Åre Skidlärarlinje


Skidpremiär Duved

2013-11-30 09:01 | 4463 Visningar | Kommentera

Skidpremiären i Duved avklarad - skönt! Trots en vecka i österrike var det lite ringrostigt och några Bambi på hal is. Det mesta verkade fungera ... nu kör vi en vinter i Jämtlandsfjällen.

De nya kläderna från 8848 syntes lång väg. Framförallt när det vissa stunder bara var vi i liftkön ...Solen på väg ned tidigt den här tiden på året ... 

# OLA

 


Nya skidkläder

2013-11-26 19:28 | 4632 Visningar | Kommentera

8848 altitudes! Nya skidkläder till klassen, lilla julafton! En stor hög med grejer till alla i klassen från 8848. Snygga loggor på byxor och jackor. Vi är redo för skidåkning. Nu kan vintern komma!


 

# OLA

 
Stollan håller koll

2013-11-25 23:03 | 3853 Visningar | Kommentera

Nationalarenan bjöd på strålande utsikt i dag ... om man längtar efter skidåkning och snö. Vitt i hela målområdet i störtloppet och positivt inför stundande skidåkning. Stollan tog emot klassen och berättade om World Cup Åre. Organisation, byggnad och tävlingar. Hela klassen kommer att vara engagerade i World Cup Skicross i vinter och agera funktionärer. Brukar vara spännande att få se världsåkarna på nära håll och få en känsla för hur de åker.

Se bilder från förra årets World Cup Skicross.

 

# OLA

 

 


Rullskidor och Fischer

2013-11-21 12:21 | 3907 Visningar | Kommentera

Emelie och Anton berättade om företagen LL Agenturer och Sportmarket. Två verksamheter som ligger dessa två studenter varmt om hjärtat eftersom det är företag de sett sina fäder arbeta med. Båda har vuxit upp i företagarfamiljer där sport, friluftsliv och affärsidéer har varit samtalsämnet vid frukostbordet. Det märks att båda är präglade av företagandet och har en bra känsla för verksamheten. Intressant! 

# OLA
Konsten att lyssna

2013-11-20 20:40 | 3931 Visningar | Kommentera

Vad karaktäriserar en god lyssnare? Är jag en god lyssnare? Hur vill jag att de jag pratar med ska göra, känna, uppträda när jag pratar med dom? Dagens fråga - ganska lätt att svara på - svår att efterleva. Hur vet jag om jag är en god lyssnare? En lärare har visserligen som uppgift att prata relativt mycket men ibland kanske vi glömmer kvalitén att kunna lyssna som skidlärare, ledare. Dagens läxa är livslång och det behövs inga läxförhör för resultatet på kunnandet kommer som ett slag på käften om man misslyckas. Analysera andra människors lyssnande och fundera på hur du gör själv när du lyssnar - börja nu - och sluta aldrig!

En grupp människor som lyssnar, fast det syns inte, och känns inte, men de säger att de lyssnar fast de gör annat samtidigt. Dagens digitala människor har utvecklats och har många kvaliteter ... fast det syns inte ... eller läser man av lyssnandet på annat sätt i den digitala världen? Jag vet att jag lyssnar fast du som pratar vet bara inte om det. Är det vikigt att du vet? Det räcker väl att jag som lyssnar vet att jag lyssnar. Det kan väl inte vara viktigt att den som pratar känner att jag lyssnar. Hon ska ju bara prata i alla fall. Prata på du, jag lyssnar, varför skulle jag inte lyssna?

Emelie med ryggen mot kameran pratar och de andra lyssnar. Väldigt vad hon ser nedstämd ut och varför slutar hon att prata ... hmmm!

 

Adam har samlat ett gäng kompisar och vill att de lyssnar. Han har nåt viktigt att säga. De verkar hålla med. De lyssnar med hela kroppen och är ärliga i sitt engagemang ... Adam talar för brinnande livet :-)

 

# OLA

 

 


SCOTT

2013-11-15 16:57 | 4185 Visningar | Kommentera

Jörgen Lindman, som är en rutinerad räv i utrustningssvängen, berättade om den alpina skidbranschen samt informerade om goggles, stavar, hjälmar, ryggskydd. Jörgen är en rackare på att förstå betydelsen av att kunna sälja både produkter och tjänster och klassen fick tips om hur de på ett smart sätt kan ge blivande elever i skidskolan bättre service och förhoppningsvis även skapa mer försäljning. Vi får se i vinter vilka som tar sig an tipsen och utvecklar dem. Ska bli spännande att stämma av efter vintern :-)

 

 

# OLA

 


Rulla runt i sänghalmen

2013-11-15 07:55 | 4144 Visningar | 1 kommentar

Att rulla runt för mycket i sänghalmen har sina risker. Det blev klassen varse om i dag när Mats Agnvall informerade om "kärleksmarknaden" i Åredalen. En trevlig marknad som är öppen för alla, men ack så vass om man lyckas hamna fel i hanteringen. Temat för dagen har varit skydd. Det gäller att hålla huvudet kallt och att bära skydd när man är på en skidort ... hmmm!

Mats Agnvall, läkare i Åre ...


Allvarliga miner när Mats kommer till slutet av sin kärlekshistoria ... har aldrig sett så många sitta med armarna i kors samtidigt!


 

# OLA

 
8848

2013-11-14 19:11 | 3933 Visningar | Kommentera

Skidkläder inför vintern. Patrik Rehnström från 8848 pratar om skidkläder, försäljning, tillverkning, handhavande mm. Hela klassen kör 8848 i vinter. Snyggt med våra loggor på jackor och byxor. Känns spännande och nu väntar vi på skidpremiären i Sverige.

Patrik pratar med klassen ...


Reine Barkered är med som smakråd ...


Två jackor i en ... mysigt!

 

Åre Sport och Skidlärarlinje + 8848 ...

 

# OLA
Snö/Lavin på schemat

2013-11-12 19:22 | 3907 Visningar | Kommentera

Åre Lavincenter och Jonas Björklund tittade förbi och berättade om snö/lavin för klassen. Härligt, härligt men farligt, farligt! Det gäller att ha huvudet med sig när man åker offpist. Hur hanterar man grupptryck? Är det värt att chansa? Hur mycket spelar människans mentala faktorer in vad gäller lavinfaran?

Det är inga problem att bli en duktig offpiståkare, problemet är att bli en gammal!

Jonas Björklund inför klassen ...

 

# OLA

Skidåkning i Kaprun

2013-11-04 12:45 | 4135 Visningar | Kommentera

Förra veckan var vi i Österrike med klassen. Började veckan med sol för att mitt i veckan få ca 30 cm nysnö och sedan avsluta veckan med sol igen, funkar :-). Det är elfte året på raken som utbildningen är i Kaprun i Österrike. Ett väl beprövat koncept. Första gången på snö tillsammans för klassen. Lika spännande som vanligt.


Ett trött gäng efter flera timmar i buss ...

 

På väg upp till glaciären i gondolen ...


Solen skiner och snön ser lockande ut ...
Genomgång av skidtekniska moment i backen ...


Alla är glada när det snöar ...
Glada tjejer efter första skiddagen ...
Snack på parkeringen efter skidåkningen ...

 

Fysträning och nedvarvning efter skidåkning på närmare 3000 möh ...# OLA