Stina Jakobsson


Skön t

2012-03-30 14:30 | 4622 Visningar | Kommentera

Pjäxor och skidor, stetoskop och tofflor samt klänningar och smycken är packade. Åre över helgen, Östersund sjukhus nästa vecka och Åre i påsk. Skön t!


Grattis Christine och Reine!

2012-03-24 13:09 | 5103 Visningar | 3 kommentarer

Jag har blivit en av de där (gubbarna med ölmage) som ser på sport och gläds så mycket när “mitt” lag vinner, jag får en klump i halsen och blir stolt. Grattis Christine och Reine till totala FWT och segern i Verbier Xtreme! Shit vad bra ni är!


Patient nr. 1

2012-03-22 14:23 | 5404 Visningar | Kommentera

Idag, efter 2 år och 2 månader på läkarprogrammet, har jag äntligen träffat en patient på egen hand. Jag har aldrig känt mig så vuxen som jag gjorde just då och nu i efterhand är jag glad som ett litet barn!


Kontraster

2012-03-20 18:46 | 5766 Visningar | Kommentera

För lite drygt en vecka sedan var det Peak-plåtning i Italien, skidåkning, roliga människor, god mat och sol. Nu är det Umeå, isbana överallt, andra roliga människor, status- och journalträning. Kontraster!
Ibland slår det mig att jag är så otroligt lycklig lottad som får ägna mig åt två saker jag älskar, åka skidor och vara pluggnörd.


Courmayeur, en glaciär som krympt i värmen.


Erik, Mattias och Henrik


Chamonix lika stort och maffigt som vanligt…


… och Rachael Burks lika glad som vanligt. Dessutom en av världens bästa skidåkare.


Ciao Italia!

2012-03-09 10:20 | 6379 Visningar | Kommentera

Hade en solig dag i Schruns i onsdags, dock var snöförhållandena något varierande. En sväng puder, en sväng is. Igår var det storm så vi tog ett “snabbt” beslut (ändrade oss fjorton gånger) på eftermiddagen att lämna Österrike och dra till Courmayeur. Peak Performance plåtning inför vintern 2012-2013 börjar här imorgon och enligt lösa rykten skulle det vara bra snö. Får se hur bra det stämmer, utsikten från hotellet är inte superlovande.

Lite bilder från Schruns.

Fotograferna i motljus, Mattias och Fred Arne.


Henrik svänger och jag gör så gott jag kan med telefonkameran.


En bild på mig i senaste “Åka skidor” från Åre. Då var det också något varierande snöförhållanden.


Pudersökande

2012-03-06 22:36 | 6642 Visningar | Kommentera

Det eviga sökandet efter puder. Det är inte min favoritsysselsättning att surfa internet i flera timmar för att försöka komma fram till vart man ska ta vägen. Det är för långt bort, för lite snö, för mycket snö, för mycket folk, för låga berg osv. Kvällens försök att komma fram till vart vi ska åka närmaste dagarna slutade med att vi följer originalplanen och stannar här i Schruns. Jag är glad att jag i stort sett alltid lyckas smita undan sådana svåra, “livsavgörande”, beslut.

Igår var det down day och idag hann vi knappt upp på berget innan molnen drog in igen.

Turen vi gjorde i helgen var fin. Ingen skidåkning att tala om men fick en snygg brun färg i ansiktet och laxrosa färg på bröstet. Lite bilder från Mattias Fredrikssons iPhone för att visa hur bra vi hade det.


Mattias var snabb.


Hej Puckon!


Henrik blir stark av Red Bull…


… jag blir stark av rödvin.


Solgassar

2012-03-02 14:49 | 6998 Visningar | Kommentera

Landade för några timmar sedan i Zürich och nu sitter jag på ett kafé i solen i Schruns och gassar. Det är vår här (precis som i Umeå, men där är det bara låtsas för det kommer alltid ett bakslag med snö och kyla!). Ska möta Fredriksson och Henke W i eftermiddag. Snackade med Fredriksson imorse, han sa att jag skulle vara beredd på vårslask à la Riksgränsen i maj. Vilket är det näst bästa jag vet, efter puder så klart.

Imorgon ska vi tura till en hytta för att fota något reportage och sedan sova över där. Får se hur det går med min kondition. Jag imponerade inte direkt på mig själv på löpbandet eller spinningcykeln under veckan jag var hemma. Iofs kände jag mig snabb i längdspåret… om inte annat såg jag ganska snabb ut (bortsett från posen).


Glad & nöjd

2012-02-21 18:58 | 7379 Visningar | Kommentera

Senaste veckan här i Engelberg har nog varit min bästa skidvecka någonsin, om jag skulle behöva välja en hel vecka som “bästa”… Eller ja, topp tre iaf, kan ju hända att jag glömt någon riktigt, riktigt grym vecka i mitt liv. Kontentan är att jag är glad och nöjd med livet. Kanske inte fullt så fett att åka tillbaka till Umeå imorgon men ska bli skönt att träffa Viktor lite. Åker ner om åtta dagar igen för att möta upp Fredriksson mfl i Österrike.


Johan fick en stund ledigt från Ski Lodge.


Uppvärmningsåk på 2000 fallhöjdsmeter. Galtiberg i bakgrunden.


Simpa skötte sig fint bakom kameran. Laub idag igen.« Föregående Nästa »