Emma Dahlström och Oliwer Magnusson får plats i OS-truppen

Både Emma Dahlström och Oliwer Magnusson är nu uttagna till OS-truppen i PyeongChang. Truppen som kör slopestyle Sydkorea är nu komplett och består av Jennie-Lee Burmansson, Emma Dahlström, Henrik Harlaut, Jesper Tjäder, Oscar Wester och Oliwer Magnusson, 

I tisdags 23 januari 2018 kom Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) med beskedet att freeskiåkarna Emma Dahlström och Oliwer Magnusson är uttagna till OS-truppen.

Emma Dahlström, härstammande från Hovfjällets Ski & Board Klubb, har jobbat hårt efter sin korsbandsskada och har visat stor styrka och envist följt planen som hon gjorde direkt efter operationen, allt för att komma tillbaka lagom till OS för att kunna tävla i slopestyle. Nyligen kom Emma på en fjärdeplats i världscuptävling i Mammonth, USA och visade därmed att hon är klar för att åka fullt ut:
– Emma har hela tiden legat i framkant på sin plan och nu senast i världscuptävlingen på Mammoth Mountain i Kalifornien   så lossnade åkningen ordentligt vilket gav henne en välförtjänt OS-plats, säger Stefan Karlsson, sportchef freeski och snowboard på Svenska Skidförbundet. 

Emma Dahlström har också blivit inbjuden till X-Games i Aspen som drar igång idag och pågår tom söndag:
– Jag ser verkligen fram emot de kommande X-Games-tävlingarna, som blir ett bra genrep för Emma, och jag hoppas att de ger henne det självförtroende hon behöver för att kunna göra sig själv rättvisa under OS, säger Stefan Karlsson. 

På X-games blir det fler svenskar som kör Jennie-Lee Burmansson, Henrik Harlaut, Jesper Tjäder, Oscar Wester kommer allesammans att vara på plats Aspen för att tävla.

Trots att Emma bara är 25 år räknas hon nu till veteranerna inom freeski. En nykomling är däremot 17-årige Oliwer Magnusson, Östersund Frösö SK, som gör sin andra säsong i världscupen. Förra året kom hans genombrott då han tog silver på JVM i slopestyle. Men det var ingen självklarhet att just Oliwer skulle få OS-platsen eftersom det verkligen var tight mellan honom och Emil Granbom, men tillslut föll valet på Oliwer:
– Oliwer har kämpat hårt och målmedvetet för att ta OS-platsen och det ska bli intressant att se honom tävla i de stora sammanhangen, säger Stefan Karlsson sportchef freeski och snowboard på Svenska Skidförbundet. 

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.