Åre Skidlärarlinje


Kejsarens nya kläder

2012-10-26 00:20 | 6258 Visningar | 3 kommentarer

Hoppsan, blir visst nya skidkläder lagom till Österrike! Ta bara ut dom ur plasten först. Stiligt blått gäng i vinter. Gissa märket?

 

# OLA

 


Glaciärskidåkning

2012-10-25 07:15 | 5726 Visningar | Kommentera

Det passar utmärkt att få höra Mårten Johanssons tankegångar om säkerhet på skidor nu när vi ska till Österrike och åka skidor på glaciär. Mårten jobbar på Åre Lavincenter. Offpist på Glaciär, njaaa! Pistskidor och pistat område gäller första gången vi åker skidor tillsammans. Undrar hur många i klassen som kommer ihåg (eller ville höra) Mårtens resonemang kring att skynda långsamt för att skaffa sig erfarenhet och för att lära sig att tänka efter före ... hehe! Vi drar i alla fall mot Kaprun om två dagar ...

Oj, tror vi får skruva upp värmen i klassrummet så man slipper ha mössa på sig inomhus ...

 

# OLA

 


Tänndalen

2012-10-24 16:05 | 5521 Visningar | Kommentera

Nina Öqvist, skidskoleansvarig i Tänndalen berättar om skidåkningen i västra Härjedalen ...

 

# OLA
Skidorna ska fixas!

2012-10-17 23:14 | 5869 Visningar | Kommentera

Det är alltid roligare att åka skidor på slipade och vallade grejer! Det är ännu roligare om pjäxorna passar i bindningarna ... undrar hur många i klassen som inte testat sina pjäxor med skidorna som de ska ha med till Österrike, hmmm?! Glömde bort att farsan lånade skidorna i våras, oj borde nog ha ställt in de nya bindningarna till de gamla pjäxorna, attans jag tog brorsans skidor, farsan sa att han hade ställt in mina skidor. Ja, varianterna (ursäkterna) är många :-) "Själv är bäste dräng", heter det! Kolla all utrustning själv ...

Skidslip och vallning under två dagar i Järpen. Det gäller att få till hantverket och lita på sig själv. Slipa, slipa ,slipa ... många försök för att bli bra på ett hantverk. Vi har påbörjat processen och nu är det upp till var och en att fortsätta den så skidorna blir åkdugliga i vinter.

 

# OLA

 

 


På Golds gym

2012-10-16 23:36 | 5467 Visningar | Kommentera

Tack vare ett mycket bra samarbete med Gold's Gym i Åre som ligger i samma hus som utbildningen kan vi praktiskt hantera kursen träningslära. Dessutom skapar vi strålande förutsättningar för studenterna att fysiskt förbereda sig för vinterns skidåkning. Jonas har genomgång av diverse övningar som är lämpliga för att stärka bål och ben så kroppen ska palla alla dagar i pjäxor i vinter.

Förutom teoretiska kunskaper i träninglära och egen träning praktiserar studenterna på gymmet också och får på sätt insikt i ledarrollen på ett gym vilket innefattar kundbemötande, värdskap, coachroll och i Åre inslag av turism. Ingredienser som kommer mycket väl till pass för blivande skidlärare ...

 

 

 

# OLA

 


Vildmarksguider och Skidlärare

2012-10-16 14:22 | 5122 Visningar | Kommentera

Två dagar förra veckan hade vi samarbete med Åre Äventyrs och Vildmarksguideutbildning. Skidlärarna samlade alla vildmarkare första dagen och körde lekar och fyspass med hela gänget. Lite uppvärmning grupperna emellan, mycket kämpa, svett och skratt! Dag två träffades båda klasserna nere vid Åre strand där guiderna hade dukat base camp med kåtor och eld och där alla skidlärare fick prova kajkak, testa friluftskök, se hur tält fungerar mm. Två mycket lyckade dagar!

 


Slopepro

2012-10-05 08:44 | 5389 Visningar | Kommentera

Martin Eriksson gick skidlärarlinjen i början på 90-talet och efter många års jobb som skidlärare Sverige arbetar han numera med att hjälpa skidintresserade att utveckla sin skidåking genom Slopepro. Hemsidan finns tillgänglig på webben sedan ett par år. Martin och hans kollega utvecklar sidan konstant och nu gör de sin första ansats att anställa ytterligare en medjälpare för att nå ut ännu bättre med sitt budskap. Är du skidintresserad säljare kanske det här är något för dig ... Klicka här!

Martin på besök i Åre ...

 

# OLA

LIA Sporthandel

2012-10-02 22:57 | 5431 Visningar | Kommentera

Första veckan i näringslivet! LIA (Lärande i arbete) i sporthandel en vecka i Åre. Åredalen är nog en av Sveriges sporthandelstätaste orter. Faktum är att vi har hittat 25 platser på företag inom sporthandel i Åredalen ... och det, mina vänner, är i september. Hur många finns det då inte när det är full fart på säsongen under vintern. Det är ett intressant faktum att det är så pass många olika sporthadelsaktörer i vår närhet. Massor av kunskap i området.

På Åre mountainstore såg Ebba och Anton till att hålla koll på kassan ...

 

Mårten bevakar Åre adventure zone, mer känd som "jibbutiken" ...

 

 

# OLA
Lär dig bli skidlärare

2012-10-02 09:33 | 4580 Visningar | Kommentera

Lär dig bli Skidlärare ...
Vi kommer att prata om hur man blir skidlärare i Sverige och om vad det innebär att jobba som skidlärare på en svensk skidanläggning. Huvudfokus kommer att ligga på skidåkning i Åres skidsystem. Vårt mål är att utveckla dig som skidåkare men också att ge dig en grundförståelse för de tekniska delarna i skidåkningen och vad det innebär att vara ledare. Genom att åka bana,  puckel och offpist hoppas vi att ta din skidupplevelse till en  ny nivå. Efter dessa tre dagar tillsammans har du fått en bra inblick i det svenska utbildningssystemet och vi hoppas att du väljer en fortsatt bana inom vår bransch. Vi kommer under ett teoripass presentera de olika utbildningsorganisationerna som finns i Sverige, dessutom presenterar vi utrustningserbjudanden från några av Åres sporthandlare.

Utbildningen kommer att hållas på Campus Åre under sportlovsveckorna 2013 v.7-9 och v.14
Kursdagar tisdag- torsdag kl 09:00-15:30. Minimiålder16 år för delta på kursen. Pris: 2250:-/ person

Anmälan & frågor: Mathias Rutgersson
Kursansvarig, Lär dig bli skidlärare.
070-510 47 20 mathias.are@telia.com

 

 

 

 

# OLA