Åre Skidlärarlinje


Åremorgon

2011-11-24 13:36 | 4079 Visningar | Kommentera

Solen har precis gått upp, studenterna är på väg till skolan och det är frostigt i Åre by.

 

# OLA


Nya träskor

2011-11-22 17:42 | 4101 Visningar | Kommentera

Johan "Rasta" Forsgren delade med sig av sin energi i klassrummet i går och presenterade Skhoop. Johan pratade om försäljning, kundbemötande samt om personalens och arbetsgivarens ansvar på en arbetsplats. Nu tar vi över hans resonemang och jobbar vidare med de frågor han planterade i klassen. Hur gör vi för att applicera dessa frågor på oss själva som försäljare, personal eller helt enkelt individer ... vi ska diskutera detta så får vi se var vi hamnar! 

Johan avslöjade en liten hemlighet till kommande sortiment. Skhoops speciella logga kommer att hamna på andra produkter än bara kläder i framtiden och först på kö i produktsortimentet hamnar faktiskt ett par träskor med blomman på ...

 

# OLA


Åre Skidfabrik

2011-11-16 15:11 | 3535 Visningar | Kommentera

Studiebesök på Åres alldeles egna Skidfabrik!

Hela klassen fick se hur en skida kommer till ... att det är runt 10 olika lager med material och 15-20 detaljer som ska sättas ihop för att det till slut efter 1-2 timmar blir en skida. Det är äkta svenskt hantverk!
Här visar Stefan hur skidans design skrivs ut på en jätteskrivare ...
Hendryx bygger sina skidor på Åre Skidfabrik. Här görs belaget med den karaktäristiska loggan ...
Stefan och Patrik visar hur en träkärna formas för att passa. Det är speciella träkärnor i alla Extremskidor ...
Patrik sätter ihop skidans alla lager ...
Många års produktion på väggarna ... skidhistoria!

 

# OLA


Prisvärd skida!

2011-11-08 19:00 | 3804 Visningar | Kommentera

Lacroix presenterar en skida på Intersport i Kaprun som kostar 45000 euro (Ja, du läste rätt!). Det finns 8 par i hela världen och det här paret är det enda i Österrike. Förutom att den är handgjord med massor av kärlek har de lagt in diamanter i skidan precis framför bindningen. Det enda jag har i diamantväg är ett bryne ...!

 

# OLA

 

 


Bra start på säsongen

2011-11-07 07:15 | 3860 Visningar | Kommentera

Österrike bjöd på perfekta förhållanden! Bra kallsnö, vindstilla och soligt ... bättre kan det inte blir. Vi fick en strålande start på säsongen och kunde köra igenom de grundläggande tekniska basfärdigheterna. Kantning, vridning, stavarbete, ytterskida och diverse annat smått och som vi pratat om i klassrummet fick alla nu prova på snö. Det kändes skönt att äntligen vara på vinterunderlag med klassen och nu väntar vi på att kylan och snön söka sig till Sverige så vi får kliva på snön även här.