Åre Skidlärarlinje


Forsränning ... !

2012-05-25 16:15 | 4885 Visningar | Kommentera

Forsränning i Dammån stod på programmet i dag. En nervpirrande men samtidigt spännande upplevelse som jag är säker på att de som var med på inte glömmer i första taget. Jope tog oss med på en blöt färd och det är skönt att veta att guiderna är rutinerade och har koll på läget. Det är alltid spännande att se hur människors karaktärer synliggörs i samband med situationer de inte är vana vid och där det är lite nerv involverat. Hög puls under en del våtdräkter, mindre prat än vanligt på sina håll, inte alltid lätt att hålla reda på höger/vänster, lagspel - vem tar ansvar, andra ledare kliver naturligt fram. När turen är över och nerven släpper kommer de spontana reaktionerna fram ... en del leker lite nervöst, andra andas ut och vissa bara ler ... en upplevelse att berätta om!

 

Sjösättning ...Gott om vatten i vårfloden ...


 

 

 

# OLA


Åk skidor en hel vinter ...

2012-05-22 12:41 | 4839 Visningar | Kommentera

Mer än hundra skiddagar, flera veckors LIA (lärande i arbete) i skidskola och sporthandel, glaciärskidåkning utomlands, offpistskidåkning på Åreskutan, studiebesök skidfabrik, och World Cup i Åre samt en mängd olika skid- och turistevent. Det är några av de saker som du får uppleva under grundutbildningen på Åre Sport och Skidlärarlinje.

Vill du vara med på nästa års utbildning, ansök nu!


Offpist i Tegefjäll ...
Snowboard i Duved ...
Offpist Åreskutan ...


Brant åkning Hummeln ...
Topptur Snasahögarna ...
Skidåkning Österrike ...

# OLA

Sök utbildning i ÅRE nu!

2012-05-16 17:28 | 4506 Visningar | Kommentera

Sök utbildning i ÅRE nu!

Eftersom gymnasieskolorna inte slutar förrän 1-2 veckor in i juni kan de som nu går sista året på gymnasiet inte visa upp sina betyg förrän de slutat skolan. Därför blir det en tidslucka i vår hantering av ansökningar och då vill vi ge dig som ännu inte sökt utbildningen chansen att göra det. Det går med andra ord bra att söka till nästa års utbildning (12/13) under ytterligare en tid framåt.

Välkommen in med din ansökan!

Så här ser Åreskutan ut just nu i maj ...Avslutningstur på Storsnasen med årets klass  ...

# OLA

 


Åre skidfabrik

2012-05-11 17:06 | 4556 Visningar | Kommentera

Åre Skidfabrik och Åre Sport och Skidlärarlinje samarbetar på flera punkter - praktik på företaget, föreläsningar, skidtester, studiebesök mm. Erik Norman som går årets utbildning är en av flera som varit med och bidragit att samarbetet fungerar bra: Se mer här!

 

 

# OLA

 

 

 


Personlig tränare skidåkning

2012-05-10 16:30 | 4432 Visningar | 1 kommentar

Trenden inom träning går mycket mot att man går på gym eller andra träningsinstitut och har personliga tränare som hjälper till att specialsy träningsupplägg som utvecklar enskilda individer utifrån deras egna förutsättningar. Det här är egentligen inget nytt inom skidläreriet. Den grundtanken har funnits i vårt pedagogiska uppdrag sedan länge och en skidlärare i dag jobbar ofta utifrån det grundresonemanget.

Nu vill vi erbjuda en personlig tränare till dig som vill förbättra din egen skidåkning inför kommande vinter. Du är antingen skidlärare (på någon nivå) eller väldigt entusiastisk skidåkare. Du vill gärna förbättra din skidåkning utifrån den nivå du är på just nu. Under en vecka i höst kommer vi att kunna erbjuda dig att få personliga träningstips och möjlighet till flera dagars egen skidträning inom de områden där du vill bli bättre. Karolina Lerner står till ditt förfogande under hela veckan och hjälper dig att bli bättre skidåkare. Individuell träning i grupp med likasinnade där ni hjälper varandra att kliva framåt och lyfta skidåkningen.

Karolina kommer som personlig tränare att vara till förfogande varje dag hela veckan. Det hela börjar egentligen redan vid frukosten varje dag då gruppen samlas och lägger upp dagen för att sedan praktiskt åka skidor på förmiddagen, äta lunch tillsammans, och sedan åka skidor på eftermiddagen. På eftermiddagen gemensam (eller individuell) nedjoggning med tillhörande resonemang om hur skiddagen varit. Middag tillsammans då dagens skidåkning bearbetas/diskuteras. Under kvällen går ni igenom (efter behov) vad som behöver tränas kommande dagar och analyserar den personliga skidåkningen med hjälp av gruppdeltagarna, video eller det som er personlige tränare upplevt i backen. Karolina hjälper till med att förbättra din skidåkning och du träffar henne i backen, på restaurangen, i baren och i konferenslokalen. Du som deltagare bestämmer hur mycket du vill träna och du bestämmer hur mycket du vill rådfråga din personliga tränare. Vi kommer att begränsa oss till en grupp på 10-15 personer så alla har chansen att få så mycket tid som möjligt med Karolina. Det gäller alltså att var lite på hugget för att få en plats på resan.

Vi kör i Kaprun, Österrike vecka 44 2012. Vi erbjuder en paketlösning där resa (buss från Örebro tor), boende, frukost/middag, liftkort och personlig tränare ingår. Paketet kostar 8990:-. Kontakta Karolina (070-250 21 05) personligen om du är intresserad. Det är viktigt för Karolina att få en kontakt med dig och en uppfattning om din skidförmåga samt dina idéer/önskemål kring din utveckling.
 

 

# OLA


Jalle blickar framåt ...

2012-05-07 11:03 | 4437 Visningar | Kommentera


Den 28:e augusti kl 11.17 (strax före lunch) blickar Jalle ut över Jämtlandsfjällen och Åredalen. Han håller koll på ett antal cyklister som ska komma ned i full fart från toppen på Åreskutan. Sju månader senare står Jalle på samma ställe, fast då med skidor på fötterna och tittar ut över samma utsikt. Han vet inte när han står här i augusti att de tre fjälltoppar han har till höger om sig (Snasahögarna) kommer att vara föremål för en skidtur åtta månader efter cykeltävlingen.

Vad tänker han på?
27:e april klockan 10.25 (strax före lunch). Jalle och Jonathan på väg upp mot toppen på Storsnasen ...

 

# OLA


Glada tjejer, fundersamma killar!

2012-05-04 16:30 | 4375 Visningar | Kommentera

Tjejerna ser glada ut men grabbarna ser ut att grubbla lite mer över tillvaron! Klockan är 14.58 på eftermiddagen den 7:e oktober. Var på resan var det här gänget vid den här tiden på året? Visste de vad som komma skulle? Kanske grabbarna var trötta för att det var sent på eftermiddagen, eller? Kommer ni ihåg?

Visste ni förresten att bilden på affischen i bakgrunden är från parken i Bräcke år 2005. Det är en av de amerikanska åkarna på Jon Olssons tävling. På den tiden hängde stjärnorna med de vanliga åkarna i Bräcke när det inte var tävlingsdag, så då var det lätt att plåta dom. Den verksamheten har också genomgått en resa som vi faktiskt nästan glömt bort. Det är svårt att upptäcka att man utvecklas och är på väg framåt när man är mitt i en process eller under en pågående resa.

 

# OLA


Dagar vi minns!

2012-05-03 21:13 | 4401 Visningar | Kommentera

Nionde januari klockan 09.25, en kall dag i Lundsrappet. En av de första dagarna i den backen tillsammans. Det var på den tiden då backen fortfarande upplevdes som brant och aningen svårbemästrad. Det händer saker under resan!

 

# OLA

 


Skidlärare nästa vinter!

2012-05-02 14:12 | 4311 Visningar | Kommentera

En fantastisk sista skiddag med årets klass till Storsnasen! Ebba, Annie och Jonathan på väg mot toppen.

Vad händer nästa vinter? Vill du vara med oss ett utbildningsår? Vi startar utbildningen vecka 34 i augusti. Läs mer här.


Fika är gott ...
# OLA