Telislinkan


Here we go again

2017-12-27 17:35 | 1089 Visningar | Kommentera

Ett tag sedan jag skrev på denna kan man säga. Lul igen, som Just D sjunger, visst är det så! SNart skidor igen, mot Vemdalen och Vemdalsslalom, skall bli riktigt kul att åka upp med klubbkompisarna och köra. Säsongen har hållt på ett tag, även om kylan i fjollträsk lyser med sin frånvaro. Snart så, snö igen!


Utbildning + fin julåkning

2013-01-02 15:40 | 1758 Visningar | Kommentera

Det har gått en tid sedan det sista inlägget. Har hunnit med utbildning i Idre tillsammans med en massa andra engagerade tränare, och fick en massa fina tips till säsongen som kommer. Var också iväg till Duved över jul med familjen, och fick en himla fin åkning, både i pist i Duved och en massa god lössnö som kom. Hemligt spot, gjorde att det var knädjupt i dagarna 3!Träffade på en gammal kompis i Tege, som jag inte sett på 10 år, som fortfarande kör skidor, driver egen guideverksamhet och har bosatt sig mitt i smeten. Riktigt kul att träffa honom igen, hoppas på att kunna åka tillsammans framöver!

Riktigt härligt och en skön start på säsongen. Nu blir det alpin träning några veckor, sedan drar familjen till Alperna med två andra familjer, närmare bestämt till Gressoney, för en härlig friåkarvecka med en massa åkning, god mat, trevligt sällskap.


Tänndalen klubbläger

2012-12-10 14:38 | 1846 Visningar | Kommentera

Vi var uppe med delar av klubben i Tänndalen och körde en intensiv helg. Kul för de som inte stått på skidor än att få lufta dessa. Många olika övningar med fokus på position och balans, samt våga att åka på lite för få upp skidorna ordentligt. Barnen har utvecklats bara på några dagar, vilket vi kan dra nytta av när vi kör igång träningen inom kort. Riktigt kul och uppskattat läger!!


Kanonmuller på hemmaplan

2012-12-03 21:08 | 1929 Visningar | KommenteraSitter och planerar helgen som kommer då klubben sticker norröver för det årliga lägret! Blir kul och många aktiva hänger med. Kul att se att många av våra minsungkarl valt att hänga med klubbens läger, måste bero på oss tränare som har ett så pass skönt och enkelt motto, att det skall vara kul att åka skidor! Svårare än så är det inte. Vallade allas skidor i helgen som fick och strang dessutom förbi syrrans stall där det var full fart med tolkning på skidor efter häst! Kul och bra träning för de minsta! Skönt också att kanonerna har börjat att mullra!! Vädret över alperna ser också riktigt bra ut, snö, snö och snö!


Nu vinter!

2012-10-19 21:18 | 2023 Visningar | Kommentera

Mentalt börjar vinter nerhänga sig på, träningsläger med U8 i Tänndalen i ecember, fortsatt tränarutbildning i december, jul i Duved, med skidor, såklart, resa bokad till Gressoney och lite funderande över påsken. Sen all åkning och träning med kidsen i klubben, känns som att det blir en bra vinter! Får hålla tio godo med skateboard under tiden, vad gör man i te gör att glida på något!!


Det händer saker...

2012-02-07 13:24 | 2144 Visningar | Kommentera

...med juniorerna i klubben - de utvecklas! Riktigt kul att följa dem så här långt i vårt sätt att skapa framtidens åkare. Att åkglädjen tillsammans med att det är riktigt kul att se dem göra köttbulle och spagetti skapar förutsättning för hela gänget tillsammans med ett gäng engagerade tränare gör inte saken sämre. En bra sammanhålling, mycket skratt gör att vi formar de små åkarna dit vi vill - att det skall vara kul att åka skidor. Roliga övningar, varvas med bus, vilket gör det ännu bättre. Nu ser vi fram mot helgens träning, och ser hur våra tips kommer att påverka åkningen!


Järvsö

2012-01-16 09:57 | 2182 Visningar | Kommentera

Åkning i helgen med familjen, syrran och hennes familj. Två smågrabbar, tre och fyra år togs om hand om min tjej på 6 år. Riktigt kul åkning och det släppte för den minsta som fyller 3 om en månad. Svängde själv i barnbacken tillslut vilket var stort. Nu är det bara en tidsfråga innan alla åker tillsammans. Själv fick jag lufta mina Progressor 9+ ordentligt, vilka otroligt härliga skidor, som man verkligen kan lita på.


Sulan

2012-01-04 09:33 | 2249 Visningar | Kommentera

igår gjorde jag nya sulor på Alpint, en för övrigt grym butik på Torsgatan, www.alpint.com. Det var en proffsig session, där foten sattes i någon form av geleform innan sulorna värmdes på och formades in under fötterna. Det lilla glapp jag haft i främre delen av pjäxan försvann och foten fullkomligen sitter som ett skruvstäd. Blir kul att testa inom kort. Rapport på det kommer!« Föregående Nästa »