Sökresultat

skidmannen
skidmannen 1 år sedan SporTube hårt skidfodral (6 svar)

Bump. Sitter på Geneva Airport och ser såna där SporTube glida förbi. Ser ju bra ut, men dom är inte så vanliga. Vad är nackdelen? Dom är ju billigare* än rullväskorna från K2 och Dakine, så det är inte det. Ont om plats för annat? Tar plats i garderoben? Varför ser jag inte fler SporTube?

*1800:- utan att ha kollat var det är billigast.

skidmannen
skidmannen 1 år sedan Ersättare för BD 01 binding (26 svar)

Alla har olika smak. Själv har jag haft Meidjo och tyckte den var riktigt dålig, fipplig och märklig åkkänsla, mekanisk på nåt sätt. Och dyra. Och miljoner skruvar.

Rottefella Freedom tycker jag däremot är helt OK trots att det börjar bli en gammal konstruktion. Fast klart bättre med TX Comp än med TX Pro. Med Pro känns det som att bälgen är för mjuk i förhållande till skaftet. Freedom har hållit ganska bra för mig, men det tror jag beror på att jag kör mjukaste fjädern på lösaste läget, gillar inte att ha massa böjmotstånd.

Nästa gång bindningarna pajar blir det nog Outlaw X, om det inte kommit nåt ännu flashigare då.

skidmannen
skidmannen 1 år sedan Hjälp gubben att hitta rätt telisskidor (99% pist) (25 svar)

Är det inte 22 designs Lynx man ska ha om man är intresserad av prylar? Outlaw är ju gammalt, även om den fått ett X nu.

skidmannen
skidmannen 1 år sedan Hitta rätt pjäxor (T1 och Voodoo funkar ej) (6 svar)

Har aldrig provat Voodoo, däremot haft Garmont Squadra som är föregångaren till Ener-G. Har samma uppfattning som dig om scarpa T1, den är lite för stel. Stelt skaft och mjuk bälg på nåt vis. Dessutom är gå-vinkeln på skaftet inte så kul när man turar. Men den satt bra på foten...

Squadra var egentligen för bred, men jag fick den att sitta bra med en riktigt tjock sula. Originalsulorna i Garmont sög ordentligt på den tiden så man  var i alla fall tvungen att stoppa i nåt mer fotformat.

Mina Garmont var även i längsta laget, ca 20 mm glapp bakom hälen när jag  provade utan inneskor, men nästa storlek ned hade varit för kort.

skidmannen
skidmannen 1 år sedan Hjälp gubben att hitta rätt telisskidor (99% pist) (25 svar)

Ska du ha rottefella är det bättre med Freedom än dom äldre och tyngre Freeride, den håller bättre. XXL har bra pris om du köper lösa bindningar.
Den mjukare TX Pro har tech inserts, men det är bara intressant om du ska gå på tur och köra såna bindningar, Meidjo etc. Annars tycker jag att TX Comp är lite skönare, bättre balans mellan tåflex och benflex. Men det är en smaksak, köp dom snyggaste med bäst pris.

skidmannen
skidmannen 1 år sedan Törs man köpa pjäxorna i säcken? Scarpa TX Pro (16 svar)

Om du knölar in lite dasspapper längst in framför tårna när du gjuter pjäxorna så ordnar det sig. Jag brukar ha det mellan tårna och framför foten när jag värmer för att få lite tå-rum. Men troligen blir det plats ändå eftersom hälen trycks in när du gjuter.

skidmannen
skidmannen 1 år sedan Freeride 160cm finns inte!? (15 svar)

Völkl Mantra Jr, lite smalare än 95 men flyter bra tack vare full rocker. Grabben har såna, br allroundskida.  Finns i 158 som längst. https://www.sport-conrad.com/en/product … ee-sc.html

skidmannen
skidmannen 1 år sedan Vad är det som är så speciellt med skidor på flygplan? (27 svar)

Trådstartarn här. Såhär gick det.
Köpte ett 2 meters K2 fodral av samma typ som det Dakine alla andra verkar ha på nätet från Ski-Total i Uppsala, fodralet kom dan efter, bra att handla där om man har bråttom.

Stoppade i tre par lagg plus stavar och lite handdukar, optimerade 20 kg gränsen. Inga problem att checka in som väska på Arlanda. Klassigt, Norwegian kändes nästan som att åka Lufthansa. En vecka med bara sol och kanonbra snö, det dumpade 25+25 cm precis innan vi kom ner, v16 var rätt vecka denna i övrigt kassa Alp-vinter. Sen var det dags att dra hem igen.

Personalen på flygplatsen i Grenoble var inte alls med på mitt resonemang att skidbagen var en väska. Jag visade texten att jag får ha 2x20 kg och att väskan ska vara kortare än 250 cm. Med nej, skidor är speciellt. Undrar vad som hänt om jag haft med samma väska med vanliga träreglar i? Nåväl, efter lite tjafs fick vi åka ändå.

skidmannen
skidmannen 2 år sedan Vad är det som är så speciellt med skidor på flygplan? (27 svar)


Jo, jag har alltid åkt med LH senaste åren bara för att slippa krångel med extra dyr skidfrakt, brukar boka boende och resa separat. Men nu blev det Norwegian i och med att Sportresor hade ett paket.

skidmannen
skidmannen 2 år sedan Vad är det som är så speciellt med skidor på flygplan? (27 svar)

Kanske får bli att investera i en sån där väska då. Jag åker med Norwegian via Sportresor och får ta med 2x20kg plus 10 kg handbagage per person. Skidor kostar 600 kr t.o.r, men om det bara är utöver dom där 2x20 känns det ju onödigt. Vi är 4 i familjen och i vart fall 2 av oss vill inte hyra (telemark). Jag tjänar in halva väskan på bara en resa.

skidmannen
skidmannen 2 år sedan Vad är det som är så speciellt med skidor på flygplan? (27 svar)

Behöver du föranmäla den väskan? Går den som specialbagage eller i vanliga incheckningen?

skidmannen
skidmannen
skidmannen 2 år sedan Vad är det som är så speciellt med skidor på flygplan? (27 svar)

Vad är det som är så speciellt med just skidor på flygplan?

Norwegian som exempel, med en vanlig "Flex" biljett får man ta med 2x20 kg och "Måtten för varje väska får inte överstiga 250 x 79 x 112 cm (L x H x B), och omkretsen får vara max 300 cm." Fine, då tar jag en stor väska och stoppar skidorna i den. Men, det får man inte. Eller? För då är det sportutrustning.

Varför är det så speciellt med just skidor? Om man stoppar dom i ett sladdrigt fodral så är dom ju kanske svåra att hantera, men i en väska/låda? Är det nån konstig flygsäkerhetsgrej? Enligt vad som står ovan får jag ju ta med en sån där gammal smal ful takbox som incheckat bagage bara jag inte har skidor eller golfbollar i den för då är det sportutrustning. Den är lättare än 20 kg och mindre än 250x79x112 => tillåten väska.

skidmannen
skidmannen 2 år sedan Lättsvängda skidor om man har mindre knäbesvär (5 svar)

Att skidan har spann åt fel håll. Bara mitten av skidan ligger i backen, men så fort man svänger så går hela kanten i. Känns korta när man kör sakta och långa när man kör fort. Egentligen för att få flyt i lössnö, men jag gillar det i pist också.

skidmannen
skidmannen 2 år sedan Lättsvängda skidor om man har mindre knäbesvär (5 svar)

Om jag själv hade ont i knäna skulle jag välja ett par ganska stadiga skidor som ändå inte har för mycket bett. Jag skulle nog ta ett par ganska korta skidor, typ min egen längd, med fullrocker. Eller såna med rocker fram och bak och normalt spann i mitten. Mindre risk att såna skidor skär fast och bär iväg. Men var försiktig med knäna om ni åker många där på raken, slalom är bland det tyngsta man kan utsätta dom för. Varva med längdskidor.

skidmannen
skidmannen 2 år sedan En äventyrsbil blir till (174 svar)

Aj!

Jag vred knäet en gång på skidor, det funkade inte att gå eller cykla. Men bräda i stillsamt tempo gick OK. Hade inte åkt bräda innan så lugn åkning var lagom upphetsande. Eftersom det tog så lång tid att bli fit för telemark kom jag även igång med klättring och kajak istället för bara skidor som tidigare.

Vad blir det nu? Enarms pull-up eller förbättrad ävetyrsbil?

skidmannen
skidmannen 2 år sedan En äventyrsbil blir till (174 svar)

Om du dricker mycket öl kanske du kan bygga ihop en sån här och värma upp/torka ur bilen med när solen tittar fram. Inget för Lofoten i januari, men i alperna så kan det nog funka. http://www.brunzell.com/projekt/solfangare/

skidmannen
skidmannen 2 år sedan En äventyrsbil blir till (174 svar)

Kan du inte bara stoppa vattendunken i en kylväska så att det fryser långsamt? Eventuellt kunde du ha en 12 V frysväska med värmefunktion när du kör.

skidmannen
skidmannen 2 år sedan Transfer till Les deux Alpes när Ben's slutat köra. Hyrbil? (3 svar)

Vi ska till Les deux Alpes en sväng 25/3-1/4 -17. Lite vår och slask med familjen (4 st) när hetsen lagt sig. Det trista är att Ben´s bus slutat köra då. Har kollat lite på andra alternativ och hittat nåt slags taxibuss som kör t.o.r. för 4000:- Inte så himla farligt ändå.... Typ som Ben´s mellan Genevé och Tignes. Men ändå ganska mycket för så kort bit, Grenoble-LesDeuxAlpes är ca 11 mil enkel.

Vad tror ni om hyrbil istället? Vi har ju ingen större nytta av bilen väl på plats och så ska man parkera och hämta ut och lämna in bil. Plus det vanliga eländet med alla extraförsäkringar som är topphemliga tills man hämtar bilen. Ska jag ens tänka hyrbil till Les deux Alpes? Har aldrig varit där, så jag vet inget om orten, parkeringar osv.

skidmannen
skidmannen 2 år sedan Campingar/ställplatser Alperna (10 svar)

Bump. A blast from the past. Efter som jag tänkt ställa precis denna frågan så väcker jag liv en gammal tråd istället.

Alltså, ställplatser och campingar för husbil i Alperna vintertid. De som kostar mer än att hyra en studio/lägenhet är inte intressanta.

skidmannen
skidmannen 3 år sedan Intuition-fläkt i Dalarna? (Gjuta innerskor) (3 svar)

Jo, det tror jag också. Men nån som vet vilka butiker som har?

skidmannen
skidmannen 3 år sedan Intuition-fläkt i Dalarna? (Gjuta innerskor) (3 svar)

Är det nån som vet om det finns en skidshop med sån där värmefläkt som blåser ner i pjäxorna nånstans i Dalarna? Alltså inte vanlig varmluftsugn där man tar ur innerskorna, värmer i ugn och sen knölar ner dom i skalen,  utan en sån där innerskorna kan sitta kvar i under uppvärmning?
Åkte idag med nya innerskorna, inte skönt alls. I värsta fall får jag väl bara stoppa dom i ugn som vanligt, menn det hade varit bekvämt att mixtra med det. Och så inbillar jag mig att risken för konstiga veck är mindre med en blås.

skidmannen
skidmannen 3 år sedan var köpa nya liners Scapa/Intuition (11 svar)

Jag ramlade över denna sidan: http://www.palau-boutique.com/ Palau är dom som gör innerskor till Garmont (Scott?) och Dynafit. kanske kan vara nåt. Får se vad Pyrenees kommer fram till.

skidmannen
skidmannen 3 år sedan var köpa nya liners Scapa/Intuition (11 svar)

Kollar med scarpa eller så mailar jag Pyrenees och ser om dom kan ta hem. Dom har tagit hem andra konstiga saker till mig förut...

skidmannen
skidmannen
skidmannen 3 år sedan var köpa nya liners Scapa/Intuition (11 svar)


??? Scarpa säljer direkt till kund? Scarpa har svensk sida? Nu har det hänt grejor sen sist jag var i pjäxköpartagen. Har du en länk?

skidmannen
skidmannen 3 år sedan var köpa nya liners Scapa/Intuition (11 svar)

Jag behöver nya liners till mina Scarpa TX Comp. Förut var det bara att beställa från lämplig butik, typ telemark-pyrenees eller tysken men nu är allt som finns ett par 29:or hos pyrenees plus lite udda låga modeller från 09. Vad hittar man nån med lite sortiment? Alla kan väl inte köpa nya pjux så fort undersköna gett upp.

skidmannen
skidmannen 3 år sedan alptips för 1 vuxen + 1 tolvåring (7 svar)

Obergurgl har jag varit i, men det var med jobbet, så jag har ingen aning om det var dyrt där. Ganska liten ort, men bra med fallhöjd vill jag minnas.
Kolla transfern, det kan äta upp ganska mycket av reskassan. Italien är rätt billigt, bra mat och billigt att äta ute.

skidmannen
skidmannen 4 år sedan Stor återkallning av ABS ryggsäckar (55 svar)


Jo, men frågan är ju hur. Kanske accepterar fraktföretaget skarpladdade grejor om ABS är avsändare och inte klantiga konsumenter, ja ja, skit samma, det kommer tillbaka i alla fall.

Nån mer än mig som tänker vänta till våren med att skicka in grejorna? Min säck aktiverades med en patron som fylldes 2005 och problemet upptäcktes först nu. Oddsen att jag skulle ha felaktiga grejor känns lägre än att jag skulle behöva säcken under februari månad... liksom.

skidmannen
skidmannen 4 år sedan NTN Freedom vs. Black Diamond O1 (20 svar)

Hur lyckade du beställa pjäxorna på XXL? Jag hittar dom inte på XXL-sidan. Via Google kan jag hitta dom för 2999:- men det går inte att klicka "beställ". http://www.xxl.se/vintersport/frikornin … /1057986_b

skidmannen
skidmannen 4 år sedan Stor återkallning av ABS ryggsäckar (55 svar)

Har en gammal escape 30, men inlämningen verkar ju gälla oavsett ålder. Någon som har en uppfattning om hur lång tid det tar att få tillbaka grejorna?

Hur hade ABS tänkt att skicka tillbaka grejorna? Jag vill ju få tillbaka fyllda patroner och laddade handtag.

skidmannen
skidmannen 4 år sedan Plats kvar vid tårna - sämre kontroll? (6 svar)

Är det NTN eller 75 mm du ska ha? Har hört att Scott (Garmont) kommer med en ny bred 75 mm pjäxa "Synergy", inte att förväxla med den gamla Syner-G. http://www.telemark-pyrenees.com/en/sco … 32657.html

För NTN är det väl Scarpa som är bredast, för bred för många. Testa skalet utan innersko, du ska ha ca 15-30 mm rum bakom hälen när du kör fram tån i plasten. Lite rum framför är inget som stör mig, enda faran är väl om du köper så stora skal att själva böj-bälgen hamnar för långt fram på foten och klämmer tårna.

skidmannen
skidmannen 4 år sedan Trix för lös grovkornig kanonsnö? (24 svar)

Jag var också i Romme, fast idag (måndag). Långa skärande fesiga svängar biter inte på kulorna, bättre i såfall att köra lite löst mellan svängarna och trycka till ordentligt när du väl svänger. Det behövs inga monsterskidor för det. Gläd dig åt kulorna, dom fostrar oss till bättre åkare än sån där trist manchester.

skidmannen
skidmannen 4 år sedan Längd på skidor till barn (6 svar)

Indy har twintip och rocker. Sista 10 cm hänger ju bara i luften och sprutar snö på pappa som åker bakom, så dom är jämförbara med 120-skidor. Min grabb körde med "för långa" indy när han var 5, det funkade bra. Var beredd på att grabben tappat lite under sommaren bara, så det kan se klunsigt ut i första åket.

skidmannen
skidmannen
skidmannen 5 år sedan Repor (11 svar)


Woha, äldsta levande tråden på freeride? Såna har jag haft sen jag körde Motocross på 80-talet. Billiga, ventilerar bra sitter bra. Man kan köpa 2 par och ha det ena innaför jackan och byta då och då. Undvik alla tillverkare som kallar glaset för "lins" det är ingen jälka lins om den inte bryter ljuset.

skidmannen
skidmannen 5 år sedan Transfer Geneve-Tignes? (0 svar)

Nån som har koll på alternativen? Har hittills åkt med Bens Bus men har för mig att det finns flera andra.

skidmannen
skidmannen 5 år sedan Köp och sälj funkar Inge bra på telefonen (4 svar)

Det går inget vidare att kolla köp och sälj på min iFån. Jag kan inte som på datorn välja att se alla skidor mellan 1000- 2000 kr i Dalarna eller vad man nu vill se, utan bara en lång jättelista.
Att skriva fetta inlägg funkade också lite sådär. Vad har hänt?

skidmannen
skidmannen 5 år sedan Offpist skidor som det går att gå med. (32 svar)


+1 på det. Dessutom har turpjäxor ofta rundad gummisula vilket är ganska trevligt om man ska skramla iväg på en bergskam eller gå 1 km längs en väg till närmsta busshållplats. Bra åk kan ju inte bara börja utan också sluta en bit från liften.

skidmannen
skidmannen 5 år sedan Investera i skidor vs. hyra. (28 svar)

+1 på en tunn socka. Faktiskt så kan man ta på en normal skidstrumpa för vanlig åkning men byta till en supertunn på svinkalla dagar, för mer blodflöde/värme.
Vet inte hur det är i Val T, men på många större skidorter finns det riktigt bra bootfitters. Om du köper pjäxan där brukar man kunna få garanti på att det passar, du kan gå dit varje dag och fixa smågrejer. Fast jag vet inget om ValT...