Åre Skidlärarlinje


Vill du bli skidlärare?

2012-06-27 19:20 | 4119 Visningar | Kommentera

Vi erbjuder en nyhet i vinter för dig som vill veta mer om möjligheten att jobba som skidlärare!

I vinter kommer du att få möjlighet att träffa instruktörer från Åre Sport och Skidlärarlinje som informerar om hur man blir skidlärare i Sverige. Hur duktig skidåkare måste man vara, vilka organiserar skidlärarutbildning, var i Sverige kan du utbilda dig, vad kostar det att bli skidlärare, var finns skidlärarjobben, kan du jobba utomlands som skidlärare ... dessa och många fler frågor kommer vi att reda ut om du vill åka skidor med oss ett par dagar i vinter. Det blir skidåkning i Åre, egen skidträning, information om modern skidteknik och möjligheten att se Åre bakom kulisserna. Det blir ett par olika träffar i februari/mars då vi ebjuder detta. Det här är en chans att få in en fot i skid- och turistbranschen om du är skidintresserad och vill jobba i fjällen.

Mer information om dessa tillfällen senare i bloggen. Håll ögon och öron öppna. Kontakta oss gärna redan nu om du har frågor.
(Ola Rockberg: Utbildningsansvarig, 070-5456188, ola@skidlararlinjen.se) 
# OLAVälkomnen tillbaka till hösten!

2012-06-20 10:25 | 4198 Visningar | Kommentera

Nu tar vi lite sommarledigt och samlar kraft till nästa läsår! Välkomna till Åre sport och Skidlärarlinje och Campusåre i augusti. Följ med oss på facebook i sommar.

Entrén till Campusåre. Vi har tre våningar i den här byggnaden i Åre och rummet precis ovanför entrédörren är skidlärarnas klassrum.
Välkommen in till Campusåre!
På Campusåre hittar du flera utbildningar. Tillsammans är det 150-200 studenter på eftergymnasial utbildningsnivå.
Om du går Åre Sport och Skidlärarlinje pluggar du till den här utsikten. Det här ser vi från klassrummet.

 

Välkommen till Campusåre och Åre Sport och Skidlärarlinje i höst ...

Trevlig sommar!

 

# OLA

 


Vi väntar på nästa gäng ...

2012-06-12 20:21 | 4127 Visningar | Kommentera

Samtidigt som Åre vilar lite från sin vinterhets gör vi oss redo för att ta emot 25 nya studenter i augusti (nämare bestämt vecka 34 på måndag!). Årsplaner, kursplaner, lokaler, nya studenter, samarbetspartners, litteratur, skidläger, instruktörer mm går vi igenom för att se att allt är på plats lagom till att studenterna rullar in i Åre efter sommaren.

Åre har bytt till sommarskrud och i går kväll såg det ut så här klockan 21.00 i Åredalen.

 

# OLA

 


Välkommen till Åre!

2012-06-02 09:47 | 4240 Visningar | Kommentera

Nu har årets klass avslutat sina 40 veckors sport och skidlärarutbildning och vi önskar dem lycka till i livet.

Vi vänder blickarna framåt och tittar mot nästa års utbildning. I slutet på augusti tar vi hand om 25 nya personer som vill utbilda sig inom skidläreri och sporthandel. Det är en utbildning som ger stora möjligheter till jobb inom vinterturism både i Sverige och utomlands. När vi satt på avslutningsmiddagen i går kväll var det en av årets studenter som meddelade att han redan fått jobb i Åre. Han börjar direkt efter avslutad utbildning. Han ska jobba på Åre skidfabrik och hjälpa till att bygga skidor. Det är ett resultat av bra jobb under utbildningen. Alla som är lite på hugget under utbildningen och tar vara på de moment som genomförs samt förvaltar de kontakter som de har möjlighet att skapa har goda chanser till jobb efter avslutat utbildning.

Är du nyfiken på nästa års utbildning så finns det fortfarande möjlighet att söka utbildningen. Nu när årets gäng är avslutat ska vi ta tag i nästa års ansökningar. Skicka in en ansökan om du är nyfiken på ett år i Åre med mycket skidåkning och bred utbildning. Hör gärna av dig till undertecknad om du har frågor.

Några bilder från årets utbildning ...
Tack och skål från årets gäng ... vi önskar nästa års utbildning lycka till!


# OLA
Avslutning!

2012-06-01 15:50 | 4078 Visningar | 1 kommentar

Tiden går fort! Känns som om vi nyss startade och här står vi nu i kyrkan och avslutar utbildningsåret. Fantastiskt! Det är bara att önska alla lycka till i framtiden med livet, var ni än hamnar i tillvaron.

Den blomstertid nu kommer ...
Rektor och utbildningsansvarig ...
Hela gänget ...

 

# OLA