Åre Skidlärarlinje


Avslutade terminen med världsskidåkning

2012-12-28 22:20 | 4438 Visningar | Kommentera

Vi avslutade höstens skoljobb som funktionärer på damernas World Cup i Åre. Nu har klassen haft en vecka juluppehåll och nästa vecka sprids vi över skidsverige för att göra den första omgången LIA (Lärande i arbete) i skidskolor runt om i den svenska fjällkedjan.

Så här såg det ut på WC-tävlingarna i Åre ...

Samling i Liengaraget för lunch
Johanna
Mikaela & Max
Ploga
Oscar
Tina
Albin
David, Frida, Ebba
Tryggve

 

# OLA

 


Kall dag i Duved

2012-12-15 12:10 | 4585 Visningar | Kommentera

En kall dag i Duved. Vi tränar skidundervisning. Hur tar man emot vuxna nybörjare i skidskolan, hur lär man ut balans, att röra sig på skidor och att lära ut plog? En intensiv dag utifrån ett tänkande perspektiv, dock inte utifrån ett skidåkande perspektiv. Det blir snabbt kallt för både tår och fingrar så det gäller att hitta på saker så kroppen är med.

Att se världen upp och ned är kanske ett bra sätt att bli varm på?


Ser tungt och varmt ut att stapla människor på varandra ...


... och det blir inte alltid rätt!

 

# OLA
 
På toppen av fjället

2012-12-11 20:29 | 4600 Visningar | Kommentera

Åre är inte så pjåkigt det heller ...! Vindstilla, solsken och förhållandevis varmt uppe på Åreskutans topp - kallt, fuktigt och dimmigt nere i Åredalen ... ett spännadne fenomen. Känns som man får ett slag i ansiktet när man åker i full fart utför Gästrappet och helt plötsligt forsar rakt in i dimman. Går inte att vänja sig vid, känns lika lustigt varje gång det händer.

Första morgonåket i Stjärnbacken. Klassen liksom stelnade till och bara väntade på att solen skulle krypa över kanten ...


Kontrasternas fjäll. Dimman ligger tät i nedre delen av Gästrappet ...
Dagens sista åk. Varm röd eftermiddagssol i kombination med kall blå luft. 890 fallhöjdsmeter på nypistat underlag väntar ...
# OLA

 


Sälen är fantastiskt ...

2012-12-10 20:21 | 4602 Visningar | Kommentera

En vecka i Sälen med strålande förutsättningar. 30-40 cm nysnö, kallgrader, kanonsnö och nypistat ... bättre blir det inte! Sälen bjöd upp till dans på allra bästa sätt. Visserligen startade vi skidåkningen med -18 grader men med några extra tröjor och dunjackor redde vi ut den stormen också. Skidkurs och skidtest stod på programmet. Först några dagar skidteknik med koordnationsövningar, egen träning och förståelse för skidteknikens basfärdigheter och sedan en helg med skidtest där syftet var att uppleva hur det är att jobba med sporthandel.


Tidig morgon i Tandådalens nyrenoverade värmestuga ...
Stora backen i Tandådalen ...
Experium med vågsurf ... Calle balanserar ...


Nypistat i Tandådalen ...


Formationsåkning ...


Skidtest i Lindvallen ...


Julia, Johanna och Saga spetsar öronen ...


Mikaela betraktar, Frida skruvar ...


Lördag i Lindvallen, fullt med folk ...# OLA