Åre Skidlärarlinje


Ibland är skägg varmt

2015-04-24 19:57 | 2473 Visningar | Kommentera

Ibland är skägg varmt och ibland är skägg kallt #skägg #skidlararlinjen #campusare #älskaåre @8848altitude #8848 #älskasnö #åreidag


Topptur Storsnasen

2015-04-24 19:03 | 2470 Visningar | Kommentera

Med kulingvindar och snödrev rakt i ansiktet gjorde vi ett tappert försöka att nå toppen på Storsnasen idag med Skidlärarlinjen och Vildmarksguiderna. Det blev ett lugnt och makligt tempo och på lunchrasten såg vi ut som ett gäng draghundar som legat för länge i snöstormen. Spännande väder. Svårt att se utan skidglasögon men egentligen inte speciellt kallt så vi kämpade på mot vädrets makter. Efter att ha hittat lä och fått i oss lunch lättade molnen och vi fick faktiskt se fjälltopparna. Vi lunkade iväg med nytt mod och kom en bit på väg mot toppen men vände när sikten återigen minskade och det blev mer eller mindre flatljus. Några justa svängar utför och sedan en kopp gott kaffe på Storulvåns fjällstation fick avsluta dagen och veckan.

Snart kör vi ...

 

Inga sura miner trots noll sikt ...


Alla traskar iväg ...


På väg uppför i stormen ... 


Smile ...


Vi blir vitare och vitare ...

 

Lite osäker på om rektorn gått i ide eller somnat ...

 

Lunch i det fria ...

 


Äntligen sol och sikt framåt ...

 

 

 

// OLA 


Skidlärare och vildmarksguider i backarna

2015-04-23 16:26 | 2254 Visningar | Kommentera

Näst sista skiddagen på årets utbildning blev en blåsig tillställning. Som tur är hade vi sällskap av ett gäng trevliga vildmarksguider :-)

 

 

// OLA


Plugg inför slutprov!

2015-04-16 13:45 | 2129 Visningar | Kommentera

Plugg inför slutprov! #skidlararlinjen #campusare #älskaåre #8848 #nujavlar


Offpist

2015-04-15 19:58 | 2136 Visningar | Kommentera

"Rotig skidåkning" kan bli rolig skidåkning om man lär sig att hitta balansen, rytmen och timingen. Vi letar efter lite stökig skidåkning som ställer till det och gör att man måste vara på allerten och fokuserad för att få till svängarna. Det är irriterande att skidorna sticker åt olika håll, skär fast eller är allmänt bångstyriga. Vi skapar situationer som gör att det blir lite krångligt att hitta balansen och flytet. Vi försätter oss själva i lägen där vi måste fokusera ordentligt och där vi inte kan slöåka ... det är målsättningen. Vi gör det för att lära oss klara av krångliga situationer och för att förbättra vår "ståsäkerhet" på rotigt underlag. Många tycker det är jobbigt och vill inte alls vara i den miljön. Det är först när man hittar balansen och flytet som "rotig skidåkning" blir rolig skidåkning och det gör vi genom att vara i rotig miljö.

 

 

 

 

 

// OLA 

 


Totalskidskolan

2015-04-14 20:18 | 2224 Visningar | Kommentera


"Vår kärlek till skidåkning övertygar oss om att de flesta som provar det kommer att gilla det. Där ser vi ingen skillnad i förhållandet till snön om fjällgäster har ett funktionshinder eller inte. Därför finns vi! Vi älskar skidåkning och är övertygade om att det finns fler som gör det och kommer att börja göra det" - Så står det på Totalskidskolans hemsida!

Totalskidskolan är en ideell förening som bedrivit sin verksamhet sedan 1987 i Åre. Under två dagar hade alla vi på Skidlärarlinjen förmånen att få vara med dom och prova på deras verksamhet. Åka Biski, Snowcart, sitski, åka som blinda och åka som benamputerade var några av grejerna vi fick testa. Dessutom provade vi att själva vara ledare. Hur gör man som ledare, hur känns det att ta hand om skidåkare i totalskidskolan miljö, hur förhåller man sig till sin elev? Många intressanta funderingar att ta med sig i den fortsatta skidlärargärningen för våra blivande skidlärare.

Ett stort tack till Totalskidskolans personal som ställde upp på ett förnämligt sätt under två dagar :-)

Full fart i Skicart ...Inte helt lätt att ta sig fram med sitski på plan mark ...


Blind åkare med tejpade goggles, spännande ...


Skidåkning på ett ben, hur känns det?


Kan behövas hjälp i liften ...


Race med skicart som avslutning på dagen ...


// OLA


Ser bra ut! Vi tror på

2015-04-14 08:09 | 2214 Visningar | Kommentera

Ser bra ut! Vi tror på en bra arbetsdag på fjället mina skidor och jag! #skidlararlinjen #campusare #älskaåre #åreidag


Mathias poserar i den

2015-04-13 23:09 | 2155 Visningar | Kommentera

Mathias poserar i den Jämtländska fjällvärlden ... @8848altitude #8848 @hestragloves @scottfreeski #skidlararlinjen #campusare #älskaåre #åreidag