Åre Skidlärarlinje


Getryggen och Storsnasen

2013-04-27 14:31 | 5398 Visningar | 1 kommentar

Två dagars toppturande! Första dagen upp på Getryggens topp och andra dagen upp på Storsnasens topp ... nästan! Skidlärarlinjen och Vildmarksgudeutbildningen gör turerna tillsammans i små grupper. Gemensam planering och bilfärd mot Storulvån för att tämja Geten första dagen ...


På väg upp mot Getryggens topp ...Rektor Kicki Eriksson blickar upp mot toppen av Getryggen ...På toppen av Getryggen ...En välförtjänt fika ...Förberedelser dag två för att gå mot Storsnasen ...Stighudar på ...Trötta ben behöver lunch ...Jonas Brunnemyr letar sig upp på kall nysnö ...Sista biten på Storsnasen bjöd inte på speciellt bra sikt ...


Vi beslutar att vända precis innan toppen ... ingen sikt alls!Ett mäktigt åk ned till bilarna igen ...


 

# OLA


Huså, charmig skidby!

2013-04-17 14:09 | 5454 Visningar | Kommentera

En härlig skidtur från toppen på Åreskutan och norrut, bort från alla liftar, människor och välpistade backar. Vi styrde mot Huså, den charmiga skidbyn på norra sidan Åreskutan. Första en uppfriskande promenad Från Kabinbanan upp på toppen av Åreskutan (Det är fusk att tolka med skoter) sedan en lugn avslappnad skidtur på närmare en kilometer ned mot Huså. Åreskutan bjöd på solsken, lite skönt småslaskigt vårföre och inte minst en vidunderlig utsikt. Lugnet och den storslagna naturen är det som slår en mest när man styr skidspetsarna ned den norra sidan av Åreskutan mot Kallsjön. Det gäller verkligen att stanna till då och då och njuta av stunden, insupa atmosfären och låta sig imponeras av snön, naturen och det vida landskapet.

Tror vi slog rekord, årets längsta lunch! Underbart att sitta på träverandan och lapa solsken mot väggen på "Djupa Gruvans Krog" som restaurangen heter i Huså. Allt är så charmigt lugnt och stilla i Huså, man kan liksom inte stressa där. En skön kontrast mot Åre.

Jocke rustar för promenad upp till Åreskutans topp ...


På väg mot toppen ...


 Sista skälvande stegen innan toppstugan ...


Vyn i Huså med restaurang och lift ...


Årets längsta lunchen på restaurangens veranda ...


Calle beställer en god lunch ...Äntligen hittar Aron sin drömpjäxa ...


Chefen, Göran Folkesson, snyggar till vid liften ...


Liftens avstigning - toppen på Åreskutan syns i bakgrunden ...


Dags att packa för hemfärd med skoter ...

Det kränger och sprutar snö på släden - värre än Liseberg!

 

# OLA

Duved stänger ...

2013-04-16 08:09 | 4825 Visningar | Kommentera

... men vi fortsätter att åka där! Vi hade hela Duved för oss själva. Egen skidanläggning. Skönt med gott om utrymme. Lång bana i Super-G-stil suger musten ur benen. Intressant för klassen att känna hur kroppen upplever ett långt åk i bana - många frustande och stånkande personer efter några åk i banan :-) 

 

# OLASkidåkning på rotigt underlag ...

2013-04-12 21:56 | 4916 Visningar | Kommentera

... finns det gott om i Åre! Att åka på ett underlag som jag själv som skidåkare inte har bestämt eller med den fart eller med den typ av svängar som jag heller inte bestämt gör att jag tvingas lösa problem som normalt inte skulle ha uppstått. Vi åker några dagar per år på "dåligt" underlag för att tvinga klassen att lösa probelm som de inte själva utsätter sig för och då tvingas att ta till lösningar som de vanligtvis inte är vana vid. Kroppen måste på så sätt själv hitta lösningar under åket för att man på ett balanserat sätt ska ta sig utför backen ... bra tror vi!

Rotig skidåkning i Hummelbranten bland pucklar och björkskog ...

 

# OLA

 


Tänker så det knakar ...

2013-04-04 11:46 | 5043 Visningar | Kommentera

Mathias Rutgersson (lärare på skidlärarlinjen) tänker så det knakar. Det gäller att hålla tungan rätt i mun när det det ska analyseras skidteknik. Hmmm, vad ska jag säga så det blir rätt? Nä, jag tittar bort så slipper jag säga nåt! Om jag blundar eller gömmer mig bakom brillorna behöver jag inte säga nåt! Jag biter ihop och verkar ointresserad, då kanske jag slipper komma på nåt! Jag vet, de får själva analysera sin skidåkning, då kommer jag undan, yes!


 

# OLA

 


Storslalom

2013-04-02 15:19 | 4910 Visningar | Kommentera

Vissa dagar är bättre än andra!

Sånt här underlag hade vi när vi skulle sätta storslalombana i Duved ...

 

Duved ställer vekligen upp och hjälper oss med vår verksamhet. Vi får ett eget träningsområde när vi behöver träna banåkning ... nice!

 

Emmely bär käppar ...

 

Banan tar form ...
Göran Häggström, som är ansvarig för hela verksamheten i Duveds skidområde, hjälper oss med att göra ett snyggt träningsområde ... stort tack!# OLA


Lite nervöst ...

2013-04-01 22:20 | 4666 Visningar | Kommentera

... är det alltid när det är prov! Prov i skidåkning - uppåk. Väntan i Lundsrappet inför uppåken då de kommer en och en och blir bedömda på sin skidåknig. Som skidlärare gäller det att kunna åka instruktivt. Du ska kunna instruera, demonstrera och visa de som åker med dig vill se hur man gör för att bemästra skidtekniken. Det gäller att ha koll på sin kropp koordinativt och tekniskt och kunna veta vad du gör i olika bökiga situationer.

 

# OLA