Åre Skidlärarlinje


Koordination ...

2013-08-29 17:12 | 3887 Visningar | Kommentera

Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska hitta var kropens alla delar befinner sig i rörelse. Det är inte alltid snabbast som vinner. Vissa gånger är det smidigast, mest timad och koordinerad som vinner. Skidåkning är balans, timing, koordination (förutom rå fysik) så det gäller att hitta samspelet mellan kroppens alla muskler. Lek och hopp med koordinativa inslag förgyllde eftermiddagen i dag. Förutom att genomföra tränigspassen utifrån ett egoistiskt syfte att bli bättre tränad och förbättra sin egen fysiska status gäller att dessutom börja tänka som en idrottsledare (lärare). VAD gör vi? HUR gör vi? VARFÖR gör vi? Hur skulle jag göra om jag vore ledare för verksamheten?
 

# OLA


 


Runt Totthummeln

2013-08-28 19:23 | 3991 Visningar | Kommentera

Ett vänstervarv runt Totthummeln blev det i dag med tillhörande obligatoriska fikarast - fika är viktigt! Fömiddagen ägnades åt diverse presentationer av klassen och nu börjar gänget känna varandra mer och mer - de kanske t.o.m kan alla namnen i klassen :-)

Jonas Fagergen Skidskoleansvarig Skistar Åre följde med oss och berättade om Åres nya liftar, Skistars organisation och offpiståkningen i Åre - föreläsning i det fria - mycket bra!


 

# OLA


Fysträning med utsikt ...

2013-08-27 19:27 | 4011 Visningar | Kommentera

Fysträning med utsikt är ett koncept vi kör på Åreskutan. Jogg från skolans entré upp till skidområdet och vidare upp till Tottbacken. Där njöt vi av utsikten och passade på att köra lite balansträning med klassen. Åreskutan i bakgrunden med liftarna och alla cyklister som åkte upp och ned i det fina vädret. Lugn jogg på Solstigen genom den höga täta skogen och sedan avslutande löpning utför. Alla löpformer har sin tjusning. Att springa brant utför på en smal rotig stig med många stenar framkallar möjligheter att träna balans, koordination och att planera sin löpning. Kvaliteter som kommer väl till pass för skidåkare.


# OLA

 


Första dagen ...

2013-08-26 22:40 | 4001 Visningar | Kommentera

50 studenter på Campusåre samlas för upprop första dagen. Mötes och Eventproducenter & Åre Sport och Skidlärarlinje. Spännande med nya ansikten! Nu har startskottet gått - imorgon gasar vi på med massor av information och första träningspasset med de blivande skidlärarna. Vi springer upp till Fjällgården med omnejd och kollar läget ...

 

 

# OLA

 


Skidlärarlinjen på Instagram ...

2013-08-02 14:02 | 4161 Visningar | Kommentera

Mors, nu hittar du Åre Sport och Skidlärarlinje på Instagram. Leta på "skidlararlinjen". Hoppas på ett ordentligt bildflöde när den nya klassen är installerad i slutet på augusti. Vi får väl se vad det nya gänget producerar i form av bild. Följ med oss på Instagram och se vad vi hittar på under utbildningen.