Åre Skidlärarlinje


Tala inför en större grupp

2012-08-30 22:39 | 4793 Visningar | 1 kommentar

Att tala inför en större grupp människor är en självklar sak för en skidlärare. Det präglar ju hela yrkesrollen. Alla är inte bekväma med att stå inför en folksamling och prata om ett givet ämne men det gäller att vänja sig om man vill bli skidlärare, ledare, guide eller vad man nu strävar efter.

Johanna på scenen ...

 

# OLA

 


Personlig skidtränare

2012-08-29 19:48 | 4796 Visningar | Kommentera

Trenden inom träning går mycket mot att man går på gym eller andra träningsinstitut och har personliga tränare som hjälper till att specialsy träningsupplägg som utvecklar enskilda individer utifrån deras egna förutsättningar. Det här är egentligen inget nytt inom skidläreriet. Den grundtanken har funnits i vårt pedagogiska uppdrag sedan länge och en skidlärare i dag jobbar ofta utifrån det grundresonemanget.

Nu vill vi erbjuda en personlig tränare till dig som vill förbättra din egen skidåkning inför kommande vinter. Du är antingen skidlärare (på någon nivå) eller väldigt entusiastisk skidåkare. Du vill gärna förbättra din skidåkning utifrån den nivå du är på just nu. Under en vecka i höst kommer vi att kunna erbjuda dig att få personliga träningstips och möjlighet till flera dagars egen skidträning inom de områden där du vill bli bättre. Karolina Lerner står till ditt förfogande under hela veckan och hjälper dig att bli bättre skidåkare. Individuell träning i grupp med likasinnade där ni hjälper varandra att kliva framåt och lyfta skidåkningen.

Karolina kommer som personlig tränare att vara till förfogande varje dag hela veckan. Det hela börjar egentligen redan vid frukosten varje dag då gruppen samlas och lägger upp dagen för att sedan praktiskt åka skidor på förmiddagen, äta lunch tillsammans, och sedan åka skidor på eftermiddagen. På eftermiddagen gemensam (eller individuell) nedjoggning med tillhörande resonemang om hur skiddagen varit. Middag tillsammans då dagens skidåkning bearbetas/diskuteras. Under kvällen går ni igenom (efter behov) vad som behöver tränas kommande dagar och analyserar den personliga skidåkningen med hjälp av gruppdeltagarna, video eller det som er personlige tränare upplevt i backen. Karolina hjälper till med att förbättra din skidåkning och du träffar henne i backen, på restaurangen, i baren och i konferenslokalen. Du som deltagare bestämmer hur mycket du vill träna och du bestämmer hur mycket du vill rådfråga din personliga tränare. Vi kommer att begränsa oss till en grupp på 10-15 personer så alla har chansen att få så mycket tid som möjligt med Karolina. Det gäller alltså att var lite på hugget för att få en plats på resan.

Vi kör i Kaprun, Österrike vecka 44 2012. Vi erbjuder en paketlösning där resa (buss från Örebro tor), boende, frukost/middag, liftkort och personlig tränare ingår. Paketet kostar 8990:-. Kontakta Karolina (070-250 21 05) personligen om du är intresserad. Det är viktigt för Karolina att få en kontakt med dig och en uppfattning om din skidförmåga samt dina idéer/önskemål kring din utveckling.

Karolina har jobbat som skidlärare i Åre och på Nya Zeeland i flera år och hon har dessutom arbetat som alpin tränare med Bengt Erik Nyhlén och Fredrik Nyberg. Förutom det jobbar hon också som utbildare av skidlärare och examinator på svensk skidlärarexamen. Analys av din skidåkning, personliga tips, filmning, banåkning är några av momenten som du får vara med om tillsammans med Karolina.

 

# OLA

 


MTB

2012-08-26 11:20 | 4942 Visningar | Kommentera

Helgen ägnades åt MTB-tävling. fredag + lördag var vi flaggvakter på Åreskutans sluttningar när cyklisterna susade utför i full fart.

Nollgradigt på Skutan, det gällde att klä sig ordentligt ...

Snart kommer cyklisterna ...


Full fart ...


 

# OLA


Vandring till Hummeln

2012-08-23 21:12 | 4920 Visningar | Kommentera

Ombytta och klara i klassrummet och med ryggsäckar fulla av fika begav vi oss från Campusåre diret upp mot Hummeln. Jonas Fagergren följde med oss på promenaden som avslutades med en trevlig fika på Hummelns veranda med strålande utsikt.

Det är alltid intressant att se en skidanläggning på sommaren och konstatera vilka typer av underhållsarbeten som görs innan alla skidåkare kommer. Det är full aktivitet i backarna och det arbetas ofta mycket mer än man tror och framförallt mycket mer än man ser när väl snön kommer och täcker alla ställen där det grävts, snickrats, planterats mm.

På väg upp förbi Tott hotell ...

Tottbryggan som vanligtvis är täckt med snö och som man åker utför, inte går uppför ...


Där vill jag åka offpist i vinter ...


Jonas berättar om skidåkningen i Västra och Östra ravin ...


Stora vidder ...


Maja beundrar utsikten, med lämplig jacka på sig ...

 

# OLA

 


Nu kör vi!

2012-08-20 19:06 | 5028 Visningar | Kommentera

70 studenter kom till årets start på Campusåre. Människor från hela landet med massor av olika dialekter, spännande! Lite allmän information, rundvandring och avslutande grillning tillsammans var dagens program. Imorgon kör varje utbildning igång sina respektive program. Skidlärarna startar dagen inomhus och drar iväg på årets första träningspass efter lunch. Det blir en joggingtur en bit upp på fjället för att röra lite på benen och för att se hur det ser ut på fjällsluttningen sommartid.

Grillmästarna Jonas och Christer rengör hällarna ...


Massor av goda saker hade inhandlats till grillningen ...


Hamburgare i parti och minut ...


Korv är gott ...

Äter på rad ...


Svårt att äta utan bord ...

 Hela gänget på plats ...

# OLA

 


Fortfarande snö kvar

2012-08-19 12:26 | 4991 Visningar | 1 kommentar

För den riktigt skidsugne går det fortfarande att hitta snöfläckar på Åreskutan ... 

# OLA

 


Några har anlänt ...

2012-08-15 23:19 | 4806 Visningar | 2 kommentarer

De första studenterna till kommande årskull har redan siktats i Åre. Byn visar sig från sin bästa sida med sol och varmt väder. På måndag drar vi igång och då hoppas vi att alla 25 har kommit. Jag var ute och sprang i den varma sommarkvällen i de backar där vi kommer att åka skidor med hela klassen så fort myggen gett sig av och frosten tagit deras plats. Vi kommer troligtvis att en tur med klassen i backarna innan snön kommer så att alla får en uppfattning om hur Åres skidsystem ut när det är grönt och vackert.

Stjärnbacken ...
# OLA