...

 

# OLA

 


Blöt träning

2011-09-14 08:33 | 4291 Visningar | Kommentera

Träningen igår blev en blöt tillställning. Vi klarade hela uppvärmingen utan några regndroppar men lagom till att vi skulle dra igång stationsträningen kom regnet, och det var inga små droppar. Det fullkomligen öste ned! När vi väl blivit blöta, och då menar jag blöta, var det inget att göra åt situationen och alla började skratta åt läget och körde på i vattenpölarna.

Som gemensam avslutning gjorde vi det vi alla önskat som barn, hoppade hejdlöst i de vattenpölar som bildats på fotbollsplan. Den enda som var lite torr efter träningen var Emmely som suttit under tak och tagit tid på sina klasskompisar men det visade sig att hon inte heller skulle komma undan vätan. Observera den röda ringen på Emmely i rosa mössa så kan ni följa med hennes mobil från ficka till vatten ... undrar om mobilen funkar idag?

(Klicka på bilden för en större)# OLA


Intersport

2011-09-13 16:25 | 4407 Visningar | Kommentera

Janne Hellgren, tidigare Intersport Åre, numera Intersport Sverige berättade om sporthandel utifrån bland annat Intersports perspektiv. Det gäller att se möjligheterna med LIA:n (Lärande i arbete), att greppa tillfällena när de kommer för det kommer att dyka upp många situationer under utbildningen som är värda att ägna tid åt. Det kan vara de tillfällena som avgör hur resten av tillvaron ter sig.

Vad kostar en vara från fabrik till konsument ... en spännade färd med många parter inblandade ... mycket värdefullt att känna till när man hanterar handel i största allmänhet. Hur ser den nationella och internationella sporthandelsmarknaden ut och vad finns det för risker, möjligheter i inom svensk sporthandel i framtiden? Det och flera liknande saker pratade Janne om.
 

# OLA

 

 


Skistar

2011-09-09 18:06 | 4518 Visningar | Kommentera

Jonas Fagergren ägnade förmiddagen åt att berätta om företaget Skistar, som utan tvekan är en nycket viktig spelare på vår skidarena i Sverige (Norden). Kanske dessutom en aktör som i framtiden kommer att spela på den stora internationella arenan. Den som lever får se! Med tanke på att Skistar har verksamhet inom både skidskola och sporthandel är det intressant för våra studenter att känna till hur Skistar fungerar. Många arbetstillfällen.

Jonas visar inspirerande skidfilm ...


En snabb bensträckare och kompismassage ...

 

# OLA


Fjällgrunge

2011-09-09 07:02 | 4495 Visningar | 1 kommentar

Vi bryter approach, den nya coola looken är fjällgrunge ...

 

# OLA


Vandring Totthummeln

2011-09-07 19:46 | 4535 Visningar | Kommentera

Ösregn hela morgonen men lagom till lunch då vi skulle vandra runt Totthummeln lättade molnen och solen visade sig precis så där lagom för att bjuda på en behaglig tur på fjället, tack! Med ryggsäckar packade med fika och skor som skulle tåla lera, hala rötter och en och annan översvämmad bäck gav vi oss iväg mot toppen på Hummeln. Ca en timmes vandring i uppförsbacke med några vackra stopp för att titta på utsikten. En välförtjänt fika på toppen av fjället med underbar utsikt, härligt! Ett bra sätt att lära sig lite om natur, geografi, historia och få en uppfattning om hur Åres fjällvärld ter sig på sommaren ...

På väg upp genom skogen på anrika Solstigen ...


Uppe på kalfjället, 100 meter till toppen ...


"allt det ni ser här är mitt, och det ni inte ser, det är bror mins ..."

"Ramlar vi över kanten om vi går längre fram ...?"


En del vägval påminde mer om djungel än svenska fjällvärlden ... offpist!


Bedårande utsikt över Åredalen från Nalleklippan ...

 

Tack för en trevlig tur!

# OLA

 

 


Introduktion Gold's

2011-09-06 21:40 | 4390 Visningar | Kommentera

Klassen på Gold's gym för introduktion angående praktik. Träning, personligt bemötande, ledarskap, värdskap, försäljning ... ja, samarbetet med Gold's gym i Åre har många strängar på sin lyra. Väl genomfört kan det ge en hel del kunskap i bagaget ... och starka muskler!

 

# OLA


Skidresa till Österrike ...

2011-09-02 14:04 | 4474 Visningar | Kommentera

Nytt för i år är att vi erbjuder platser på vår buss till Österrike vecka 44, 2011. Ett perfekt tillfälle för den skidsugne att börja säsongen på ett härligt sätt. Om du är nyfiken på att söka vår utbildning nästa år erbjuder vi dig som följer med resan möjlighet att ordna ett skidintyg för att kunna söka utbildningen nästa år.

Är du redan utbildad skidlärare och vill följa med till Österrike så kan vi avslöja att Skidlärarföreningen snickrar på att sätta ihop en ISIA-kurs som går att köpa till och den kommer troligtvis att handla om analys och skidteknik. Mycket filmning och egen åkning där du har chansen att se dig själv och andra på film och på så sätt förbättra både din analytiska och skidtekniska förmåga.

Läs mer på facebook eller i vårt nyhetsarkiv på hemsidan.

Se ett bildspel från förra året i Österrike

Vi har varit i Kaprun de senaste åtta åren med Åre Sport och Skidlärarutbildning just denna vecka och här är några bilder från de olika åren ...

 

# OLA