Åre Skidlärarlinje


Nu är det tomt ...

2013-06-10 19:40 | 4855 Visningar | Kommentera

... i skolans korridorer och klassrum! Skidor från några olika årskullar står i klassrummet och väntar på att få visa upp sig igen för vetgiriga blivande skidlärare.

Tavlan i klassrummet är nystädad och helt vit, väntar bara på att få användas igen, kanske några kommer och kladdar på rasten, det är spännande att få kladda av sig på tavlan, trots att man är 22 år gammal ... ;-)

I klassrummet står en lång rad skidåkare på bild och väntar på att det ska komma levande skidåkare så de får sällskap i rummet. "Di gamle" ser till att behålla rätt känsla så de blivande skidlärarna som kommer i höst ska känna sig hemma. De har ett stort ansvar. Arvet, historiken, kulturen är viktig.

Korridoren känns ovanligt lång när allt är stängt och ingen skrattar, spelar musik eller slår i dörrarna. Ingen använder köket, det är mörkt.

Skolan behöver vila sig i sommar. Snart är här över 100 förväntansfulla studenter som ska diskutera, läsa böcker, sitta i korridorerna, värma sin lunch och lära sig både det ena och det andra ... det är spännande att uppleva denna kakafoni av känslor som utspelar sig under läsåret.

Undrar vart de gamla studenterna tog vägen, undrar om de kommer ihåg korridoren, undrar om de besöker oss igen?

 

 

 

 

 


# OLA

 

Vårterminen i bild ...

2013-06-06 18:51 | 4877 Visningar | 2 kommentarer

Vårterminen i bild ... trevlig sommar!

 

# OLA

 

 


Avslutning

2013-06-01 08:59 | 4843 Visningar | Kommentera

 

En mycket trivsam avslutning med årets grupp på skidlärarlinjen. Vacker sång i Åre Gamla kyrka, Kaffe och tårta på Åre Bageri, lekar och skratt på gräsmattan i parken, plask och bad i Åresjön, god middag och underhållning på kvällen och sist men inte minst högljudda skratt och musik när vi rundade av natten. Ett stort tack till klassen som nu går ut i vida världen som nybakade skidlärare och testar sina vingar.

Rektor Kicki Eriksson håller tal i Åre Gamla Kyrka, sista samlingen med klassen ...

 

 


Ett glatt gäng efter avslutningen i Åre Gamla Kyrka ...


Kaffe och tårta på Åre bageri ...


Lek och stoj i Parken ...

 


Alla vill inte slänga sig i vattnet direkt, det krävs lite pedagogisk övertalning, ungefär som med barn i skidskolan ...


Det är svårt att avgöra om badet var njutbart eller ej ...
Äntligen tillökning i kameraparken, nu ska här plåtas ;-)

Stort tack och trevlig sommar!

 

# OLA